Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Καταγγελία αναγνώστη

- Advertisement -

Καλησπέρα.

Προ ημερών έτυχε να περπατήσω στην περιοχή «ΣΚΑΡΠΑ» του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται το υποτιθέμενο πάρκο Νερών-Γη και με μεγάλη μου έκπληξη αντίκρισα μια θλιβερή εικόνα….

η οποία από την μια μεριά προσβάλλει κατά τρόπο βάναυσο την αισθητική όλων μας και από την άλλη αποτελεί όνειδος για το Λουτράκι που αποτελεί πόλο έλξης για πάρα πολλούς επισκέπτες, λόγω των ιδιομορφιών του (βλ. ιαματικά νερά, μικρή απόσταση από Αθήνα, καλή θάλασσα για τους λουόμενους, ωραίες περιπατητικές διαδρομές, καταρράκτες κ.λ.π.).

Πιο συγκεκριμένα όλη η ως άνω περιοχή έχει μεταβληθεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, στον οποίο ορισμένοι ασυνείδητοι έχουν τοποθετήσει κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα όπως χαρτιά υγείας, μπουκάλια, κουτιά από τσιγάρα, κλπ.

Επιπροσθέτως σημειώνω ότι έναντι του υποτιθέμενου πάρκου, το οποίο μόνο σε πάρκο δεν παραπέμπει, βρίσκεται ένας περίκλειστος και ασφαλισμένος χώρος (πρώην χώρος γεώτρησης), στον οποίο είναι εγκατεστημένα δύο αδέσποτα σκυλιά εν μέσω πάρα πολλών ακαθαρσιών (π.χ κουτιά από ζωοτροφές, σακούλες κ.λ.π, των πιο πάνω περιπτώσεων ενδεικτικά αναφερομένων), για τις οποίες οι ταϊστές τους, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου είναι μέλη του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου, δεν επιδεικνύουν απλώς μια παγερή αδιαφορία, αλλά «φροντίζουν» να την καθιστούν διαρκώς χειρότερη.

Επειδή η κατάσταση την οποία σας περιέγραψα αποτελεί πηγή μόλυνσης για την περιοχή και επί πλέον εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εκδήλωση πυρκαγιάς, λόγω των πολλών εύφλεκτων υλικών, που είναι «ατάκτως ερριμμένα», θέλω να την καταγγείλω, ευελπιστώντας ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι αυτού του «εκτρώματος» και θα τον καθαρίσουν για να αποκτήσει και πάλι ο χώρος που σας περιέγραψα την όψη που αξίζει να έχει.

Με εκτίμηση
Π.Λ.

Υ.Γ Σε επίρρωση των ανωτέρω σας παραθέτω φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου μου το αληθές.

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλά οσα λες ρε φίλε, αλλά πόλο έλξης η ΣΚΑΡΠΑ για τους Αθηναίους επισκέπτες? Πώς είναι δυνατόν να την ξέρουν? Εκεί θα πάνε ή στις ταβέρνες να ντερλικώσουν κανα χταπόδι?

  2. Δυστυχώς η πόλη διοικείται απο το έκτρωμα
    της δημοτικής αρχής,απαρτιζόμενη απο
    δήμαρχο, αντιδημάρχους και συμβούλους
    Λυπάμαι γιατί είμαι απο το Λουτράκι, και
    ντρέπομαι γι αυτούς τους ανίκανους

  3. Λυπάμαι πολύ που ΔΕΝ έχουμε μάθει να βλέπουμε τα θετικά αλλά μόνο τα αρνητικά!! Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει φυτέψει πάρα πολλά δέντρα, έχει φροντίσει να ποτίζονται,έχει φτιαζει λακουβιτσες να πίνουν νερό λαγοί και ποΗλία και πολλά άλλα.Θα μπορούσε να πάει ο ΠΜ να βοηθήσει για να αλλάξουν αυτά που δεν του αρέσουν! !!

  4. 10:37 π.μ. και άλλοι ντρέπονται που τους ψήφισαν. Εύχομαι ολόψυχα να μην εντάσσεσαι ανάμεσά τους. Τείνει τελικώς να παρασημοφορηθεί ως ο "μαύρος δήμαρχος" στην ιστορία της πόλεώς μας. Νίκος Παπαγεωργίου

  5. Αν το θέμα ειναι ποσό γνωστή ειναι η Σκαρπα συμφωνώ ότι δεν ειναι γνωστή στους επισκέπτες μας . Όμως οι μη γνωστές περιοχές δεν εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα κανενός; Μήπως οι γνωστές περιοχές ειναι στο κέντρο της προσοχής; Όλος ο Δήμος ειναι πλέον παρατημένος και αυτό φαίνεται παντού . Ας μπούμε στον κόπο να πάνε στο πάρκο δεξαμενής να δούνε το χαλι . Ας περπατήσουν στη νεράιδα ας πάνε στο πάρκο της παραλίας . Ποσά παραδείγματα να δόσει κανένας;
    Νομίζω ότι το θέμα της υποβάθμισης του Δήμου ειναι κοινή παραδοχή και απλώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια . Ας τα θυμηθούμε όταν έρθει η ώρα των δημοτικών εκλογών γιατί τότε κάτι σαχλαμαρακηδες θα ξαμοληθουν στα σπίτια μας υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια . Ας μην επιτρέψουμε να μας θεωρούν ηλίθιους . Από εμάς εξαρτάται .

    Γιώργος Παπανικος

  6. ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ 'ΟΙΚΟΛΟΓΟ' ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΡΠΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΟ'Ι' ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΜΒΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ. 1. ΔΙΥΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ. ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΤΕΙ Σ' ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 2.000 ΦΥΤΑ ΟΠΩΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ, ΓΙΟΥΚΕΣ, ΡΙΓΑΝΕΣ, ΛΕΒΑΝΤΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ, ΠΕΥΚΑ, ΣΦΕΝΔΑΜΟΥΣ,ΚΑΡΥΔΙΕΣ, ΣΥΚΙΕΣ,ΜΟΥΡΙΕΣ,ΧΑΡΟΥΠΙΕΣ,ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ,ΠΛΑΤΑΝΙΑ,ΛΙΓΟΥΣΤΡΑ,ΦΟΙΝΙΚΕΣ,ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ,ΑΛΟΕΣ Κ.Α.ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.2.ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΡΙΧΕΣ. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΟ ΛΟΦΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.3. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΖΕΙΣ ΣΑ ΚΥΝΗΓΟΣ. ΕΧΕ ΟΜΩΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΑΞΙΟΣ.4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΣΠΑ, ΟΥΤΕ ΕΕ,ΟΥΤΕ ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ Η' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΑ'Ι'ΖΩ ΤΡΙΑ KΙΛΑ ΞΗΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝ ΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΕΤ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΤΣΑΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

  7. Φίλε επί του σχολίου σου έχω να παρατηρήσω τα εξής:Το σχόλιο σου χαρακτηρίζεταιαπό εμπάθεια και ειρωνεία προς τον καταγγέλοντα που υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια και κινείται σε άλλες σφαίρες!Να ξέρεις στη ζωή σου ότι ο καθένας με αυτά που λέει ή πράττειχαρακτηρίζεται και να προστατεύεις τον εαυτό σου ή τουλάχιστον ν α αντιμετωπίζεις κάποιον με τα ίδια όπλα! έχουμε και λέμε λοιπόν:
    Αντιπαρέρχομαι τα όσα λες ειρωνικά για οικολογία και αυθαίρετο ακίνητο δικό μου-κατ`ιδίαν μπορώ να σου αποδείξω ότι και οικολογικές ευαισθησίες διαθέτω και νόμιμη άδεια στο ακίνητο μου, ωστόσο τα θέματα αυτά δεν ενδιαφέρουν τους αναγνώστες-σου επισημαίνω όμως τα εξής:Την προσπάθεια που καταβάλλουν ορισμένοι άνθρωποι από αγάπη για το περιβάλλον ασφαλώς και την αναγνωρίζω πιστεύω όμως ότιένα έργο ολοκληρώνεται όταν το προστατεύουμε κιόλας!Είναι σαν να έχει ζωγραφίσει κάποιος έναν πίνακα και να πάει κάποιος να τον μουντζουρώσει;Εσύ τι θα προσέξεις τότε; Δεν είναι κρίμα να τον αφήσεις απροστάτευτο; Η ασχήμια είναι που με ενοχλεί κι αυτήν πρέπει να την καταγγέλλουμε όπου την βρίσκουμε.Γιατί όμως δεν μας λές στο λιβελλογράφημα σου τι δουλειά έχουν τα κονσερβοκούτια από ζωοτροφές στον περιφραγμένο χώρο, οι σακούλες σκουπιδιών, τα πακέττα από τσιγάρα και τόσα άλλα αντικείμενα που είναι πεταμένα εκεί!Αυτά δεν σε ενοχλούν; Τελειώνοντας σας καλώ ναοργανώσετε έναν καθαρισμό του χώρο να τον ανακοινώσετε στην ιστοσελίδα αυτή και θα είμαι ο πρώτος που θα βοηθήσει καιμάλιστα αν θέλεις ακόμη και τροφή μπορώ να προμηθεύω στα σκυλιά.
    Φιλικά
    Π.Λ.

  8. στο τελοs μπορει να γινουμε και φιλοι. Αναγνωριζονταs και το δικο σου δικιο σε πληροφορω οτι ο χωροs αστραφτει. επειδη ομωs δεν μου αρεσουν τ' ανωνυμα και η υπογραφη με αρχικα γιατι παραπεμπουν δε χαφιεδιστικεs λογικεs εγω το υπογραφω με ονοματεπωνυμο. θανασηs Βλαχοδημητρηs

  9. Π.Λ Είσαι προφανέστατα εμπαθής διότι δεν είδες μια έκταση με 2000 δένδρα φυτεμένα και ποτισμένα δεν είδες τις γούβες για νερό αλλά σε μια έκταση 20 στρεμμάτων πρόλαβες και είδες 12 σακούλες 10 κονσερβοκούτια και 30 κουτιά τσιγάρων. Όσο για το ακίνητο σου θα ήθελα να δω που είναι και υπογράφω επώνυμα Θυμής Μιχάλης πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Λουτρακίου- δημοτικός σύμβουλος τηλ 6945757383

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog