Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ένα εντυπωσιακό 3D βίντεο με τον Ιππόδρομο, το θέατρο και τον Ναό του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο. Δείτε την πόλη όπως ήταν πριν χιλιάδες χρόνια…

- Advertisement -

Πρόσφατα τρία μέλη της ομάδας History 3D,οι Danila Loginov, Andrey Zarov και Vyacheslav Derbenev με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιούργησαν την πόλη της Κορίνθου, όπως ήταν τον 2ο αιώνα μ.Χ., κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας…

Η Κόρινθος από την αρχαιότητα αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες πόλεις, όπου αναπτύχθηκαν οι τέχνες και το εμπόριο.

Ήταν χτισμένη σε μια ιδανική τοποθεσία, που διευκόλυνε το θαλάσσιο εμπόριο. Τέλη του 6ου αιώνα άρχισε να χάνει την δύναμη και την οικονομική της ισχύ. Η συμμετοχή της στον Πελοποννησιακό πόλεμο συνέβαλε στην τελική παρακμή της. Η αρχαία πόλη της Κορίνθου καταστράφηκε ολοσχερώς το 146 π.Χ. Τότε οι Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι με τους Ρωμαίους στη Λευκόπετρα της Κορίνθου.

Οι Ρωμαίοι κέρδισαν τη μάχη και στη συνέχεια κυριάρχησαν σε όλη την Ελλάδα. Η σημαντική στρατηγική θέση της περιοχής, οδήγησε το 44 π.Χ. τον Ιούλιο Καίσαρα να διατάξει την επανίδρυση μιας καινούργιας αποικίας. Η πόλη χτίστηκε δεκαεπτά χρόνια αργότερα, επί Οκταβιανού Αυγούστου, στην περιοχή της αρχαίας Κορίνθου και ονομάστηκε Iulia Corinthus Augusta. Ορίστηκε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Αχαΐας και τότε γνώρισε και πάλι μεγάλη ακμή. Ήταν περιστοιχισμένη από μεγάλα τείχη και ομοιόμορφα κτίσματα περιέβαλαν το εσωτερικό της.

Η πόλη ήταν σχεδιασμένη με το ιπποδάμειο σύστημα, με μεγάλους κάθετους και οριζόντιους δρόμους. Γύρω από την αγορά της Κορίνθου, υπήρχαν σημαντικά ιδιωτικά μνημεία, μικροί ναοί, ο Ιππόδρομος, μακρόστενες δεξαμενές, ογκώδεις αψίδες για αγάλματα, το Ωδείο και το θέατρο της Κορίνθου….

Παρακολουθείστε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο….

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog