Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ισθμός. Το κανάλι του θανάτου

- Advertisement -

Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί συμπολίτες μας έχουν αυτοκτονήσει πέφτοντας από τη γέφυρα του Ισθμού…

Βουτιές θανάτου. Μόνο που το συλλογάται ανθρώπινος νους, ανατριχιάζεις σύγκορμος. Η Κορινθία θρηνεί για άλλη μια φορά. Χτες μια κοπέλα 43 χρόνων. Πριν ένα μήνα σχεδόν ένα παλικαράκι 19 χρόνων μόνο…. Πριν εφτά χρόνια μια κοπέλα μαζί με το μωράκι της. Και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.

Τόσο η οικονομική κρίση αλλά και ψυχολογικοί λόγοι μπορούν να σπρώξουν κάποιον στην αυτοκτονία . Και τελικά η εικόνα μιλάει μόνη της όταν νέοι άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο να θέσουν τρόπο στην ζωή τους .

Τα τελευταία χρόνια πολλά τα περιστατικά ….

Πολλά είναι εκείνα που θυμούνται οι καταστηματάρχες στον Ισθμό όλα αυτά τα χρόνια για απόπειρες αυτοκτονιών που δεν κάνουν καθόλου καλό στην εικόνα της περιοχής . Γενικότερα τα προβλήματα πολλά και θα μπορούσαν οι τοπικοί φορείς να δώσουν πολλές λύσεις τόσα χρόνια αλλά δεν το έκαναν και το αποτέλεσμα το βιώνουμε σήμερα λένε οι καταστηματάρχες .
Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας σε πολλές περιπτώσεις …..

Αυτό που βλέπεις επισκεπτόμενος ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας είναι σκουπίδια , εγκατάλειψη ….. εικόνες δεκαετιών πίσω . Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καταστηματαρχών που φροντίζουν μόνοι τους για να διατηρούν σε καλό επίπεδο την περιοχή γενικά επικρατεί χάος . Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία και να είναι αφημένο στην τύχη του .
Κάγκελα σκουριασμένα – έλλειψη προστατευτικών μέτρων
Μια λεπτομερή παρατήρηση στον χώρο γύρω από την γέφυρα θα διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος σκουριασμένα κάγκελα , ελλειπή προστατευτικά μέτρα και εικόνα που δεν τιμά κανέναν μας .

Το πιο σημαντικό όμως πέραν όλων αυτών είναι Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Ίσως να ήρθε η στιγμή, η Πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα. Ίσως το ΔΣ της Διώρυγας σε συνεννόηση με το Δήμο να έβρισκαν μια λύση, για να μη χαθούν άλλες ζωές στο κανάλι του θανάτου.Μια πρώτη σκέψη που κάνω, είναι να τοποθετηθούν δίχτυα ασφαλείας κάτω από τις γέφυρες. Μια δεύτερη, να τοποθετηθούν ψηλά συρματοπλέγματα στα επικίνδυνα σημεία.

Θα μου πείτε τώρα: Aν θέλει κάποιος να αυτοκτονήσει, θα το κάνει…

Ναι, θα σας απαντήσω. Αλλά οφείλουμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία να λάβουμε μέτρα. Ας θρηνούμε όσα λιγότερα θύματα γίνεται. Ας μην θρηνούμε καθόλου θύματα. Ας βρούμε τρόπους να αποτρέπουμε τους συνανθρώπους μας που επιλέγουν να αφήσουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο.

Επιτέλους, να κόψουμε το λαιμό μας να βρούμε λύση…

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς έτσι είναι. Οπως ακριβώς τα λες. Πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα, για να μην θρηνουμε άλλες ζωές.

  2. Α ρε μεγάλε μπετόβλακα. Εσύ τα έλεγες. Που ειναι τώρα οι μαυροφορουσες μοιρολόγιστρες του ΣΥΡΙΖΑ? που ειναι ο Πάνθηρας να μας ρίξει έναν κλαψιάρικο λόγο; Που ειναι ο s-spinos να μας ρίξει κανά ψυχοπονιάρικο ποιηματάκι. Διορίστηκαν όλοι τους σε διοικητικά συμβούλια όπως ο VELUTELA; Άντε να χαθείτε ψυχοπονιάριδες του πενηνταρικου.

  3. Μπράβο παιδιά !! Δεν είναι τυχαίο ότι είστε στην κορυφή! Αναδειξατε το θέμα σε όλη του τη διάσταση μέσα σε λίγες γραμμές!

  4. Πέρα απο τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ, πέρα απο την απέραντη θλίψη που νιώθουμε όταν χανεται μια ζωή, πέρα απο τις ενεργειες που δεν έκαναν τόσα χρονια τόσοι ανευθυνουπευθυνοι, τη λύση πρέπει να τη δωσουμε οι ίδιοι.Ως ενεργοί πολίτες.Να ζητήσουμε να παρθούν μέτρα (όσο γίνεται).Καθε φορά λυπούμαστε που κάποιος χάνει τη ζωή του και μετά ξανασυμβαινει και απλώς ξαναλυπουμαστε.Ως ποτε;;;;
    Συγχαρητήρια γιαυτη την ανάρτηση
    Το κανάλι του θανάτου…..
    Τι άλλο πρέπει να πούμε για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι;;

  5. Αν μπει συρματόπλεγμα στα σημεία που είναι κοντά στις γέφυρες, μειώνεις πολύ την πιθανότητα πτώσης. Είναι δύσκολο να πάει ο άλλος μέσα στα χωράφια μακριά και να βουτήξει. Το σημαντικότερο είναι να προφυλάξουμε τα πιο εύκολα σημεία πρόσβασης.

  6. Τόσοι αλουμιναδες κάθονται στην περιοχή λόγω αναδουλειάς χάθηκε να δώσουν οι δήμοι όλοι απο λίγα να μπουν κατασκευές ώστε να αποτραπεί έστω σε πρώτη σκέψη μια αυτοκτονία.Έλεος! Κων.κακ.

  7. 9:50 π.μ. Αγαπητε Κωστα, πολυ σωστα τα λες, αλλα, βλεπεις, ο δημαρχος προτιμησε με την σταση του να απαλλαγει απο την παρουσια μελων της φιλαρμονικης που προσεθετε στην αυξηση των Αθηναιων κατα την Πασχαλινη περιοδο, αλλα και απολαμβαναμε ολοι εμεις, καθως συντελουσε στο ολο κλιμα των ημερων της Μ. Εβδομαδος. Λες λοιπον να θελει να ξοδεψει χρηματα για τετοια "ευτελη" και "ασυμφορα" εργα? Οταν στην μεση μπαινει το χρηματικο συμφερον και η ιδιοτελεια, η αξια της ανθρωπινης ζωης υποσκιαζεται κατα πολυ. Τί τον νοιαζει τον δημαρχο? Σου λεει: "Αν θελει κανεις να αυτοκτονησει, θα βρει εναλλακτικους τροπους. Δεν τον σταματας".
    Ελένη

  8. 2 βαρέως τύπου ελαστικά πλέγματα κατά μήκος όλου του ισθμού, στα 3-5 μέτρα από τις γέφυρες. όποιος θέλει ας πέσει πάνω τους. Όσο και να κοστίζουν, δεν αξίζουν περισσότερο από τόσες ζωές όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog