Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτέλους, τέλος στην παρανομία της ξαπλώστρας

- Advertisement -

Ειδήσεις όπως η καμπάνα σε επιχειρηματία στα Χανιά, αλλά και οι έλεγχοι και τα λουκέτα στους παρανομούντες, φέρνουν αισιοδοξία….

Η επικύρωση από τον Άρειο Πάγο προστίμου σε επιχειρηματία, ο οποίος είχε γεμίσει παραλία των Χανίων με ξαπλώστρες πέραν της προβλεπόμενης από τη σύμβαση του έκτασης, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Μαζί με τους ελέγχους που εντείνονται και τα πρώτα λουκέτα που έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε καταστήματα τα οποία έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία με το να μην κόβουν για παράδειγμα αποδείξεις, οι ειδήσεις αυτές φέρνουν μία αισιοδοξία ότι επιτέλους κάτι αρχίζει ίσως να αλλάζει στη χώρα της παρανομίας και του “ωχ αδερφέ”.

Η Δικαιοσύνη, οι ελεγκτικές υπηρεσίες και η πολιτεία αξίζουν λοιπόν ένα μπράβο, αρκεί αυτές οι κινήσεις να μην είναι μεμονωμένες, αλλά να έχουν διάρκεια στο πλαίσιο μίας στοχευμένης πολιτικής αντιμετώπισης φαινομένων φοροδιαφυγής και παρανομίας, ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στους νομοταγείς επιχειρηματίες, καθώς και στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για τον τουρισμό.

Η τυραννία της ξαπλώστρας, που έχει εξαπλωθεί σε όλες σχεδόν τις ελληνικές παραλίες. Συχνά χωρίς να αφήνει τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο και εξίσου συχνά χωρίς νόμιμη απόδειξη (τα χειρόγραφα χαρτάκια που δίνουν συχνά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι των “επιχειρήσεων” δεν λογίζονται ως απόδειξη, αφού δεν προσφέρουν καταγραφή για την εφορία). Σχεδόν πάντα δε συνοδεία μουσικής άνω των 60 decibel που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο (για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της παρανομίας εδώ, σημειώνεται ότι 60 decibel είναι η ένταση της ανθρώπινης ομιλίας σε μία συζήτηση) και με το μπάσο να δονεί την άμμο ακόμη και εκεί που οι υπόλοιποι ήχοι δε φτάνουν.

Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων φαινομένων, από την απόδειξη που δεν κόβουν μπαρ, beach bar και εστιατόρια, μέχρι την ανυπόφορα δυνατή μουσική και την καταπάτηση κάθε δημόσιου χώρου.

Πρέπει λοιπόν να μπουν επιτέλους όρια, ώστε οι νομοταγείς επιχειρηματίες και φορολογούμενοι να επιβραβεύονται, το κράτος να έχει τα αναγκαία έσοδα και η χώρα να μπορεί να συνεχίσει να προσελκύει όλο και περισσότερο και πιο ποιοτικό τουρισμό.

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάλι με τις ξαπλώστρες ασχολείστε κάποιοι?Τα λύσαμε τα προβλήματα πάλι..
    Ότι το κράτος και τα ανθρωπάκια με γραβάτες η χωρίς μας οδήγησαν εδώ..δεν λέει κανένας τίποτα..
    Ο ανθρωπάκος που πάει για μεροκάματο σας πείραξε..

  2. Δημαρχο θα ψηφίσουμε αυτόν που θα επιστρέψει την παραλία στους πολίτες και όχι στα καταστήματα!
    50 ψήφοι αυτοί ,χιλιάδες ψήφοι οι άλλοι…κατάλαβες Γκιώνη και σια;

  3. 12:28 η ανοχη του κρατους για οποιον παρανομο επιχειρηματια εκμεταλευεται τον ανασφαλιστο ανθρωπακο που παει για μεροκαματο μας πειραζει και οχι οι ξαπλωστρες αν λειτουργουν στα νομιμα κ προβλεπομενα ορια !!!!

  4. 12:28 π.μ. o ανθρωπάκος που πάει για το μεροκάματο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ μας πείραξε, διότι τελικώς τις παρανομίες του τις πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και μετά ο ανθρωπάκος διαμαρτύρεται ότι δεν έχουμε κράτος και μας έχει ριμάξει στους φόρους. Κατάλαβες τώρα εσύ αλληλέγγυε των ομπρελάδων?

  5. Όλος ο κόσμος στις ξαπλώστρες ΄κάθεται.Στο δε Λουτράκι είναι και δωρεάν και ελεύθερος χώρος υπάρχει.Οι παραβάτες σωστό είναι να τιμωρούνται.Μεγάλη εμμονή με τις ξαπλώστρες έχετε μερικοί.

  6. Το κίνημα κατά των ομπρελαδων..ετσι..
    Τώρα βρήκα την αιτία του κακού.Τωρα κατάλαβα πως ήρθε η κρίση..Ο μεροκαματιάρης που δεν έκοβε απόδειξη..και τα εξοπλιστικά..η siemens..οι λιστες ήταν πταισματα.
    Έτσι φάτε το μεροκαματιάρη..δικιο έχετε..

  7. Ότι χρεώνουν τις ξαπλώστρες μαγαζιά στην παραλία το ξέρετε ??
    Ενώ απαγορεύεται !!!
    Το Λουτράκι είναι παραμάγαζο μερικών.
    Καλό καλοκαίρι

  8. Ενώ τις παρανομίες τόσων και τόσων που είχαμε στην εξουσία..δεν σας πείραξε..
    Την κρίση ο ανθρωπάκος με τις ομπρέλες την δημιούργησε..
    Αλλου να τα λέτε..και άλλοι είναι υπεύθυνοι..και πρώτα εμείς που τους βγάζουμε.
    Να είσαι σίγουρος..οτι ο ανθρωπάκος αυτός ούτε θέλει να κλέψει εμένα και εσένα..αλλα προσπαθεί να ζήσει..
    Σαν και αυτόν θα υπάρχουν και άλλοι..
    Λες και όλοι οι κλάδοι λειτουργούν τελεια..και μας χαλάει την εικόνα ο ομπρέλας..
    Προφανώς αλλου είναι το πρόβλημα..

  9. Για την καραμπινάτη παρανομία με τα τραπεζάκια το βράδυ στην παραλία γιατί κάνει τα στραβά μάτια ο δήμαρχος;
    Γιατί δήμαρχε ,γιατί επιτρέπεις τέτοιες παρανομίες ,έξω από το δημαρχείο μάλιστα;
    Θα φας τέτοιο μαύρο όλο δικό σου θα είναι…

  10. 12:45 μ.μ. τι μας τσαμπουνας ρε μεγαλε? Δηλαδη τα εξοπλιστικα και το σκανδαλο siemens ειναι παραπτωματα ενω η μη αποδοση αποδειξεων δεν ειναι? Και συγκριτικα να το δουμε, αν βαλεις συνολικα το ποσα χρονια εκλεβαν τη ψωροκωσταινα οσοι εμποροι σε ολη την Ελλαδα δεν εκοβαν αποδειξη και τα ποσα που παιχτηκαν πισω απο siemens και εξοπλιστικα, μπορει και ο αδαης να καταλαβει οτι στην πρωτη περιπτωση τα χρηματα ειναι πολυ περισσοτερα. Εχε υποψιν σου οτι πλεον 24% απο οτι δινεις στον μεροκαματιαρη και θα επρεπε να πηγαινουν στο κρατος για τους φορους, πηγαινουν στην τσεπη του. Δηλαδη ο μεροκαματιαρης σε χρεωνει κατα 24% παραπανω σε ο,τι σου πουλαει. Αυτο μπορεις να το χωνεψεις? Εσυ, οχι μαλλον το χωνευεις, αλλα το απολαμβανεις κιολας. Αρεσκεσαι να σε υπερχρεωνουν, κοινως να σε πιανουν κοτσο!

  11. ..και βέβαια είναι λάθος..και δεν διαφωνώ παιδες..
    Απλά θεωρώ ότι αντί να κοιτάμε το δάσος που καίγεται..κοιταμε τα χορτάρια..
    Εννοείτε είναι λάθος η μη απόδειξη και εις βάρος όλων μας..αλλα θεωρώ ότι γίνονται τόσα χρόνια απίστευτα σοβαρά εγκλήματα εις βάρος μας..και του φίλου με τις ομπρέλες είναι πταισματα μπροστά σε αυτά..
    Την γνώμη μου λέω..και σέβομαι απόλυτα όλων την δική του..
    Θεωρώ ότι είναι αλλα τα σοβαρά..
    Τέλος πάντων..

  12. ΤΣΑΝΤΗΡ ΜΑΧΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΣΑΝΤΗΡ ΜΑΧΑΛΑ.Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog