Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τα παιδιά της Φιλαρμονικής, άρθρο της κα Μαρίας Χρισταρά

- Advertisement -
Τα παιδιά της Φιλαρμονικής Λουτρακίου ,το βράδυ της Τετάρτης 3/8 ημέρα συγκέντρωσης για το μέλλον της, μας έδειξαν τον τρόπο που πρέπει να φερόμαστε….

σε περιπτώσεις που οι άρχοντες θέλουν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας.

Ήμουν σίγουρη ότι το δέσιμο που είχαν καθηγητές Μουσικής και μαθητές είχε ευεργετική δράση στην ψυχοσύνθεση τους,τους ωρίμαζε δηλαδή σιγά σιγά σε έναν άλλο τρόπο σκέψης.

Η κουτοπονηριά της Δημοτικής αρχής Λουτρακίου που έλεγε πως ,θα πω στα παιδιά ότι συνεχίζεται η λειτουργία της Φιλαρμονικής υπό άλλη Διεύθυνση και τα άλλα τα λύνω εγώ και οι καθηγητές, δεν πέρασε γιατί αυτά τα παιδιά κατάλαβαν πως κάποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Καλείς γονείς και παιδιά και αγνοείς τους δασκάλους γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα .
Πως να προδώσεις τον “πατέρα” τον” φίλο” τον” αδελφό””τον δάσκαλο” ,για τα παιδιά της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ αυτό ήταν Μαυρόπουλος, ο Καλούδης, ο Δρίτσας, η Κατερίνα ήταν η οικογένεια τους.

Με αυτούς ονειρεύονταν με αυτούς πάλευαν για το καλύτερο και οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ παιδιού και δασκάλου , καλού δασκάλου είναι άρρηκτοι.

Όσοι έχουν μαθητεύσει σε μουσικά σύνολα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά

Ο Δάσκαλος είναι μετά τον Θεό και αυτόν πήγατε να αγνοήσετε κύριε Δήμαρχε . Δίνοντας “δυό καραμέλες “στα παιδιά πιστεύατε πως θα φέρνατε αποτελέσματα και θα είχατε την Φιλαρμονική στη Λιτανεία για να καμαρώνετε πως διευθετήσατε το θέμα που προέκυψε μετά την παραίτηση των καθηγητών και απαλλαχτήκατε από το βάρος.

Τραγικό λάθος που πήγατε χωρίς θέσεις ,η ήττα σας ήταν προδιαγεγραμμένη.
Ο σύμβουλος που σας ώθησε σε αυτό το Βατερλώ θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Μαζεύω τους παραιτηθέντες πρώτα, ανακοινώνω την θέση μου , τις αλλαγές , γιατί από αυτούς σταμάτησε η λειτουργία του μουσικού συνόλου και προχωρώ στο νέο καθεστώς έχοντας και αυτούς στο πλάι μου.

Ένας στρατηγός αυτό θα έκανε ,όχι πετάω εσάς γιατί σας χρωστάω και ελάτε γονείς και παιδιά να συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα.

Από την άλλη είδατε τι θα πει πειθαρχεία , μάθετε από τον τρόπο που ενήργησε ο κ Μαυρόπουλος, γιατί ήξερε πως τα παιδιά και οι γονείς έχουν ένστικτο και είχαν καταλάβει πως τόσα χρόνια , δούλευαν γιατί τα αγαπούσαν και μοιράζονταν την αγωνία για την συνέχεια του Ιστορικού Μουσικού Συνόλου του Λουτρακίου.

Για όλο το σχέδιο σας είχατε και τους Εφιάλτες έτοιμους,που μετά το χτεσινό φιάσκο μάλλον θα έχουν εφιάλτες.

Η χθεσινή βραδιά έδειξε πως το δίδυμο απέτυχε , με ασάφειες μισόλογα κυρίως όμως ανευθυνότητα γκρεμίσατε τον τίτλο του Δημοτικού άρχοντα από τον θρόνο του και σας το γράφω εγώ που σας υποστήριξα και πολλά μέλη της οικογένειας μας σας ψήφισαν.

Αγαπημένα μου παιδιά χαίρομαι που η ΜΟΥΣΙΚΗ άγγιξε το έσω σας και διαμόρφωσε την προσωπικότητα σας έτσι ,ώστε να βρείτε το θάρρος να υψώσετε το ανάστημα σας και με την αποχώρηση σας να υποστηρίξετε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των καθηγητών σας .

Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια και αυτό το αγνόησε η Δημοτική αρχή .

Γιατί κ Καλούδη μείνατε τόσα χρόνια χωρίς αμοιβή και βάζατε και από την τσέπη σας, είχα ρωτήσει τον μάγο του κόρνου και η απάντηση :Να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς μουσική ,τι φταίνε αυτά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί,τα παιδιά,τα παιδιά……..

Αυτοί ήταν οι καθηγητές της Φιλαρμονικής Λουτρακίου που ενάντια στα προσωπικά συμφέροντα συνέχιζαν να δίνουν χωρίς να απαιτούν(λάθος) ,γιατί η εργασία για να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα της ,πρέπει να γίνεται πάντα με αμοιβή.

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΧΡΙΣΤΑΡΑ.

- Advertisement -

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο κυρία μου που αν σας έβλεπα μπροστά μου θα σας εσφιγγα το χέρι.
    Εχθές λυπήθηκαμε πιο πολύ για την τραγική κατάσταση του άρχοντα που δεν μπορεί χωρίσει δύο γαιδουριών άχυρο.
    Σκέφτηκε τους σε πιο δύσκολες καταστάσεις……λαγοι

  2. Μπραβο σας! Πολυ στοχευμενη η τοποθετηση σας. Δυστυχως οι δημοτικοι αρχοντες νομιζουν οτι απευθυνονται σε ανθρωπους του επιπεδου τους και οχι σε μορφωμενους και καλλιτεχνικα ανησυχους πολιτες. Ντροπη και αισχος!

  3. Ουτε ενα συγγνωμη δεν ζητησαν οι αναισχυντοι στους ανθρωπους που τοσα χρονια εστησαν αυτο το οικοδομημα με τα παιδια μας! Οι γονεις απο τα βαθη της καρδια μας τους ευχαριστουμε και στεκομαστε στο πλευρο τους

  4. Οι καθηγητες και ο μαεατρος με τη σταση τους εχουν αποδειξει οτι εχουν αξιοπρεπεια! Χαιρομαι που διδαξαν τα παιδια μου και μουσικη και ηθος! Οφειλω να πω ενα δημοσιο ευχαριστω και ενα συγγνωμη στα παιδια μας για αυτους που εκλεξαμε αρχοντες!

  5. Ενα τραγουδι λεει:πως να κρυφτεις απ'τα παιδια… αφιερωμενο! Νομιζουν οτι δεν καταλαβαινουμε και δεν εχουμε λογο. Εμεις μαζι με τους καθηγητες και το μαεστρο το χτισαμε ολο αυτο .μονο με δικο μας κοπο.καμια δημοτικη αρχη δεν ηταν στο πλευρο μας. Οσο για την ανανδρη σταση του Οικονομου…οσοι τον ξερουν νομιζω ηταν αναμενομενη.

  6. Οι ανθρωποι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα πως λειτουργει μια φιλαρμονικη.Επισης νομιζουν πως τα παιδια της φιλαρμονικης δεν καταλαβαινουν και θα τους πασαρουν οποιον καθηγητη και μαεστρο θελουν.Εσεις που παιρνεται τις αποφασεις δεν ξερετε τι σας γινεται.Το σωμα αντεδρασε κυριοι ξυπνηστε!

  7. Για αλλη μια φορα βλεπουμε οτι επιβιωνουν οι φελοι! Αυτοι που αξιζουν δεν αναγνωριζονται! Ευχαριστουμε για ολα τους δασκαλους μας!

  8. Μπράβο στο κείμενο περιγράφει στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα αλλά θα ήθελα να προσθέσω και την Φιλαρμονική Περαχώρας που εκδιώθηκε κατά τον ίδιο τρόπο οι μουσικοί που χρόνια ολόκληρα πλήρωναν απο τυην τσέπη τους για να μείνουν τα παιδιά μας μέσα στον πυρήνα του πολιτισμού , εδώ θέλω να προσθέσω την πρωσοπική ανάμειξη του Πελοπίδα , αθελά του θα ήθελα να νομίζω, στην διαλησή της πιστεύοντας σε αυτά που του έταξαν .

  9. Μπράβο!!!!!!!υποτίμησαν την νοητική κατάσταση των παιδιών .
    Η μητέρα που έλεγε δεν με νοιάζει ποιος διδάσκει τα παιδιά μου έκανε λάθος . Επίσης τι ήταν αυτο που αναφώνησε ο Καλούδης προς τον Οικονόμου θα σε καταγγείλω στο Υπουργείο; Ωραιο τύπο διάλεξαν σαν τον Αρτέμη Μάτσα ήταν.

  10. Δήμαρχε να χαίρεσαι τον αντιδήμαρχο Πολιτισμου σκέτο κούτσουρο.
    Πήγατε στον πόλεμο ξυπόλυτοι.
    Μπράβο για το άρθρο και ειδικά που είναι ενυπόγραφο!

  11. Μπράβο Μπράβο Μπράβο ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ!!Σωστή τοποθέτηση.
    Αγνοείς Κύριε Δήμαρχε το παραγόμενο έργο 6 χρόνων και βιάζεσαι να φέρεις τα παιδιά στην Λιτανεία για να μη σε φάει η κατακραυγή του λαού.ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΓΚΙΩΝΟΣΑΚΕΛΑΡΕΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  12. Του Βοτανικού ο τσάμπα μάγκας είναι από το Λουτράκι.

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ( ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ) ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

  13. Σκεφτείτε παιδιά εθελοντικά να αρχίσετε τις πρόβες σας για να είστε έτοιμοι στην γιορτή της Παναγίας ,να παίξετε προς τιμή της Παναγίας της Γιατρισσας.Κύριε Μαυροπουλε η πόλη έχει την ανάγκη της Φιλαρμονικής αυτή την μεγάλη μέρα .Παρακαλουμε Δείτε το αίτημα με καλή προαίρεση και θετική άποψη.Η πόλη δεν είναι των αρχόντων είναι του λαού της . Θα έχετε και την ευλογία Της στον αγώνα σας.Μαρια Χρισταρα

  14. Βλέποντας το βίντεο που έχει αναρτηθεί απο την παρουσία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Μ Παρασκευή λέω :τι έκαναν οι δολοφόνοι……

  15. Ωραία ιδέα αυτή για να δείξουμε την ανωτερότητα μας!!!!
    Η φιλαρμονικη ειναι δικη μας ,των δασκάλων μας και του Λουτρακίου.

  16. Περιμένατε λύση ,πάρτε μήνυση έτσι συμπεριφέρονται οι μικροψυχοι. Δεν αξίζουν ούτε τα σχόλια μας.
    Μείνετε δίπλα στον ΜΑΕΣΤΡΟ που κράτησε στάση σωστή χωρίς βρισιές και υπονομεύσει.
    Τι θα λέγατε για ψήφισμα συμπαράστασης που θα υπογράψει ολο το Λουτράκι υπερ του Μαυρόπουλο!!

  17. Συμφωνούμε πως θέλει δυναμικές κινητοποιήσεις το θέμα της Φιλαρμονικής.να συλλέξουμε υπογραφές υπερ της
    Ντροπή σου Γκιώνη ακόμα και τα επιχειρήματα εναντίον του Μαυροπουλου είναι ΣΑΧΛΑ.

  18. Δεν αντέχουμε αλλο αν είσαι άντρας Γκιώνη βρεστα κοίτα Ποιο είναι το σωστό αρκετά με τις ηλίθιες πράξεις σας .τρείς μήνες τώρα δεν μπορείς να κάνεις κατι τότε γιατι εκλέχτηκες Τα παιδιά δεν τα ντρέπεσαι.
    Αν δε σου αρέσουν οι δάσκαλοι πλήρωσε τους και διωξστους Βαρεθήκαμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog