Στο πέρασμα των χρόνων πολλοί συμπολίτες μας έχουν αυτοκτονήσει πέφτοντας από τη γέφυρα του Ισθμού…

Βουτιές θανάτου. Μόνο που το συλλογάται ανθρώπινος νους, ανατριχιάζεις σύγκορμος. Η Κορινθία θρηνεί για άλλη μια φορά. Χτες μια κοπέλα 43 χρόνων. Πριν ένα μήνα σχεδόν ένα παλικαράκι 19 χρόνων μόνο…. Πριν εφτά χρόνια μια κοπέλα μαζί με το μωράκι της. Και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο.

Τόσο η οικονομική κρίση αλλά και ψυχολογικοί λόγοι μπορούν να σπρώξουν κάποιον στην αυτοκτονία . Και τελικά η εικόνα μιλάει μόνη της όταν νέοι άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο να θέσουν τρόπο στην ζωή τους .

Τα τελευταία χρόνια πολλά τα περιστατικά ….

Πολλά είναι εκείνα που θυμούνται οι καταστηματάρχες στον Ισθμό όλα αυτά τα χρόνια για απόπειρες αυτοκτονιών που δεν κάνουν καθόλου καλό στην εικόνα της περιοχής . Γενικότερα τα προβλήματα πολλά και θα μπορούσαν οι τοπικοί φορείς να δώσουν πολλές λύσεις τόσα χρόνια αλλά δεν το έκαναν και το αποτέλεσμα το βιώνουμε σήμερα λένε οι καταστηματάρχες .
Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας σε πολλές περιπτώσεις …..

Αυτό που βλέπεις επισκεπτόμενος ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας είναι σκουπίδια , εγκατάλειψη ….. εικόνες δεκαετιών πίσω . Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καταστηματαρχών που φροντίζουν μόνοι τους για να διατηρούν σε καλό επίπεδο την περιοχή γενικά επικρατεί χάος . Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα από τα σημαντικότερα μνημεία και να είναι αφημένο στην τύχη του .
Κάγκελα σκουριασμένα – έλλειψη προστατευτικών μέτρων
Μια λεπτομερή παρατήρηση στον χώρο γύρω από την γέφυρα θα διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος σκουριασμένα κάγκελα , ελλειπή προστατευτικά μέτρα και εικόνα που δεν τιμά κανέναν μας .

Το πιο σημαντικό όμως πέραν όλων αυτών είναι Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Ίσως να ήρθε η στιγμή, η Πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα. Ίσως το ΔΣ της Διώρυγας σε συνεννόηση με το Δήμο να έβρισκαν μια λύση, για να μη χαθούν άλλες ζωές στο κανάλι του θανάτου.Μια πρώτη σκέψη που κάνω, είναι να τοποθετηθούν δίχτυα ασφαλείας κάτω από τις γέφυρες. Μια δεύτερη, να τοποθετηθούν ψηλά συρματοπλέγματα στα επικίνδυνα σημεία.

Θα μου πείτε τώρα: Aν θέλει κάποιος να αυτοκτονήσει, θα το κάνει…

Ναι, θα σας απαντήσω. Αλλά οφείλουμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία να λάβουμε μέτρα. Ας θρηνούμε όσα λιγότερα θύματα γίνεται. Ας μην θρηνούμε καθόλου θύματα. Ας βρούμε τρόπους να αποτρέπουμε τους συνανθρώπους μας που επιλέγουν να αφήσουν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο.

Επιτέλους, να κόψουμε το λαιμό μας να βρούμε λύση…