Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ΟΧΙ θα νικήσει. Ούτε μια ψήφο σε μνημονιακό κόμμα.Toυ Δημήτρη Βουζουναρά

- Advertisement -
Είναι προφανές πως όποιος και να είναι ο πρώτος σε αυτές τις –κατ’ εντολή Μέρκελ- εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο:
Όλα τα μνημονιακά κόμματα (ψευτο-ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, Λεβέντης) θα «κυβερνήσουν» μαζί για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο-3, όπως άλλωστε είναι και η επιθυμία της Μέρκελ….


Φυσικά όλοι τους θα πουν ότι συμφώνησαν για να «σώσουν την πατρίδα» όπως έκαναν και οι προκάτοχοί τους τα τελευταία χρόνια…
Εννοείται πως η μεγάλη αυτή συγκυβέρνηση θα μετατρέψει σε καπνό όλες εκείνες τις υποσχέσεις του Τσίπρα για την δήθεν καταπολέμηση της διαπλοκής. Μία λέξη θα σφραγίσει την επόμενη μέρα: Σφουγγάρι!

Και ενώ το αποτέλεσμα των εκλογών είναι δεδομένο όσον αφορά την κυβέρνηση που θα αναδειχτεί, το ζήτημα που μπαίνει είναι ένα άλλο:
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το άθροισμα των μνημονιακών κομμάτων να ξεπερνάει το 50% στο λαό.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μετά από την επιβολή των μνημονίων στην χώρα μας. Και μάλιστα μετά από ένα βροντερό 62% ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ στο Δημοψήφισμα του Ιούλη.
Αν συμβεί, αυτό θα οφείλεται στα εξής:

1) Αδυναμία του λαού να χωνέψει την προδοσία του Τσίπρα τόσο απέναντι στον λαό όσο και απέναντι στον κόμμα του. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να κατανοήσουν οι ψηφοφόροι όλον αυτόν τον εμπαιγμό, τον οποίο με περίσσιο θράσος συνεχίζει να τους πουλάει.
 2) Η απατηλή παραδοχή από ένα μέρος των πολιτών της δήθεν αντιπαλότητας μεταξύ των δύο διεκδικητών της «πρωτιάς», γιατί τάχαμου θα υπάρξει μια κάποια διαφορά στον τρόπο εφαρμογής του μνημονίου αν βγει ο ένας ή ο άλλος.
3) Αδυναμία συγκρότησης ενός ενιαίου δημοκρατικού αντιμνημονιακού Μετώπου, με αποτέλεσμα να πολυδιασπαστούν οργανωτικά οι ήδη περιορισμένες δυνάμεις της αντίστασης στο μνημόνιο. Σε αυτό φέρουν ευθύνες (άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο) όλες οι δυνάμεις που στήριξαν το ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
4) Η τάση αποχής και απόσυρσης που δημιουργείται αναπόφευκτα τόσο από το σοκ της προδοσίας, όσο και από την ανάδυση της πεποίθησης που λέει ότι «με την ψήφο τίποτα δεν αλλάζει»… Το «Δόγμα του Σοκ», δηλαδή,  στην πρακτική του εφαρμογή!
Παρόλα αυτά, ο κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αποτρέψει οι εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που θα καταστρέψουν αγρότες, επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους να έχουν την υπογραφή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει τραγικές συνέπειες στον αγώνα που θα πρέπει να διεξαχθεί από την Δευτέρα για την οργάνωση της Αντίστασης.

Η βιαιότητα της αστυνομικής καταστολής κάθε φωνής που θα προσπαθήσει να προστατέψει την κοινωνία από την ισοπέδωση θα είναι πρωτοφανής και ανελέητη.

Αν  στα δόγματα της «παραμονής στο ευρώ», της «ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», της «σωτηρίας της πατρίδας» προστεθεί και αυτό της «λαϊκής βούλησης», τότε να είμαστε σίγουροι πως ο αγρότης που θα «τολμήσει» να υπερασπιστεί τη σοδιά του από την εφορία, θα θεωρείται περίπου ως «τρομοκράτης». Το ίδιο και όποιος τολμήσει να υπερασπιστεί το σπίτι του από τα δόντια της τράπεζας…
Από την Δευτέρα πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή και οργανωμένη συζήτηση μεταξύ των δημοκρατικών δυνάμεων του ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, για το ποια θα είναι η οργανωτική δομή του φορέα που θα μπορέσει να ενώσει όλες αυτές τις δυνάμεις σε έναελπιδοφόρο και νικηφόρο Μέτωπο. Μέσα σε αυτήν την πλατφόρμα θα πρέπει από μηδενική βάση να διεξαχθεί ένας δημοκρατικός διάλογος που θα οδηγήσει στην συγκρότηση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος με σαφείς θέσεις για την διακυβέρνηση της χώρας, με χρονικό ορίζοντα κοινής δράσης την επίτευξη κάποιων συγκεκριμένων στόχων.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, πρέπει να μείνει αναμμένο το καντήλι της ελπίδας. Να μην υποταχτούμε στις επιταγές των δανειστών, να μην ξαναπιστέψουμε στα ψέματα των προδοτών και να μην αποσυρθούμε οικειοθελώς από τον Αγώνα.
Την Κυριακή, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω: Ψηφίζουμε ΟΧΙ.

Ενισχύουμε τις αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις που στήριξαν και τον Ιούλη το ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

19.09.2015
Δημήτρης Βουζουναράς
Αγ.Θεόδωροι Κορινθίας
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog