Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φοροκλέπτες: Βουβή η Ν.Δ., ασπιρίνες τα μέτρα

- Advertisement -

Η είδηση έρχεται από το Ιράν: Δημοπρατείται η περιουσία του δισεκατομμυριούχου Μπαμπάκ Ζαντζανί, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για διαφθορά και φοροδιαφυγή ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και καταδικάστηκε σε θάνατο….

Βλέπω ήδη τον Άδωνι και τους άλλους νεοδημοκράτες της ίδιας νοημοσύνης να πετιούνται ώς το ταβάνι κραυγάζοντας ότι μετά από τη Βόρεια Κορέα τώρα θέλουμε να γίνουμε Ιράν και αναπαράγουμε την είδηση. Αυτά δεν λέγονται, δεν γράφονται. Τους κατανοώ. Όχι μόνο διότι στην Ελλάδα η θανατική ποινή καταργήθηκε, αλλά διότι το δεξιό «επιχειρείν» α λα ελληνικά σημαίνει φοροδιαφυγή, χαντάκωμα των κερδών, παράνομων ή νόμιμων, σε τράπεζες της Ελβετίας μέσω αλυσίδας εξωχώριων εταιρειών, διαρπαγή κρατικών επιδοτήσεων, τραπεζικά δάνεια (πάντα αγύριστα) κ.λπ. Με την αντιπαροχή που όλοι γνωρίζουμε.

Δεν έχω αυταπάτες για το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν που από τρομοκρατικό πέρσι, φέτος έγινε καλός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και οι σιίτες μουλάδες είναι τώρα χρήσιμοι απέναντι στους σουνίτες ταλιμπάν, ISIS κ.λπ. Όμως ξέρετε και στις ΗΠΑ, την κοιτίδα του σύγχρονου νεοφιλελευθερισμού, η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα που επισύρει ποινές κάθειρξης κι απίστευτα πρόστιμα.

Οι «φουκαράδες»
Στα καθ’ ημάς, έχουμε π.χ. τον ταβερνιάρη της Περαίας που με 29 παρέες στο μαγαζί του δεν έχει κόψει ούτε μια απόδειξη διότι «αυτός που έβαλε στην κάσα ήταν καινούργιος». Ελπίζω η Επιθεώρηση Εργασίας να έλεγξε αυτόν τον ισχυρισμό που θα τον κάνουν παντιέρα οι δικηγόροι του, τώρα που έσπασε και τις σχετικές σφραγίδες του κλεισίματος και ξανάνοιξε το μαγαζί σαν να μην είχε γίνει τίποτα. «Διότι -είπε- ένα καλοκαίρι περιμένουμε κι εμείς για να δουλέψουμε».

Το κλέψιμο του ΦΠΑ που πληρώνουμε στον άτυπο λογαριασμό -συνήθως δελτίο παραγγελίας- τι σχέση έχει με το πότε δουλεύει ή δεν δουλεύει; Το ίδιο ακούμε στα νησιά όπου ένα χταποδάκι με μια χωριάτικη και ένα τσίπουρο φτάνουν τα 25 ευρώ, ένα δωμάτιο που βρωμάει λόγω της προηγούμενης χρήσης, τιμάται μόνο 50 ευρώ και μια ομπρέλα με δυο ξαπλώστρες φτάνουν από 10 ευρώ έως άπειρον (ανάλογα με την παραλία) και εισάγουμε ντομάτες από την Πολωνία… Και πέφτουν τα έσοδα του Ιουλίου!

Όποιος αφελής, λοιπόν, νομίζει ότι με κλείσιμο δυο ημερών σε πέντε μαγαζιά τον Αύγουστο θα κάνει νομοταγείς τους μάστορες της φοροδιαφυγής, που συνεπικουρούνται και από «αγανακτισμένους κατοίκους» (βλέπε χτισμένους μπράβους), όταν πάει για έλεγχο το ΣΔΟΕ, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος. Και είναι κρίμα όταν η κυβέρνηση γενικά προχωρά σε κοσμογονικές αλλαγές, η φορολόγηση να είναι ακόμη δεξιόστροφη.

Και ο λαλίστατος κ. Κουμουτσάκος σιωπά αιδημόνως. Γι’ αυτόν δουλεύουμε..

Αποδείξεις; Γιατί;
Όταν σου λένε ζήτα απόδειξη μαζί με τη βεβαίωση της ηλεκτρονικής πληρωμής κι εσύ ξέρεις ότι η απόδειξη θα σου ανεβάσει το κόστος του παντελονιού, των παπουτσιών ή της αλλαγής μπιντέ κατά 25%, τι θα προτιμήσεις; Όταν η συλλογή αποδείξεων δεν σημαίνει την παραμικρή απαλλαγή για τον έντιμο και συνεπή φορολογούμενο, αλλά από του χρόνου θα είναι και μειονέκτημα αν δεν φτάνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των εσόδων που δηλώνονται (το ξαναζήσαμε), τότε εκεί στο υπουργείο μάλλον έχουν βραχυκυκλωθεί από το γνωστό βαθύ κράτος που έχει βαλθεί να ξεφτιλίζει καθημερινά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.

Ρωτάει ο κ. Αλεξιάδης (και επιλέγω αυτόν διότι δεν περνάει μέρα να μην τον δω, ακούσω ή διαβάσω) πόσα χρήματα πρέπει να διαθέτει ετησίως ένας καρκινοπαθής που δεν έχει την τύχη (όπως εγώ) να καλύπτεται σε μεγάλο ποσοστό από ένα (ακόμη) ευγενές ταμείο; Και αφήνω τη διαδικασία έγκρισης π.χ. ενέσεων ή απαραίτητων εξετάσεων που αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος να την τρέξει, τότε ο ανήμπορος από τις χημειοθεραπείες άνθρωπος, ή καταδικάζεται ή πληρώνει με τα τελευταία του χρήματα. Αλλά τα έξοδα αυτά δεν εκπίπτουν, έστω στο ένα έκτο, όταν δεν ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ. Κι έτσι ο άρρωστος δεν ζητάει απόδειξη. Τόσο απλά.

Έχω κουραστεί να ακούω ότι θα εφαρμοστούν σύγχρονα συστήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Ίσαμε να τα φτιάξουμε, είναι τόσο αντίθετο με τις ιδεοληψίες μας να καλέσουμε το IRS (Internal Revenue Service), την αμερικάνικη υπηρεσία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, να μας αναλάβει; Αλλως πώς, οι μη δυνάμενοι να αποκρύψουν εισοδήματα θα πληρώνουν απίστευτα ποσά ως συμπληρωματικό φόρο και ΕΝΦΙΑ και οι αγέρωχοι ταβερνιάρηδες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων ή και επαύλεων, υδραυλικοί, γιατροί, ηλεκτρολόγοι, δικηγόροι και πωλητές λαϊκών αγορών θα εξακολουθούν να μένουν στο ακαταδίωκτο, έχοντας και την ανοχή ή συμπαράστασή μας!

Έτσι, οι ευεπίφοροι στην προπαγάνδα της Δεξιάς θα τη χειροκροτούν και θα βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσαουσίδης Κλέαρχος

http://www.avgi.gr/

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έτσι αδέρφια!!! Ωραίο άρθρο απο την Αυγή μας. Γιατί πάνω απ'όλα δεν μασάμε κουτόχορτο..
    Ζήτω ο Λαοπρό..Βλητος Ηγέτης μας ο Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog