Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νέα δημοσκόπηση φέρνει τα πάνω-κάτω: Μπροστά η ΝΔ, πρώτος ο Μεϊμαράκης

- Advertisement -

Για πρώτη φορά περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis…

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεπερνά σε δημοφιλία τον Αλέξη Τσίπρα ενώ η Βουλή είναι οκτακομματική. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή με 0,6% στην δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα, με τον Βασίλη Λεβένη να έχει 5,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μένουν εκτός με 2,6%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6,5%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 6%.

Πιο συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση παίρνουν τα κόμματα:
ΝΔ 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ 29,6%
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΚΚΕ 6,5%
Ποτάμι 6%
Ενωση Κεντρώων 5,1%
ΠΑΣΟΚ 5%
Λαϊκή Ενότητα 4%
Αλλοι 4%
ΑΝΕΛ 2,6%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή (80% υπέρ του ευρώ), αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα με 47% και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να έχει 43%, αλλά να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός για τους πολίτες.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουν πολύ πλάκα τελικά.
    Πριν λίγες ημέρες σας έδειξα μια ξένη δημοσκόπηση (της Bridging Europe) που έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 8,5 μονάδων (–> http://www.loutrakiblog.gr/2015/08/a_31. html ).
    Βγήκε τώρα νεώτερη δημοσκόπηση λοιπόν από την ίδια πηγή όπου η διαφορά "έπεσε" στις 7,1 μονάδες.
    Θα σας έλεγα λοιπόν να δημοσιεύετε μεν τις "αξιόπιστες" Ελληνικές δημοσκοπήσεις, να κρατάτε δε κάποιες αποστάσεις γιατί όταν οι δημοσκόποι ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ για άλλη μια φορά να μην πάρει η μπάλα και εσάς που σας θεωρώ ιδιαίτερα αγαπητούς και σοβαρούς σαν πηγή πληροφόρησης. Να τις δημοσιεύετε λοιπόν με κάθε επιφύλαξη!

    ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΣΚΑΪ ΒΕΒΑΙΩΣ.

    Δεν ξέρω τελικά ποιες δημοσκοπήσεις θα βγουν αληθινές και αυτό γιατί πολλοί από εμάς θα αποφασίσουμε στην κυριολεξία πάνω από την κάλπη (!) και από αυτή την άποψη το έργο των δημοσκόπων είναι δύσκολο.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΛΑΣΣΑΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Εδώ είμαστε και θα ο δούμε…

    Αν δεν είχε απογοητεύσει τόσο πολύ ο Τσίπρας εμάς που ψηφίσαμε ΟΧΙ η διαφορά θα ήταν διψήφια.
    Προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι η διαφορά μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από 4-5 μονάδες. Αν πέσω έξω θα βγω εδώ και θα κάνω κωλοτούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog