Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο ντιμπέιτ. Οι δημοσιογράφοι – Οι όροι και οι καινοτομίες

- Advertisement -

Όλα έτοιμα  για το κρίσιμο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εκτός της Χρυσής Αυγής . Η τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου….

θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στις 21.00 στο στούντιο της ΕΡΤ. Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κόμματα οι αρχηγοί θα μπορούν, για πρώτη φορά να υποβάλουν ερώτηση ο ένας στον άλλον,

καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

Οι επτά αρχηγοί που θα συμμετάσχουν είναι:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενηματά.

Στη σημερινή  τηλεμαχία  ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Στ.Θεοδωράκης, ο Δ.Κουτσούμπας, ο Π. Καμμένος και η Φ.Γεννηματά, είναι η πρώτη τους φορά που συμετέχουν σε debate. Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε για πρώτη φορά στο ντιμπέιτ του 2009 .

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, βέβαια, έχει συμμετάσχει και πάλι σε ντιμπέιτ αλλά με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και όχι του πολιτικού αρχηγού. Το 2004 υπέβαλε ερωτήσεις στον Κ. Καραμανλή, τον Γ. Παπανδρέου, την Αλ.Παπαρήγα, τον Ν.Κωνσταντόπουλο και τον Δ.Τσοβόλα μαζί με τους δημοσιογράφους, Παύλο Τσίμα, Αλέξη Παπαχελά και Νίκο Ευαγγελάτο. Συντονιστής ήταν ο Ν.Χατζηνικολάου.

Οι δημοσιογράφοι

Οι έξι δημοσιογράφοι από τα ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια και ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος συναντήθηκαν προκειμένου να συμφωνηθεί η διαδικασία του ντιμπεϊτ – η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις, πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες κ.λ.π.

Υπενθυμίζεται πως οι έξι δημοσιογράφοι επελέγησαν από τα ίδια τα κανάλια – με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ – είναι οι εξής:

Ολγα Τρέμη από το Mega

Μαρία Χούκλη από τον Ant1

Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha

Μάρα Ζαχαρέα από το Star

Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ

Μάκης Γιομπαζολιάς από το E TV

Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ σε ρόλο συντονιστή

Το σκηνικό στην ΕΡΤ

Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό. Σε αυτό  μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή». Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης στο ντιμπέιτ θα είναι επτά:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30”. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15”και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Στον 6ο διπλό κύκλο των αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο

Σειρά δημοσιογράφων – καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.

Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. s-spinos

    Τελικά ούτε οι ίδιοι δεν καταφέρνουν να μας εξηγήσουν γιατί μας πάνε σε εκλογές.
    Όλοι τους, εκτός από εκείνους που αποχώρισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα. Μνημόνιο και πάλι μνημόνιο.

    Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε από το Ευρωπαϊκό όνειρο που μας πλάσαραν οι αγορές-φονιάδες των λαών όλα αυτά τα χρόνια.

    Και αυτά, Ευρώ χωρίς μνημόνια και παράλληλα προγράμματα, να τα ξεχάσουμε.

    Ως προς τι η τηλεμαχία; Καλά θα κάνουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη, και να σταματήσουν επιτέλους να μας τρελένουν στα ψέματα.

    Δεν παίζει το ανούσιο ψευτοδίλημα, Ευρώ ή Δραχμή.
    Δεν παίζει η χρεοκοπία. Έχουμε χρεοκοπήσει από το 2010, όποιος δεν το έχει καταλάβει, ζει σε άλλον πλανήτη, ζούμε σε καταστολή.

    Αυτό που παίζει την Κυριακή των εκλογών είναι αν θα πούμε μπράβο σε μια τερατώδη τυρανία για μας και τα παιδιά μας που κανείς πριν δεν την έχει υπερβεί, ή θα πούμε άει στο διάολο στο κάθε τι που την εκπροσωπεί.

    Τα ψέματα λοιπόν τελειώνουν, ας αποφασίσουμε πως θέλουμε να ζήσουμε, σκλάβοι ή ελεύθεροι.

    Τώρα είναι η ώρα να εξαποστείλουμε όλα τα καθάρματα που ρήμαξαν τις ζωές μας ή θα πούμε την τελευταία καληνύχτα πριν από τον αργό θάνατο που μας ετοιμάζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog