Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το μεγάλο παραμύθι των “αεροψεκασμών”

- Advertisement -

Η εντελώς γελοία αλλά για κάποιο λόγο εξαιρετικά δημοφιλής θεωρία πως «μας ψεκάζουν» δεν είναι ισχυρή μόνοεδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική, με μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα των πολιτών να πιστεύουν ακράδαντα πως το κράτος έχει οργανώσει μια τεράστια συνωμοσία στο πλαίσιο της οποίας ψεκάζουν τον κόσμο με ύποπτα χημικά…….

Στη προσπάθειά της να καταρρίψει αυτή τη θεωρία, μια μεγάλη ομάδα χημικών που ειδικεύονται στην ατμόσφαιρα της Γης πραγματοποίησε πρόσφατα μια εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τα chemtrails, τις «χημικές ουρές» που αφήνουν πίσω τους αεροπλάνα και αεροσκάφη. Και το αποτέλεσμα ήταν, φυσικά, πως κανείς δεν μας ψεκάζει.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Environmental Research Letters, πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Ινστιτούτο Επιστήμης Carnegie και τον ΜΚΟ Near Zero. Για τις ανάγκες της έρευνας ερωτήθηκαν 77 ατμοσφαιρικοί φυσικοί και γεωχημικοί για το να έχουν εντοπίσει ποτέ στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποιο μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα ψεκασμού.

Οι 76 από τους 77 ειδικούς που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν πως ποτέ στη καριέρα τους δεν έχουν βρει τέτοιες αποδείξεις που να υποστηρίζουν τις θεωρίες περί ψεκασμού.

Οι ερευνητές ζήτησαν επίσης από τους επιστήμονες να εξετάσουν τα πιο συνήθη αποδεικτικά στοιχεία που παραθέτουν οι υποστηρικτές της συνωμοσίας των chemtrails, όπως την ασυνήθιστη επιμονή των «ουρών» των αεροσκαφών να εμφανίζονται στον ουρανό και τα δήθεν υψηλά επίπεδα συγκεκριμένων χημικών ουσιών που βρέθηκαν σε δείγματα εδάφους.

Η έρευνα απέδειξε πως αυτά τα δείγματα είναι λανθασμένα και πως η μαζική άποψη που επικρατεί σχετικά με τις χημικές ουρές των αεροσκαφών είναι η πιο πιθανή εξήγηση στο γιατί κάποιοι επιμένουν στην παράλογη αυτή θεωρία περισσότερο από άλλους. Η επικρατούσα επιστημονική εξήγηση για τις χημικές ουρές, όμως, είναι πως η θερμότητα από τους κινητήρες των αεροσκαφών συμπυκνώνεται στο κρύο και ξηρό ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας. Και αυτές οι συμπυκνώσεις είναι που βλέπουμε από το έδαφος, οι ίδιες στις οποίες βασίζονται οι συνομωσιολόγοι.

«Ένα μικρό αλλά ισχυρό τμήμα του πληθυσμού πιστεύει ακράδαντα ότι αυτά (σ.σ. οι χημικές ουρές) αποτελούνται όχι απλά από συμπυκνωμένους ατμούς νερού αλλά από χημικές ουσίες και στοιχεία όπως το στρόντιο, το βάριο και το αλουμίνιο, τα οποία απελευθερώνουν κρυφά στην ατμόσφαιρα ισχυροί φορείς υψηλού επιπέδου, εδώ και δεκαετίες», αναφέρει το ΔΤ της έρευνας. «Θεωρούν πως η αύξηση και η παρατεταμένη παρουσία αυτών των εναέριων ραβδώσεων είναι ύποπτη και ισχυρίζονται πως έχουν εντοπίσει τοξικές ουσίες σε δείγματα εδάφους και νερού».
Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δεν είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να αλλάξουν μυαλά στους φανατικούς της θεωρίας των ύποπτων ψεκασμών.

Σημείωσε επίσης πως η εν λόγω θεωρία συνωμοσία αναπτύχθηκε παράλληλα με την επέκταση του τομέα των αερομεταφορών σε όλο τον κόσμο. «Τα κατάλοιπα των αεροσκαφών πληθαίνουν όσο τα αεροπορικά ταξίδια επεκτείνονται. Επίσης, είναι πιθανό πως η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να παραμένουν οι ουρές στον αέρα περισσότερα από ότι στο παρελθόν», συμπληρώνει ο Caldeira.
Βέβαια, συνήθως όσοι πιστεύουν στις αστείες θεωρίες συνωμοσίας περί ψεκασμών, πιστεύουν επίσης και πως η κλιματική αλλαγή είναι ένας μύθος που έχει στήσει το κράτος για να μας εκβιάζει ψυχολογικά.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες έρευνες καλό είναι να υπάρχουν, ακόμη κι αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν σε δράκους.

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί αν ισχύουν ,θα το παραδέχονταν έτσι εύκολα? Και γιατί μόλις εμφανίζονται αυτές οι ουρές στον ουρανό, μας πιάνει όλους πονοκέφαλος, όλους άσχημη διάθεση, όλους συνάχι κλπ? Το περίεργο είναι ότι αυτοί οι "ψεκασμοί" δεν έχουν σταματήσει, ενώ υπουργός Εθνικής Αμύνης είναι ο Καμμένος που υποτίθεται ήταν καταπέλτης εναντίον τους.Σε αυτην την χώρα έχει χαθεί η μπάλα ,δυστυχώς….

  2. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ 76 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΠΟ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!! ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ…

  3. Δεν σας κανει εντυπωση που εδω και μηνες εχουν σταματησει να ψεκαζουν και εχει αγριεψει ο κοσμος

    Και φυσικα μας ψεκαζουν και ειναι αληθεια με βαριο χρωμι αλουμινιο και καμμια φορα ριχνουν και λιγο love gas για να ειμαστε σαν χαοζχαρουμενη και παντα ψεκαζουν οταν ειναι να γινουν διαδηλωσεις 2 μερες ασταματητα ψεκαζουν και ξαφνικα την ημερα την διαδηλωσεις βρεχει και οταν ειναι εκολγες θυμαμαι στις τελευταιες εκλογες το μεσημερι το ειχαν κανει τον ουρανο στο Λουτρακι απο το ψεκασμα μπακλαβα και οποιος δεν τα πιστευει αυτα οταν θα ξυπνησει θα ειναι παρα πολλυ αργα

  4. 9:22 μ.μ. ειδικά εσένα σε επιρρεάζει το ψέκασμα όσο δεν παίρνει. Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που γράφεις. Αποκλείεται να είναι απόρροια σκέψης!!!

  5. Το θέμα δεν είναι ότι ένα 20-30% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν… Όλοι αυτοί έκαναν κοπάνα την ώρα στης Φυσικοχημείας στο Λύκειο. Το θέμα είναι ότι αυτοί ψηφίζουν και …αναπαράγονται κιόλας! Καμιά ελπίδα… Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Αυτό μας αξίζει.

  6. 9:54 μ.μ. Ζησε εσυ στο ματριξ σου και ασε εμας οσους ξερουμε την πραγματικη αληθεια για τους ψεκασμους αλλα οταν ξυπνησετε απο το ματριξ σας και δειτε την πραγματικη αληθεια ενα ειναι σιγουρο θα μειενετε κοκαλομενη σαν κολονες

  7. ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ..
    ΕΥΤΥΧΩ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΟΒΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
    ΦΣΣΣΣΙΙΙΙΙΙΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog