Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δείτε τι αποφάσεις πήρε το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων

- Advertisement -

Συνεδρίασε την Τρίτη στις 8 Σεπτεμβρίου του 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου  υπό την Προεδρία του Χρήστου Χασικίδη,  όπου   οι κυριότερες   αποφάσεις  που λήφθηκαν  ομόφωνα ήσαν οι εξής :….

-Εγκρίθηκε η  «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για το  Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων» (ΣΧΟΟΑΠ), που αφορά την εκτίμηση και αξιολόγηση των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εφαρμογή της παραπάνω μελέτης για τη Δημοτική Ενότητα Τενέας, του Δήμου Κορινθίων. Η εκπόνηση του ΣΧΟΟΑΠ , αναμένεται αν προσδιορίσει τις κατευθύνσεις της χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης σε όλη την έκταση της Τενέας  καθώς και τις επιπτώσεις  στο φυσικό περιβάλλον ( χλωρίδα, πανίδα, τοπίο κλπ), στο ανθρωπογενές περιβάλλον (υγεία, υποδομές κλπ) και σε αυτό της πολιτιστικής κληρονομιάς(αρχαιολογία και πολιτισμός).

-Εγκρίθηκε  η συμμετοχή του Δήμου μας  στην εκδήλωση «Μικρασιατικά 2015» που διοργανώνει η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους στην Κόρινθο.
Οι εκδηλώσεις μνήμης, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και ολοκληρώνονται στην πλατεία Σταύρου Ηλιοπούλου στον Συνοικισμό (Ιωνία) με  ομιλίες των φορέων, διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του Ελληνικού πολιτισμού και της κουλτούρας της Μικράς Ασίας και αποτίνουν φόρο τιμής στους Έλληνες πρόσφυγες και Κορίνθιους συμπολίτες μας. Επίσης,  αποτελούν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, προάγοντας παράλληλα  τα πολιτιστικά και πνευματικά ενδιαφέροντα των δημοτών.

-Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων  στη διεξαγωγή του Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης στον Κόρφο, που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών –Καλλιθέας, απο τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου του 2015.
Οι αγώνες αυτοί, που τελούνται υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ, θα προβληθούν από τα Εθνικά και Διεθνή ΜΜΕ, με αποτέλεσμα, την προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής και του Δήμου μας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog