Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λουτρακι: Η καταστροφικη φωτια των Γερανειων

- Advertisement -

30 ολόκληρα χρόνια και μία μέρα συμπληρώνονται σήμερα από την καταστροφική πυρκαγιά στον ορεινό όγκο των Γερανείων στις 2-8-1986…

Η πυρκαγιά αποτέφρωσε όλη την δασική έκταση που υπήρχε στην μπροστινή όψη του βουνού, αυτή που βρισκόταν ακριβώς πάνω από την πόλη του Λουτρακίου. Η φύση, βέβαια, ξέρει πολύ καλά να κάνει την δουλειά της, και σχεδόν 30 χρόνια μετά έχει αποκαταστήσει το πράσινο.

Πολύ σημαντικό ρόλο πλέον στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην εποπτεία του δασικού τμήματος των Γερανείων, έχει παίξει και η δραστηριοποίηση των εθελοντικών ομάδων και των συλλόγων που δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Οπως ειναι ο <<ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ>> και ο <<ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ>>  που αμφότεροι έχουν συμβάλει κατά πολύ στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, για να μην έχουμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το θυμαμαι σαν τωρα. Υπηρετουσα θητεια κ ημουν εδω με αδεια. Αγωνας να μη φτασει η φωτια σε σπιτι συγγενικου προσωπου. ΕΦΙΑΛΤΗΣ.
    αξιζουν συγχαρητηρια στις προσπαθειες των συλλογων που απο τοτε εχουν αποτρεψει ολες τις περιπτωσεις φωτιας.

    TaliBan

  2. Φοβερές φωτογραφίες από το σαίτ του Κυνηγετικού Συλλόγου. Έχετε βάλει και 3 δικές μου (η 3η, η 4η & η 5η – τραβηγμένες από τον οδό Κολοκοτρώνη από το πατρικό σπίτι). Το θυμάμαι σαν χθες. Ο αέρας ήταν λυσσασμένος.

  3. Τη θυμαμαι παρα πολλυ καλα εκεινη τη μερα που αρχισε η φωτια απο την ακρη του βουνου και αντι να πανε με νερο και οτι αλλο μπορουσαν να τη σβησουν οταν εφτασε πια πανω στο βουνο το πηραν χαμπαρι τη ειχε γινει δεν θα ξεχασω ποτε τη φωτια που ηταν σαν πυρινο φιδι εκει στο ποταμι του Αγιου Φανουριου μεχρι εκει εφτασε λογω των κουκουναριων που πεταγοντουσαν και τωρα προσοχη 30 χρονια εκανε να γινει παλι πρασινο το βουμο μας

  4. ημουν κι εγω εκει. δυστυχβς. βεβαια ηταν το εναυσμα στο να γινω εθελοντης αρχικα και μετα εθελοντης πυροσβεστης. βοηθηστε ολοι να μην ξαναδουμε τετοιες εικονες.

  5. Τραγικες εικονες που ποτε δεν φευγουν απο το μυαλο…θυμαμαι τον πατερα μου να παλευει με τις φλογες να σωσει το σπιτι μας..με μια πετσετα στο προσωπο για τους καπνους και στο χερι ποτε κουβαδες,ποτε λαστιχο,ποτε τσαπα για τα ξεροχορτα.ολοι μαζι μπορουμε αρκει να ειμαστε πιο υπευθυνοι.οταν αγαπας τον τοπο σου ολα τα μπορεις…!

  6. ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ! ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΜΕΝΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ …..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog