Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

5ο πολιτιστικό αντάμωμα στο Στεφάνι Κορινθίας

- Advertisement -

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν την λαογραφική έκθεση

«Η καλλιέργεια του Καπνού» ….
που φιλοξενείται με επιτυχία από το περσινό καλοκαίρι και αναδεικνύει τα στάδια της καλλιέργειας του καπνού και την τοπική ιστορία του μέσα από λαογραφικά αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην παγκόσμια ιστορία του καπνού αλλά και στην ιστορία της ελληνικής καπνοβιομηχανίας και, τη σημασία του καπνού ως βιομηχανικό φυτό μέγιστης οικονομικής σημασίας για τη χώρα.

Εμπλουτισμένοι θα είναι φέτος και η έκθεση παλαιών φωτογραφιών Στεφανίου, με στιγμιότυπα που χρονολογούνται από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και φτάνουν μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Οι εκθέσεις θα συνοδεύονται από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 13 Αυγούστου με παράσταση παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αθικίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλένιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» και του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου.

Δείτε το Βίντεο: 
<iframe width=”600″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/Cw05wU9mHw0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog