Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άποψη: Πρέπει να εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί;

- Advertisement -

Όταν βουλευτές της κυβέρνησης μιλάνε από το βήμα της Βουλής για απέλαση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο χωρίς να περιμένουν την απόφαση των δικαστικών, τότε είναι ξεκάθαρη η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να τους παραδώσει στον ισλαμιστή δικτάτορα Ερντογάν …

Αραγε τι θα λέγαμε σήμερα για τους Ιταλούς αν παρέδιδαν τον Παππά και το πλήρωμά του “Βέλος”όταν το ζήτησε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος;…

Όσοι λοιπόν υποστηρίζουν την έκδοση έστω και πραξικοπηματιών, σε ένα καθεστώς που ήδη έχει εξαπολύσει προγραφές σε βάρος όσων θεωρεί ανεπιθύμητους, προφανώς αγνοούν ότι απαγορεύεται η έκδοση σε κράτος που δεν θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για πρόσφυγες.
Και μόνο το γεγονός ότι με την έκδοση δεν εξασφαλίζονται σε εκείνον που θα εκδοθεί συνθήκες δίκαιης δίκης και εφαρμογής των αρχών του κράτους δικαίου βάσει του πλαισίου της ΕΣΔΑ και του ΟΗΕ, αρκεί για την άρνηση της έκδοσής του.

Σκεφτείτε τον παραλληλισμό με την περίπτωση του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ .

Σημειωτέον ότι δεν υφίσταται σύμβαση έκδοσης με την Τουρκία και ότι η Τουρκία έχει αρνηθεί την έκδοση των δολοφόνων των Ισαάκ και Σολωμού.
Άρα για ποια έκδοση μιλάμε; Όταν η έκδοση ισοδυναμεί με δίκη παρωδία, βέβαιη καταδίκη (αν όχι θανατική εκτέλεση) και συνθήκες κράτησης αντίστοιχες βασανιστηρίων, τα δικαστήρια πρέπει να την αρνούνται.

Σε έκδοση προβαίνεις, όταν είσαι βέβαιος ότι ο κατηγορούμενος θα τύχει δίκαιης δίκης.
Αν είχαμε πραγματική εθνική κυβέρνηση, θα αφήναμε τα δικαστήρια να αποφασίσουν για την έκδοση ανεπηρέαστα και κυρίως θα κρατούσαμε με δήμευση το ελικόπτερο, αφενός ως μέσο τέλεσης εγκλήματος, αφετέρου δε ως μερική αποζημίωση σε είδος για τα δικά μας μαχητικά που έχουν καταπέσει στην προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Τόσο απλά.

@Zapatistas

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog