Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου! Δείτε το γιατί

- Advertisement -

Μια έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες, επειδή είναι πιο έξυπνες. Είναι επιστημονικό γεγονός.
Εντάξει, όχι ακριβώς. Αυτό που έδειξε η έρευνα είναι ότι….
οι γυναίκες έχουν πιο πολύπλοκη εγκεφαλική δραστηριότητα από ότι οι άνδρες.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Loughborough της Αγγλίας αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες είναι πολυάσχολα άτομα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου τους από ότι οι άνδρες, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο.

Σύμφωνα με τον ειδικό του ύπνου και ερευνητή John Horne:

“Μια από τις κύριες λειτουργίες του ύπνου είναι ότι επιτρέπουν στον εγκέφαλο να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόση περισσότερη ξεκούραση χρειάζεται, κατά συνέπεια, έχετε ανάγκη περισσότερο ύπνο.”

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά περισσότερο ύπνο απ’ ότι άνδρες κάθε βράδυ. Αναφέρεται επίσης ότι, ένας άνθρωπος, που κάνει μια απαιτητική πνευματική εργασία, που έχει αναλάβει πολλά καθήκοντα και είναι σε μια θέση που απαιτεί τη λήψη αποφάσεων, θα χρειαστεί περισσότερο ύπνο από το μέσο όρο που χρειάζεται ένας άντρας, όχι όμως τόσο όσο χρειάζεται μια γυναίκα.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog