Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εννέα συλλήψεις για μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που είχε “απλωθεί” σε Πελοπόννησο, Αττική και Άρτα [pic]

- Advertisement -

Εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα που ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας, με ευρείας κλίμακας, παράλληλες, αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Κορινθίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών…

Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, οκτώ άντρες από 31 έως 56 ετών και μία 43χρονη, ενώ έγινε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και σε άλλους χώρους. Από τους συλληφθέντες, οι επτά είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας 56χρονος και η 43χρονη κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη επτά Έλληνες, έξι άντρες από 37 έως 65 ετών και μία 38χρονη, καθώς και μία 58χρονη Βουλγάρα, όλοι τους μέλη της οργάνωσης. Από τους παραπάνω, η 58χρονη, ένας 42χρονος και ένας 65χρονος, είναι έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, Ιωαννίνων και Ναυπλίου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Έτσι τους έπιασαν

Μετά από πολύμηνη έρευνα που έκανε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2016, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άνεργοι.


Τα κινητά και οι συνθηματικές συνομιλίες

Τα μέλη της οργάνωσης, για να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, για τις οποίες δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά αλλοδαπών από τρίτες χώρες. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, που έγιναν χθες σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα και αλλού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό ντουφέκι, τύπου KALASHNIKOV, με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με 30 φυσίγγια, μισό κιλό και 127,9 γραμμάρια χασίς, ποσότητα ηρωίνης 13,6 γραμμαρίων, ποσότητα μεθαδόνης 89,6 γραμμαρίων, δύο δενδρύλλια χασίς, εξήντα ναρκωτικά χάπια, κυνηγετικό όπλο και σπάθα, το χρηματικό ποσό των 2.720 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ποσότητα πυρίτιδας βάρους 18,6 γραμμάριων, αυτοσχέδιο βεγγαλικό, μια στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας, η προέλευση της οποίας ερευνάται, τρία αυτοκίνητα, ένα tablet, αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Από τις αστυνομικές αρχές σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και από την Ασφάλεια ‘Άρτας, τέσσερα από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και είχαν κατασχεθεί συνολικά πάνω από εκατό γραμμάρια ηρωίνης, επτά φυτά και πάνω από πεντακόσια γραμμάρια χασίς, ναρκωτικά χάπια, ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 7.500 ευρώ, τα οποία συνδέονται με διαφόρους τρόπους με την εγκληματική οργάνωση.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από τρία κιλά ηρωίνης, επτά κιλά χασίς και τετρακόσια γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 170.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.


Οι έρευνες αποκάλυψαν και συμμορία απατεώνων

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία δύο μελών άλλης συμμορίας, η οποία εξαπατούσε άτομα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για δύο Έλληνες 37 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και για παράβαση της νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες που είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο, για την πώληση αντικειμένων μεγάλης αξίας, όπως αυτοκίνητα μοτοσυκλέτες, μηχανές σκαφών κ.α. και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους έστελναν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 24 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2016, είχαν κάνει δεκαεννέα απόπειρες απάτης και τρεις περιπτώσεις απάτης, αποσπώντας αντικείμενα συνολικής αξίας 4.450 ευρώ.

Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, ερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή και συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες, για την ταυτοποίηση των λοιπών μελών της συμμορίας, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog