Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τι συμβαίνει με τις νεκροψίες – νεκροτομές στην Κόρινθο;

- Advertisement -

Για λόγους που δεν είναι απόλυτα κατανοητοί, οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές που επιλαμβάνονται σε Σπάρτη και Καλαμάτα, δίνουν εντολές για διενέργεια των νεκροψιών και νεκροτομών στην Κόρινθο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν διορισθεί ιατροδικαστές και στους δύο νομούς…

Μάλιστα, στη Σπάρτη τον τελευταίο μήνα αντιμετώπισαν 3 περιστατικά που έπρεπε να γίνει νεκροψία – νεκροτομή και από αυτά τα 2 πήγαν στην Κόρινθο και μόνο το ένα για το οποίο υπήρξε εισαγγελική παραγγελία διενεργήθηκε η ιατροδικαστική πράξη στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Αντίδραση, απ’ ότι φαίνεται στη Λακωνία για το θέμα αυτό, υπάρχει και από ιδιοκτήτες τελετών γραφείων, όπου επαγγελματικά τους συμφέρει περισσότερο να κάνουν μεταφορές μέχρι την Κόρινθο, παρά εντός νομού.

Αναφορά για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει κάνει και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας στις αρμόδιες εισαγγελικές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Η διενέργεια των ιατροδικαστικών πράξεων στην Κόρινθο έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των συγγενών του νεκρού, την πολυήμερη αναμονή για την διενέργεια της νεκροτομής – νεκροψίας από τον ιατροδικαστή Ναυπλίου με αδικαιολόγητη παράταση του πένθους των συγγενών, την οικονομική επιβάρυνση των συγγενών με έξοδα μεταφοράς του πτώματος και ενεργειών και καταστάσεων που τείνουν να χαρακτηρισθούν ως περιύβριση νεκρού. Ακόμα και πρόσφατα για αιφνίδιο θάνατο άνδρα, η νεκροψία διατάχθηκε και έγινε στην Κόρινθο!

Το γεγονός σίγουρα έχει πάρει διαστάσεις και είναι πραγματική απορία όλων γιατί γίνεται αυτό…

Η είδηση αναφέρθηκε στο www.tharrosnews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog