Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ιάσονας και Άννα – Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

To 1988 γεννήθηκαν ο Ιάσονας και η Άννα. Ο Ιάσονας γεννήθηκε στην Μεταμόρφωση και η Άννα στο Περιστέρι. Και οι δυο πέρασαν σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ο Ιάσονας πέρασε στο τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η Άννα στην Ιατρική Αθηνών. Οι ομοιότητες των δυο παιδιών σταματούν εδώ…

Ο Ιάσονας το 2006 ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος και το 2008 με ευκαιρία τον θάνατο του Γρηγορόπουλου, συμμετείχε στην λεηλασία της Αθήνας. Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος για περιφερειακός σύμβουλος, στο ψηφοδέλτιο του αγωνιστή της αριστεράς Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο Ιάσονας ζούσε με το παρελθόν. Ήταν περήφανος που ο προπάππους του είχε αυτοανακηρυχθεί ‘δικαστής’ του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ και έστελνε Έλληνες να σφαχτούν σαν αρνιά από τους συντρόφους. Προσπαθούσε να μας βγάλει από τον δυτικό κόσμο και να μας στείλει στην αγκαλιά του Στάλιν, ώστε λίγα χρόνια αργότερα να γίνουμε και εμείς σαν τους Αλβανούς , τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους. Ο Ιάσονας ήταν περήφανος που ο αδελφός του έκλεισε την ΑΣΟΕ για 2 μήνες και μάλιστα  αρρώστησε από την  κούραση κατά την διάρκεια της κατάληψης. Ήταν περήφανος επίσης που η  μανούλα του βοηθούσε τους μπαχαλάκηδες να μην τιμωρηθούν ως δικηγόρος και ο πατέρας του άνηκε στην γενιά του πολυτεχνείου.

 Όταν ο Ιάσονας από κομματοκούταβο πήρε προαγωγή και έγινε κομματόσκυλο, διόρισε όλο του το σόι στο δημόσιο …    

Η Άννα στην Ιατρική Αθηνών διάβαζε πολύ! Ήθελε να γίνει γιατρός. Να βοηθά παιδάκια που τους έλαχε ο κλήρος να έχουν όγκους στο κεφάλι.  Δεν άντεχε την σκέψη ότι δεν θα έδινε το 110% των δυνατοτήτων της, για να βοηθήσει ένα παιδί. Δεν έμπλεξε ποτέ με τα κομματόσκυλα και τα κομματοκούταβα. Δεν της χρειάστηκε ποτέ να πάρει τηλέφωνο το κόμμα για να περάσει κάποιο μάθημα. Περνούσε με 10 ή στην χειρότερη των περιπτώσεων με 9.

Είχε ξεπεράσει το γεγονός ότι ο παππούς της ήταν έφεδρος αξιωματικός του Εθνικού Στρατού και είχε πολεμήσει στο Γράμμο για να μην πέσει η πατρίδα στα χέρια των κομουνιστών. Δεν ζούσε με το παρελθόν αλλά έχτιζε το μέλλον.

Ο πατέρας της ήταν υπάλληλος σε τράπεζα και το βράδυ δούλευε κρυφά ντελιβεράς για να τα φέρει βόλτα. Τα έξοδα ήταν πολλά και οι φόροι για να πληρωθεί το σόι του Ιάσονα περισσότεροι.

Η Αννα τελείωσε την Ιατρική με ΑΡΙΣΤΑ. Την πήραν στο JΟΗΝS ΗΟΡΚΙΝS UΝΙVΕRSΙΤΥ στην Αμερική και δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Εδώ δεν υπάρχει ελπίδα για την Άννα. Της την έκλεψε ο Ιάσονας και το σόι του. 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΝΑ ΕΡΘΩ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗΣΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ,ΜΗΝ ΤΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΥΕΙΣ.ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ.
    ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΜΟΥ, ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
    Κ. ΠΕΤΡΟΥ

  2. ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ[ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ]ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΑΣ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1823.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ[ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ]ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΣ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΤΟ ΛΕΓΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΕΓΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ.Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΒΑΘΜΟΣ 19,5 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ.ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΚΕΙ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΛΣΙΣΚΙ ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΙΛΗΣ

  3. Ωραίο άρθρο αλλα δυστυχώς δεν υπαρχει ελπίδα γι αυτον τον δύσμοιρο τόπο οσο κυβερνούν τέτοιοι άνθρωποι. Δυστυχώς ομως υπάρχουν τέτοιοι πολλοί και απο τις δυο πλευρές. Αν δεν γίνει ριζική ανανέωση στο ανθρώπινο δυναμικό των κυβερνούντων δεν εχουμε ελπίδα. Πρεπει επιτελους να καταλάβουν οι νέοι που θα ασχοληθούν με αυτο το σπορ οτι επιτελούν λειτούργημα. Δεν γίνεται να το βλέπουν σαν μπίζνα νισάφι ποια!!! Όποιος δεν εχει κολλήσει ένσημα δεν μπορει να ανταπεξέλθει σε αυτο το έργο το μυαλο του θα ειναι στην μάσα. Όποτε και εμεις οι ίδιοι φταίμε που ψηφίζουμε με όποιον μας πλασάρουν πρεπει επιτελους να ψηφίζουμε με αλλα κριτήρια και οχι τα κριτήρια του παρελθόντος!!

  4. παντα θα γίνονται και παντα θα υπαρχει κομματικος στρατός. Είναι γεγονός. Τελεία και παύλα.
    Το ζητούμενο ειναι το πόσο; Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Είναι μέρος του προβλήματος αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Εάν κάποιος θέλει να βάλει τους δικούς του και να έχει και ΚΆΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν θα τους εχει δίπλα του. Αλλά ο SYRINA(Πο@@@α) συντηρεί μέσα του όλες τις δυνάμεις εκείνες που δεν εχουν απολυτως καμια αξια ουτε ιδανικα. Μονο το κομμα.
    Βοήθεια μας.

  5. Αυτή είναι η Ελλάδα , Τσαούση μου
    γεμάτη άσπρα και μαύρα
    ή θα ζεις στα χώματα
    ή θα ζεις στα κάστρα.
    Δεν υπάρχουν άλλα χρώματα, Τσαούση μου
    όχι σ αυτήν την χώρα.
    Ακόμα και τώρα που η χώρα μας
    πνίγεται από την μπόρα.
    Όλοι έχουν το καλούπι τους , Τσαούση μου
    αριστεροί , δεξιοί , κεντρώοι
    με σημαίες μαλώνουμε
    και αυξάνονται οι φόροι.
    Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα , Τσαούση μου
    κολλάμε ετικέτες
    και μετά χωριζόμαστε
    και φωνάζουμε τους απέναντι κλέφτες.
    Αυτά που κάναμε εμείς, Τσαούση μου
    εύκολα τα ξεχνάμε
    αλλά ο ρομαντισμός και η ηθική ταξιδεύουν
    όταν εμείς κυβερνάμε…

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

  6. Γελάσαμε πάλι…Ο ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ (sic) έσφαζε Έλληνες (προδότες βέβαια αλλά μικρή σημασία έχει). Η τοποθέτηση μετακλητών υπαλλήλων είναι διορισμός στο Δημόσιο. Την ελπίδα της Άννας την έκλεψε ο Ιάσονας και όχι ο Αποστολόπουλος, ο Θεοχαράκης και οι λοιπές οικογένειες που έχουν καταληστέψει την χώρα…Αυτοί ως συνήθως στο απυρόβλητο. Συνέχισε μπετόβλακα, δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες πλέον για γέλιο στη ζωή μας.

  7. Να γιατί λες ότι δεν έχουμε ευκαιρίες για γέλιο. Έχουμε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Τα βρέφη στην Πηγάδα του Μελιγαλάς ήταν προδότες? οι μετακλητοί πληρώνονται από τον ιδιωτικό τομέα ή από τους φόρους μου? εσένα που σε διόρισαν?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog