Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Με νέο νόμο ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ τα κατοικίδια στα ΚΤΕΛ

- Advertisement -

Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που δεν θα συμμορφωθούν στις νέες ρυθμίσεις…

Ελεύθερη πλέον θα είναι  η μεταφορά μικρών ζώων με τα υπεραστικά λεωφορεία και μάλιστα εντός του χώρου επιβατών, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου. Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που δεν θα συμμορφωθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Η απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και πλέον τα ζώα έως 7 κιλά μπορούν να ταξιδεύουν. Βασική προϋπόθεση είναι ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος να επιδείξει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο θα είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

Τα μικρά κατοικίδια ζώα μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70 εκατοστά.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων, σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30%.

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται επιφυλακτικοί με το νέο μέτρο και αυτό για λόγους υγιεινής.

Στα μέσα του ΟΑΣΑ (δηλαδή το μετρό, το τραίνο, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ), επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων ζώων, μέσα σε κλουβί, με διαστάσεις έως 70x50x40. Όταν το ζωάκι μας είναι μέχρι 10 κιλά, μπορούμε να το μεταφέρουμε χωρίς κλουβί, με το λουρί του και εφόσον έχουμε μαζί μας φίμωτρο.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το φιδι μπορει να μπει με λουρακι στο λεωφορειο η να του βαλω φυμωτρο ? ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ..!!!
    αυτος ο νομος καταργει τα δικα μας δικαιωματα της ελευθεριας και μας υποχρεωνει να ειμαστε σε ενα χωρο 1*1 με σκυλι ,γατι ισως και κατσικια !το πολυ 5 κιλα επρεπε να βαλουν και μονο σε κλουβια !

  2. Ο νόμος εννοεί τα τετράποδα ζώα γιατί για τα δίποδα ζώα είναι από χρόνια ελεύθερη η χρήση των ΚΤΕΛ.Τώρα βέβαια ορισμένοι θα θυμηθούν ότι τα ζώα λερώνουν, γαυγίζουν , αφήνουν τρίχες κλπ. Ας αναρωτηθούμε τι απ' όλα αυτά δεν κάνουμε εμείς και μάλιστα με θράσος. Έχετε δεί πόσοι πετάνε τα σκουπίδια αντί στον κάδο δίπλα γιατί…..σιχαίνονται να ανοίξουν; Έχετε δεί πόσοι οδηγοί πετάνε τα τσιγάρα τους έξω για να μην λερώσουν το τασάκι; Έχετε δει πόσα δίποδα ζώα αφήνουν τα σκουπίδια τους μέσα στα λεωφορεία γιατί….βαριούνται να τα πάρουν μαζί τους όταν κατέβουν; Μήπως έχετε δει πόσα δίποδα ζώα γράφουν πάνω στα καθίσματα από βρισιές μέχρι τους έρωτές τους;
    Τώρα όμως θα μας ενοχλήσουν και μάλιστα αφόρητα τα ζώα !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog