Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ρεπορτάζ καταπέλτης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα – Το βίντεο που μας κάνει… παγκοσμίως ρεζίλι!

- Advertisement -

Χιλιάδες πρόσφυγες που φωνάζουν στους δρόμους της Μυτιλήνης ζητώντας τα έγγραφά τους από τις ελληνικές αρχές και οι καθημερινές συμπλοκές τους με αστυνομικούς, είναι οι ντροπιαστικές -για τη χώρα μας- εικόνες, που παρουσιάζει το ρεπορτάζ της Telegraph…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές περίπου 2.500 προσφύγων με μέλη της αστυνομίας και του λιμενικού, που φώναζαν στο πλήθος “κάντε πίσω”, λίγο πριν αρχίσει η επιβίβαση σστο πλοίο που ναύλωσε η κυβέρνηση με προορισμό την Αθήνα”.

Στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, χιλιάδες πρόσφυγες εκφράζουν την οργή τους για την καθυστέρηση των εγγράφων τους, ενώ είναι χαρακτηριστική η εικόνα ενός 13χρονου, ο οποίος λιποθύμησε στη μέση του δρόμου, από την πείνα και την αφυδάτωση.

Δηλώσεις, μεταξύ άλλων, κάνει και μια κάτοικος του νησιού, που στέκεται στο γεγονός ότι η χώρα μας ποτέ δεν δημιούργησε τις κατάλληλες υποδομές για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες.

Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση βάζει τάξη στη Λέσβο

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμο Λέσβου, μετά τα τελευταία γεγονότα και μπροστά στον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και για να διευκολυνθεί άμεσα η καταγραφή των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί,σε συνεργασία με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, αποφασίστηκε η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, “Γεώργιος Σκούφος” του νοτιοδυτικού άκρου της πόλης της Μυτιλήνης.

Η παραχώρηση του εν λόγω χώρου, θα διαρκέσει έως και μεθαύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, καθώς γειτνιάζει με τρία σχολικά συγκροτήματα και την Παρασκευή που ανοίγουν τα σχολεία ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στους μαθητές χρήστες του.

“Σκοπός της παραχώρησης είναι η όσο το δυνατό γρηγορότερη και μαζικότερη καταγραφή και αναχώρηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από το νησί μας” λέει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Ήδη, πάντως από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του νέου χώρου καταγραφής, παρατηρείται μια σχετική αποσυμφόρηση της πόλης της Μυτιλήνης, “η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται και τις επόμενες μέρες” λέει ο κ. Γαληνός. Η δημιουργία του νέου χώρου καταγραφής αποτελεί μέρος του νέου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων του προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ενεργοποιούνται το φυλάκιο της Κάπης και της Κλειούς και το στρατόπεδο της Πέτρας. Εκεί θα συγκεντρώνονται οι όσοι φτάνουν στη Συκαμνιά και το Μανταμάδο και στην περιοχή της Μήθυμνας. Εκεί θα καταγράφονται, θα εκδίδονται εισιτήρια και θα μεταφέρονται στο Σίγρι όπου και θα επιβιβάζονται σε πλοίο που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Σιγρίου.

Από την άλλη μεριά, όσοι θα πηγαίνουν στη Μυτιλήνη και στη γύρω περιοχή της θα καταγράφονται στο παλιό στρατόπεδο Κουρτζή και από το λιμάνι της Μυτιλήνης θα αναχωρούν για τον Πειραιά. Ας σημειωθεί ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου -το οποίο ανήκει στην ALPHA BANK- έχει ζητηθεί από την ίδια την πρωθυπουργό. 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα καλά…και εξυπνάδες από μερικούς.. και από τον ξένο τύπο…!!
    Όμως ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν στην χώρα παράνομα και χρειάζεται κάποια διαδικασία….
    Αλλιώς ας πηγαίνουμε με αεροπλάνα και βαπόρια να τους φέρνουμε από την Τουρκία κατευθείαν στην ομόνοια…
    Και εμείς να μπαίνουμε στα συσσίτια πίσω από αυτούς….!! π.α

  2. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ?ΕΔΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ .ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ !!! ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ? ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!!!!!!!!!!

  3. Το μόνο ρεζιλίκι είναι η "πολιτική" της γριάς που έβαλε ο Τσίπρας να λύσει το μεταναστευτικό. Μόλις ανέλαβε η υπηρεσιακή ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους. Ακόμα και σε ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα, μια υπηρεσιακή κυβέρνηση στάθηκε υπεύθυνα και αποτελεσματικά και το αντιμετώπισε. Οι Συριζαίοι ακόμα κάνουν συσκέψεις για τις καρέκλες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog