Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βόμβα Spiegel: «Καιρός να διεκδικήσει η Ελλάδα 296 δισ. ευρώ από τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις»!

- Advertisement -

Θέμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανοίγει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας αναφορά στο πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει τα 296 δισ. ευρώ που χρωστάει η Γερμανία……

«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος.

«Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προσθέτει: «H καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή», τονίζει η έκθεση, η οποία έχει έκταση 77 σελίδες.

Στο κείμενο αναφέρεται πως αυτή η κίνηση είναι «η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες» και υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Παρουσιάζει με άλλα λόγια, έναν οδικό χάρτη με πολύ συγκεκριμένα βήματα, μέσω των οποίων θα προσεγγίσει η Ελλάδα διπλωματικά την αποπληρωμή του χρέους.

Το Spiegel αναφέρεται σε διεκδικήσεις ύψους 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται, δε, πως εκτός της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός, η οποία μπορεί να επιδιώξει το στόχο της.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά θα έχουν παραγραφει κάτω από το τραπέζι..και αφήστε να λένε..
    Είμαστε σούζα απέναντι τους..και μας χρωστανε?Πως σας φαίνεται?
    Αυτός που χρωστάει..βαζει την ουρά στα σκέλια..
    ..και ούτε καν θα τα διεκδικήσουμε.
    Με αυτά θα είχαμε σωθεί..Γιατι άραγε δεν τα ζητάμε?Κάποιοι δεν θέλουν να σωθούμε..η μήπως όχι?
    Απορία έχω..

  2. Σε αυτά τα ζητήματα… οι μαγκιές επιτρέπονται μονό αν είσαι αντιπολίτευση και σκίζεις τα μνημόνια και λες στα τέσσαρα…
    ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕ…!!
    Μετά εχει……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog