Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ελληνική Αστυνομία ξεσκέπασε την «κόκα Α.Ε.» και στην Κόρινθο

- Advertisement -

Τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας, με συγκεκριμένα συνθηματικά για τα deals των ναρκωτικών, που γίνονταν κυρίως με κινητά τηλέφωνα-φαντάσματα (σε στοιχεία αλλοδαπών), είχαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε τους τελευταίους έξι μήνες, «σπρώχνοντας» τις σημαντικές ποσότητες ουσιών σε Πελοπόννησο, Αττική και Αρτα. Για την «κόκα Α.Ε.» κατηγορούνται Ελληνες που…..
δεν είχαν δουλειά και… ζούσαν αποκλειστικά από τις «χρυσές» business με κοκαΐνη, χασίς και ηρωίνη!

Η «εταιρία των 16» ξεσκεπάστηκε έπειτα από μεγάλη ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Μεσσηνίας και Κορινθίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη εννέα ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση άλλοι οκτώ (οι τρεις είναι κρατούμενοι στις Φυλακές Κορυδαλλού, Ναυπλίου και Ιωαννίνων). Από τους συλληφθέντες, όλοι είναι άντρες ηλικίας από 31 έως 56 ετών και μόνο μία γυναίκα 43 ετών.
Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια, αποθήκες και οχήματα των κατηγορουμένων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα Καλάσνικοφ με ξιφολόγχη και γεμιστήρα με 30 φυσίγγια, ποσότητες ουσιών (και κυρίως κάνναβη, ηρωίνη και μεθαδόνη), ναρκωτικά δισκία, πυρίτιδα, τρία αυτοκίνητα, πολλά κινητά και χρήματα. Υπολογίζεται ότι η «κόκα Α.Ε» έβγαλε πάνω από 170.000 ευρώ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημαντικά ποσά
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών τους αλλά και για την dolce vita τους, αφού είναι άεργοι!

Επιπλέον, όλους αυτούς τους μήνες κατάφερναν να καλύπτουν τα ίχνη τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά στοιχεία τους, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών-αχυράνθρωπων. Σε κάποιες περιπτώσεις, πάντως, με συνθηματικές εκφράσεις μιλούσαν και μέσω συνδέσεων συγγενικών τους προσώπων.

Να σημειωθεί ότι η αρχή έγινε προ εβδομάδων με τη σύλληψη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και από το Τμήμα Ασφαλείας Αρτας τεσσάρων Ελλήνων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Τότε είχαν κατασχεθεί πάνω από 100 γραμμάρια ηρωίνης, περισσότερα από 500 γραμμάρια κάνναβης, 110 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 7.500 ευρώ κ.τ.λ.

Η έρευνα για τη δράση της «εταιρίας» συνεχίζεται από την Αστυνομία, που εκτιμά ότι ίσως δεν έχουν αποκαλυφθεί το εύρος της και όλοι οι συνεργοί. Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα εξάμηνο είχαν διακινηθεί αρκετά κιλά ναρκωτικών.

«Εβαζαν στο μάτι» ανυποψίαστους πολίτες με καταχωρίσεις αγγελιών!
Στο πλαίσιο των ερευνών για τη συμμορία Ελλήνων που διακινούσε ναρκωτικά, ταυτοποιήθηκαν και δύο μέλη άλλης σπείρας, τα οποία ήταν… εξπέρ στις απάτες ανά τη χώρα! Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 37 και 45 ετών, τηλεφωνούσαν σε πολίτες που είχαν καταχωρίσει αγγελίες σε έντυπα ή στο διαδίκτυο για την πώληση αντικειμένων μεγάλης αξίας. Οι απατεώνες έβαζαν στο μάτι κυρίως σκάφη, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, και συστήνονταν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Αφού έστελναν στους ανυποψίαστους πολίτες πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων ποσών γίνονταν καπνός! Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε σχεδόν δύο εβδομάδες (από τις 24 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου) η συμμορία έκανε… 22 απάτες ή προσπάθειες εξαπάτησης!

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog