Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσό μετάλλιο η Στεφανίδη, έστειλε την Ελλάδα στα ουράνια!

- Advertisement -

Τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Κατερίνα Στεφανίδη πέταξε στα… ουράνια και με επίδοση 4,85 μ. στο άλμα επί κοντώ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου…
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Κατερίνα Στεφανίδη! Στη μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας της μέχρι τώρα, η Ελληνίδα επικοντίστρια “πέταξε” στα 4,85 μέτρα και χάρισε στη χώρα μας το έκτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016, συνέχισε και στον τελικό του επί κοντώ τις εκπληκτικές εμφανίσεις που την οδήγησαν για μια ακόμη φορά στην κορυφή!

Οι προσπάθειες των αθλητριών ξεκίνησαν από τα 4,35μ. με τη Στεφανίδη να περιμένει υπομονετικά τον πήχη στα 4,60. Αν και… κρύα έκανε μια καταπληκτική πρώτη προσπάθεια σε αυτό το ύψος, έχοντας και “αέρα” 20-25 πόντων. Τόσο εύκολο ήταν το ξεκίνημά της. Αντέδρασε ψύχραιμα και περίμενε τη συνέχεια.

Στη δεύτερη προσπάθειά της, ο πήχης ανέβηκε στα 4,70, ύψος που πέρασε επίσης με την πρώτη. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τα 4,80μ. Ο πήχης δεν της έκανε το χατήρι με αποτέλεσμα το άλμα της να είναι αποτυχημένο στη λεπτομέρεια. Η 26χρονη προσπάθησε ξανά στο ίδιο ύψος και τα κατάφερε με τη δεύτερη.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δοκίμασε στα 4,85μ. Κάπου εκεί η 19χρονη Νεοζηλανδή, ΜακΚάρτνεϊ απέτυχε να περάσει τα 4,85μ, αφήνοντας το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο σε Στεφανίδη και Μόρις. Αμφότερες δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε με την πρώτη αλλά ούτε και με τη δεύτερη προσπάθειά τους τα 4,90μ.

Η “μάχη” για το χρυσό κορυφώθηκε, η Στεφανίδη δεν κατάφερε να περάσει ούτε με την τρίτη τα 4,90μ., το ίδιο και η Αμερικανίδα Μόρις με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο να καταλήξει στην Ελληνίδα αθλήτρια η οποία είχε λιγότερες άκυρες προσπάθειες από την αντίπαλό της!

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog