Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μη σε ξανακούσω και πεις κοντό τον κοντό…

- Advertisement -

Μέχρι το βράδυ του debate είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι ο προεκλογικός αγώνας θα εξαντλείτο στα όρια του “παλιού” και του “νέου”. Το δίλημμα που έθεσε ο κ. Τσίπρας στους ψηφοφόρους ήταν σαφές και η πολιτική στόχευση κάθε άλλο παρά αδιάφορη στις νεότερες ηλικίες…..
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόμενος ως ο  εκπρόσωπος του “νέου”, ως νέος και ο ίδιος, ηγείται όλων των νέων στη μάχη κατά του “παλιού”, που συν τοις άλλοις είναι φθαρμένο, διεφθαρμένο, και διαπλεκόμενο. Έτσι φάνηκε πως θα φθάναμε μέχρι τη κάλπη.
Και εκεί που ήμασταν έτοιμοι να “τελειώσουμε με το παλιό”, ο “παλιός”, εν προκειμένω ο κ. Μεϊμαράκης, το είδε “αλλιώς” θέτοντας το δικό του δίλημμα στους ψηφοφόρους. Το αύριο, κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, δεν εξαρτάται άμεσα από την επικράτηση του “νέου” επί του “παλιού”.
Έτσι, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, άνοιξε ένας διάλογος… υψηλού επιπέδου, το επίκεντρο του οποίου εστιάζεται στο ύψος του “νέου” και του “παλιού”. Οι πολίτες καλούνται πλέον να επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό με νέα δεδομένα τα οποία εμπλουτίζουν τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει εκείνος που θα βγάλει τη χώρα απ’ τη κρίση. Ως εκ τούτου αυξάνονται και τα κριτήρια μοριοδότησης για τη διεκδίκηση του υψηλού αξιώματος. Ο “νέος” μπορεί να είναι ωραίος αλλά δεν μπορεί να είναι “κοντός”, ενώ ο “παλιός” εκτός από “αλλιώς” πρέπει να είναι και “ψηλός”.
Ευτυχώς οι χρονικοί περιορισμοί που είχαν συμφωνηθεί πριν από το debate, δεν επέτρεψαν να υπάρξει συγκεκριμένη εισήγηση για το ακριβές ύψος που πρέπει να έχει ο υποψήφιος, ώστε να έχει πιθανότητες εκλογής.
Σ’ αυτή την ωραία ατμόσφαιρα του debate, που προσέδωσε και χαρακτήρα επιθεώρησης στην πορεία προς τις κάλπες, ήταν αισθητή η απουσία του Βασίλη Αυλωνίτη, της Γεωργίας Βασιλειάδου, αλλά και του “κοντού” Νίκου Ρίζου. Ενδεχομένως τα ποσοστά των αναποφάσιστων να είχαν μειωθεί δραστικά αν άκουγαν τον Αυλωνίτη να λέει: “Μη σε ξανακούσω και πεις τον κοντό κοντό” και την Βασιλειάδου να ανασκευάζει λέγοντας: “Τι λες παιδί μου, κοντός εσύ, κοτζάμ ντερέκι”;
Πάντως, και επειδή ο πολιτικός διάλογος είναι… υψηλού επιπέδου, οφείλω να ομολογήσω ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι κοντός. Απλώς ο κ. Μεϊμαράκης είναι λίγο ψηλότερος.
Τέλος πάντων, κοντός ψαλμός αλληλούια. Εδώ που φθάσαμε, “Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα”, που έλεγε και ο ποιητής.
*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

http://news247.gr/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog