Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Επίθεση από σκύλο δέχθηκε ο φαρμακοποιός Κ. Γιάννου

- Advertisement -

Επίθεση από σκύλο που κυκλοφορούσε ελεύθερα στην περιοχή του αγίου Γεωργίου δέχθηκε ο συμπολίτης μας φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Γιάννου χθες το βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα…

Ο κ. Γιάννου στο σχόλιό του, (Facebook) αφού προσπαθεί να ηρεμήσει από αυτό το αναπάντεχο και δυσάρεστο περιστατικό που έζησε με πρωταγωνιστή τον ίδιο, κάνει κάποιες πολύ σωστές επισημάνσεις που η δημοσιογραφική μας ομάδα τις βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσες και γιαυτό δημοσιεύσουμε και ολόκληρο το σχόλιό του αφού αφορά περισσότερο αυτούς που έχουν στην ιδιοκτησία τους σκύλο.

Γράφει λοιπόν ο κ. Γιάννου στο προσωπικό του Λογαριασμό στο Facebook:

“Αυτά συμβαίνουν σε τόπους αβέβαιους όπου επικρατεί η ανευθυνότητα πολιτείας και πολιτών .

Σε τόπους όπου κάποιοι πιστεύουν ότι πολιτισμός είναι μόνο ό,τι κάνει «θόρυβο» σε πάρκα , πλατείες και γήπεδα , καλοκαιρινά πανηγύρια για τα πανηγύρια και ενίοτε για αρπαχτές , αγνοώντας ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν το επισφράγισμα των ετήσιων αγώνων για αναβάθμιση των κοινωνικών δομών , της ποιότητας ζωής και των προσπαθειών ηθοπλαστικής αναμόρφωσης και βελτιώσης .

Αυτά συμβαίνουν όταν κάποιοι θεωρούν ότιένα ζώο πχ σκύλος είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κάνει διάφορα κόλπα όπως το να κυνηγά τα διερχόμενα οχήματα , προσφέροντας θέαμα σε αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς αφεντικά .

Αυτά συμβαίνουν όταν αυτά τα «αφεντικά» νομίζουν ότι μόνη υποχρέωσή τους είναι απλώς να ταΐζουν το ζώο τους και ούτε λόγος για εκπαίδευση έστω και την βασική .

Και πως να μην συμβαίνουν όταν η πολιτεία θεωρεί ως μοναδική (καμιά φορά και όχι πάντα ) υποχρέωσή της απλώς την στείρωση των αδέσποτων και μετά την εγκατάληψή τους στους δρόμους εκεί όπου κάποιοι ευγενικοί πολίτες μεμονωμένα , αναλαμβάνουν (μεγάλος λάθος κατά την γνώμη μου ) την σίτισής τους διαιωνίζοντας τα προβλήματα .

Το περιστατικό συνέβει στην περιοχή Αγίου Γεωργίου καθώς πήγαινα με το ποδήλατο (η οικολογία μας έφαγε και οι ποδηλατόδρομοι για παρκάρισμα έλεος πια ) όπου ένας σκύλος ( όπως και πολλοί άλλοι )που περιφέρεται εκεί ελεύθερα, μου όρμηξε από αθέατο σημείο όπου παραφυλούσε , μπλέχτηκε στις ρόδες και το κακό ήρθε ακαριαία .

Νοσοκομείο Κορίνθου ώρα 1.30 το βράδυ .

Εξαιρετικός ιατρός και νοσηλεύτρια .

Ράμματα ….. αρκετά και η εικόνα σήμερα από το οίδημα πολύ χειρότερη .

Και δεν είναι μόνο οι υλικές ζημίες , οι διάσπαρτες σωματικές βλάβες , οι χαμένες ώρες εργασίας , οι χρηματικές απώλειες …. είναι και η ψυχική βλάβη , το ψυχολογικό σοκ της οικογένειάς μου .

Σήμερα το πρωί ο σκύλος δεν ήταν εκεί όπως κάθε φορά .

Ελπίζω τα αφεντικά του παρ, ότι αδιαφόρησαν για εμένα , να σοβάρεψαν , να κατάλαβαν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι και εξ “ αυτού να τον μάζεψαν και όχι φοβούμενοι μια ποινική δίωξη γιατί αυτό είναι κατάντια .

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι .

Η ατιμωρησία πρέπει να έχει ένα τέλος και οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται .

Η δική μας αδιαφορία και ανευθυνότητα είναι η αιτία των κακών .

ΌΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ , ΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ .
ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.”

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ανοησία στο απόγειό της !!! Άκου να απαγορευτούν τα σκυλιά σε κατοικημένες περιοχές!!! Πιο γελοίος πεθαίνεις μεγάλε. Τότε να απαγορευτούν από τις κατοικημένες περιοχές αυτοί που οδηγούν χάλια (μπορεί να σε σκοτώσουν). Συμφωνώ ότι η κατοχή σκύλου είναι μια υπεύθυνη πράξη που σε συνοδεύει μέχρι το ζώο να πεθάνει, δυστυχώς όμως κάποιοι βγάζουν τα κακά ένστικτά του παρατώντας τα σκυλιά τους τα οποία με την σειρά τους ΄γίνονται επιθετικά. Η λύση όπως πολλές φορές έχει τονιστεί και ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ είναι να υπάρχει καταγραφή του ιδιοκτήτη (τσιπάκι) έτσι ώστε να μην μπορεί να το παρατήσει από τον φόβο ενός υψηλότατου προστίμου. Για τα υπάρχοντα αδέσποτα δυστυχώς απομένει η στείρωση και ο εμβολιασμός με ευθύνη των Δήμων αλλά και των ιδιωτών μέσω φιλοζωικών συλλόγων.
    Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε ότι ο πολιτισμός μας είναι ευθέως ανάλογος με την συμπεριφορά μας προς τα ζώα.
    Να θυμηθούμε εκείνο τον φιλόζωο Λουτρακιώτη που ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΨΩΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog