Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μας βγήκαν τα μάτια έξω από την πινακίδα που συναντήσαμε στον Δήμο μας

- Advertisement -

Κάνοντας μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων αντικρίσαμε μία πινακίδα που με τα ορθογραφικά – γλωσσολογικά λάθη μας έβγαλε τα μάτια έξω….

Αυτή η πινακίδα βρίσκεται έξω ακριβώς από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην οποία, είναι τοποθετημένη η παιδική χαρά. Σε αυτό λοιπόν, το πολυσύχναστο σημείο κάποιος εντελώς ανορθόγραφος και μη γνώστης της ελληνικής γραμματικής τοποθέτησε αυτή την πινακίδα.

Μπορείτε να μετρήσετε τα λάθη;; Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά !!!

Αρχικά, η πλατεία και κάθε πλατεία με αυτό το όνομα ονομάζεται Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Ύστερα, η λέξη εξαίρεση γράφεται με άλφα-γιώτα (αι) και όχι με έψιλον (ε). Τρίτο και τέταρτο λάθος (κοινό) παρατηρείται στις φράσεις “τωΝ γονέων – για τηΝ σωστή χρήση”. Οι λέξεις αυτές, δηλαδή, χάνουν το τελικό , όποτε η επόμενή τους λέξη αρχίζει από τα «σύμφωνα: β, δ, γ, φ, θ, χ, μ, ν, λ, ρ, σ, ζ», όπως για παράδειγμα όταν γράφουμε «τη δασκάλα, τη θυμήθηκα, δε θέλω».

Πέμπτο λάθος που βγάζει μάτια είναι η λέξη γονέων που ο υπεύθυνος της εργασίας αυτής αποφάσισε πως είναι καλύτερα να τη γράψει με δύο ωμέγα (ω) αντί για όμικρον – ωμέγα (ο – ω).

Συνεχίζοντας την ανάγνωση της ανορθόγραφης πινακίδας ενημερωθήκαμε πως την πλατεία την χρηματοδότησε το Υπουργέιο Περιβάλλοντος…. ή όπως γράφεται “περιβάλοντος”.

Τέλος, δεν θα περιμέναμε από τον άνθρωπο που έχει κάνει τόσα ορθογραφικά λάθη σε μία μόνο πινακίδα να ξέρει πότε χρησιμοποιούμε τα διαλυτικά…Είναι ο Προϋπολογισμός.

Ντροπή να λαμβάνουν τέτοιες εργασίες άνθρωποι αγράμματοι. Εκτός του ότι είναι άσχημο που η πινακίδα βρίσκεται σε δημόσια θέα, είναι ακόμη χειρότερο πως βρίσκεται σε περιοχή που είναι άμεση συνδεδεμένη με παιδιά.

                                                                                                            Βy Πασπαρτού

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα γίνονται στον αυτόματο . Αυτό δείχνει πως παρακολουθεί η Δημοτική Αρχή το τελείωμα κάθε έργου. Ευτυχώς που είστε και εσείς και πιστεύω να σοβαρευτούν κάποια στιγμή

  2. Χαχαχαχαχα καλά που μας το θύμησες για τον θυμή, το είχαμε ξεχάσει!
    Επίσης θυμήθηκα και τον άλλο που είχε κάνει αντιγραφή της ευχετήριας κάρτας για το πάσχα από δημοτικό συμβούλο στην κέρκυρα.
    Βάλε και τον άλλο που όταν ανοίγει το στόμα του κι κάνουμε το σταυρό μας για το τι μαργαριτάρια θα πετάξει και κάντε τη σούμα για το ποιοι έχουν το τιμονι του δήμου στα χέρια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog