Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

9 συνθήματα καλύτερα απ’ το «Βαγγέλα σέξι, σκίσε τον Αλέξη»

- Advertisement -

Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους με το ευρηματικό σύνθημα «Βαγγέλα σέξι, σκίσε τον Αλέξη» το οποίο ακούστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο…

Δεν ήταν η πρώτη φορά και ευτυχώς ούτε η τελευταία που ακούγεται ένα έξυπνο σύνθημα από οπαδούς κόμματος. Υπάρχουν και άλλα ευφάνταστα συνθήματα τα οποία έγραψαν ιστορία. Πάμε να θυμηθούμε μερικά από αυτά:

1. «Θάλασσα στα Τρίκαλα, τρένο για την Κρήτη».

Όχι, δεν είναι σύνθημα των οπαδών του Μαυρογιαλούρου απ’ την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», ούτε εξαγγελία απ’ το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Το φώναζαν το ’74 οι άσπονδοι φίλοι της ΕΔΕ του Π. Γαρουφαλιά, για να του θυμίσουν ότι όταν ένας πολιτικός θέλει όλα γίνονται. Μέχρι και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

2. «Θέλουμε πρωθυπουργό να μπορεί να πει το ρο».

Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ για να πικάρουν το Ράλλη και για να δείξουν ότι το τρίτο που μετράει σε έναν πρωθυπουργό είναι να εκφέρει σωστά το «ρο» (το δεύτερο είναι να διορίζει στο δημόσιο και το πρώτο να δίνει επιδοτήσεις) δεν σταμάτησαν να φωνάζουν «θέλουμε πρωθυπουργό να μπορεί να πει το ρο». Μετά από χρόνια το σύνθημα έπαψε να ακούγεται ύστερα από παρέμβαση του Νάσου Αλευρά.

3. «Αυτός, αυτός είναι αρχηγός και όχι ο μεθύστακας ο Αμερικανός».

Η απάντηση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας στο παραπάνω σύνθημα των ΠΑΣΟΚτζήδων. Την ώρα που μιλούσε ο Ράλλης την ατμόσφαιρα δονούσε το γλυκό και τρυφερό: «Αυτός, αυτός είναι αρχηγός και όχι ο μεθύστακας ο Αμερικανός». Με το χαρακτηρισμό «μεθύστακας» δεν φωτογράφιζαν τον Ορέστη Μακρή, ούτε τον Σίβας Κλέιτον, αλλά τον Ανδρέα, επειδή στο τσακίρ κέφι, μπορεί να έπινε και λίγο παραπάνω από το Θέμη Γεωργαντά μετά από επίσκεψη σε εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

4. «Μπολσεβίκοι και ΠΑΣΟΚ δεν μας θέλουν στην ΕΟΚ».

Το φώναζαν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο Ράλλης για να δείξουν την ταύτιση ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή τους να μας πάρουν από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΕΟΚ και να μας πάνε στο Ιντερτότο να παίζουμε με Αιγάλεω και Μποτσουάνα.

5. «Βρέχει, βρέχει φταίει η ΕΟΚ».

Θα μπορούσε να είναι σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που θα το έλεγαν μετά το «κρύο γαμ#$% η μάνα σου», αλλά δεν είναι. Το φώναξαν οι οπαδοί του ΚΚΕ εσωτερικού για το ΚΚΕ, στις εκλογές του 1981, λόγω της εμμονής του στην ιδέα της κακής ΕΟΚ, που ήταν η πηγή όλων των δεινών του κόσμου.

6. «Καλύτερα παπάκι παρά το Μητσοτάκη».

Ιούνιος 1985. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τάζει στο λαό φθηνότερα ΙΧ και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ βγάζουν καντήλες. Και μόνο για να μην δουν τον εφιάλτη τους να ζωντανεύει (Μητσοτάκης στην εξουσία) ήταν διατεθειμένοι να κυκλοφορούν όχι με παπάκι, αλλά και με κάμπριο πατίνι ακόμα. Εξ ου και το επικό «Καλύτερα παπάκι παρά το Μητσοτάκη».

7. «ΠΑΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός».

Κάνει μπαμ από μακριά ότι πρόκειται για σύνθημα του ΚΚΕ. Το φώναξαν οι οπαδοί του το 1993. Ο μύθος λέει ότι αν το διαβάσεις ανάποδα 66 φορές θα δεις την Αλέκα Παπαρήγα να σου απαγγέλει Ριζοσπάστη (ο Χαλβατζής θα κάνει δεύτερες).

8. «Ψηφίστε το κόμμα, όσο υπάρχει ακόμα».

Το σκέφτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να το κάνει σλόγκαν του Κινήματος, αλλά δυστυχώς τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Οι πρώτοι που το είπαν ήταν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ για να πικάρουν τους οπαδούς του ΚΚΕ εσωτερικού, επειδή τα ποσοστά του κόμματος ήταν μικρότερα και απ’ τα σημερινά του Τζήμερου.

9. «Το ζουμί το έχει η γέρικη η κότα, θέλουμε πρωθυπουργό πιο γέρο απ’ το Ζολώτα».

Ίσως το κορυφαίο σύνθημα όλων των εποχών. Με αυτό οι οπαδοί της ΚΝΕ και της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στους ηγέτες της αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση του συνομήλικου του Μιναλά, Ξενοφώντα Ζολώτα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog