Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Ο “ειδικός ρόλος” του κ. Πιέτρη

- Advertisement -

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Τίμος Πιέτρης κατηγόρησε τον δήμαρχο Κορινθίων ότι έχει χάσει τη μάχη της καθημερινότητας…..

Ο κ. Πιέτρης παρατήρησε επιπλέον πως ο δήμαρχος λειτουργεί συγκεντρωτικά και αγνοεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο συνδυασμός του.

Θυμάμαι πως η συγκεκριμένη κριτική γίνεται για χρόνια στον κ. Πνευματικό από όλους όσους έχουν περάσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και όλοι θυμόνται πως ο δήμαρχος αντιδρούσε πάντα με φωνές και μιλούσε για εχθρούς της πόλης.

Στην περίπτωση του Τίμου Πιέτρη η αντίδραση είναι διαφορετική…

Όχι μόνο δεν εχει μπει στους εχθρούς της πόλης αλλά αντιθέτως ο κ. Πνευματικός μιλά με τα καλύτερα λόγια για την αντιπολίτευση που αυτός ασκεί.

Γιατί άραγε γίνεται αυτό ;

Μπορεί ο Πιέτρης να κάνει ερωτήσεις αλλά επι της ουσίας ψηφίζει και στηρίζει το σύνολο της πολιτικής Πνευματικού κάνοντας κάποιες ανώδυνες ερωτήσεις, πολλές από τις οποίες είναι εύστοχες και λογικές.

Πότε έφερε προτάσεις αντίθετες σε αυτά που ήθελε να ψηφιστούν ο δήμαρχος;

Μιλώντας με ανθρώπους της πόλης φαίνεται να υπάρχουν δύο σενάρια για τον Τίμο Πιέτρη.

Το πρώτο σενάριο λέει πως ο Πιέτρης σαν νέος άνθρωπος έχει επιλέξει τακτική ήπιων τόνων θεωρώντας αφελώς ότι ο δήμαρχος θα υλοποιήσει κάποιες από τις ιδέες του.

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι ο Πιέτρης δεν κάνει αντιπολίτευση και απλώς στηρίζει τον Πνευματικό.

Οι δύο πρώτες θητείες Πνευματικού έχουν δείξει ότι δεν ήταν ποτέ ο δήμαρχος της συναίνεσης και διαπαραταξιακής συνεργασίας για να υιοθετήσει εύκολα προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Είναι άνθρωπος που συγκρούεται. Αυτό είναι το δυνατό του “προσόν”. Είναι δυνατός στην κόντρα όταν τον έχεις στα σκοινιά.

Εμπειροι αυτοδιοικητικοί παρατηρούν ότι μερικές προτάσεις του Πιέτρη δεν πρόκειται ποτέ να ακουστούν γιατί είναι τελείως αντίθετες με τη λογική στη διοίκηση του δήμου από τουν Πνευματικό όμως όσο ο Πιέτρης ψηφίζει αυτό δεν τον χαλάει…

Εδώ όμως έρχεται ο ειδικός ρόλος του κ. Πιέτρη στην πόλη και στο ΔΣ.

Η επανεκλογή Πνευματικού και η διοίκηση με τους over 50 έβαλε στο περιθώριο τους νέους που για πρώτη φορά μπήκαν στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών. Ένα γερασμένο δημοτικό συμβούλιο και στην πλειοψηφία του αποτελούμενο από δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους δε μπορεί να ανταποκριθεί στα ΘΕΛΩ της νεολαίας που εγκαταλείπει την πόλη.

Ο Τίμος Πιέτρης μπορεί να είναι αυτός που θα εκπροσωπεί τους under 30 στο ΔΣ ή απλά να απογοητεύσει νέους που αναμένουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό από αυτά που έχει δείξει η διοίκηση Πνευματικού. Να τους κάνει δηλαδή να πιστέψουν το όλοι ίδιοι είναι που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα σε ένα δήμο που έχει μείνει πίσω…
Θ.Τ

ekorinthos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog