Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου μόλις έφτασε;

- Advertisement -

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο, είναι να σας αγχώσω, αλλά είναι πλέον γεγονός, πως η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πλησιάζει. Το καλοκαίρι φυσικά, δεν έχει τελειώσει, αλλά όλοι ξέρουμε πως κάθε χρόνο, μετά τον 15Αύγουστο, τα πράγματα αλλάζουν, και σταδιακά, επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες….

Όσο και αν σε πονά αυτό που θα πω, είναι ώρα να ξεκινήσεις το διάβασμα!
Το γεγονός ότι έφτασε η εποχή του διαβάσματος, το συνειδητοποιείς και από μόνος σου όταν ξεκινάνε οι ερωτήσεις συμφοιτητών σου στα Social Groups που έχετε δημιουργήσει στο Facebook ή
όταν κάποιος φίλος σου σου κάνει ερωτήσεις του τύπου «Πότε δίνεις το πρώτο μάθημα;», /«Μπορείς να μου πεις ποια είναι η ύλη διαβάσματος;» Ναι το παραδέχομαι, πως είναι μία δύσκολη περίοδος, ίσως όχι επειδή πρέπει να διαβάσεις, αλλά επειδή βαριέσαι και ειλικρινά νιώθεις ανήμπορος να ανοίξεις ακόμη και το βιβλίο. Σίγουρα η ζέστη δεν κάνει σε καμιά περίπτωση την ζωή σου πιο εύκολη!

Μην απελπίζεσαι όμως. Θέλεις ή δεν θέλεις η εξεταστική είναι αναπόφευκτη, οπότε φρόντισε τουλάχιστον να τα πας ικανοποιητικά! Δες τι μπορείς να κάνεις για να σου ‘ρθει τουλάχιστον με το μαλακό.

  • Βάλε ένα πρόγραμμα

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από την οργάνωση; Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια κάθε εξεταστικής, και κυρίως εκείνης του Σεπτεμβρίου, όπου οι καλοκαιρινοί πειρασμοί είναι περισσότεροι, να οργανώνεις το χρόνο σου. Το ότι θα δώσεις κάποια μαθήματα, δεν σημαίνει πως πρέπει να κλειστείς σπίτι, μέχρι το τέλος της εξεταστικής. (Tip: Ξεκίνα σταδιακά τη μελέτη σου πολύ νωρίτερα από όταν ξεκινάς την εξεταστική ώστε να μην σου πέσει “Βαρύ” το πρόγραμμα)

  • Μαζέψε το υλικό σoυ
Μην περιμένετε τελευταία ημέρα να συγκεντρώσετε το υλικό που σας λείπει. Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα έχουμε όλα και όταν διαβάζουμε αντιλαμβανόμαστε ότι μας λείπουν σημειώσεις από κεφάλαια η ακόμη και βιβλία. Φροντίστε στον ελεύθερο χρόνο σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την εξεταστική να συγκεντρώσετε όλο το υλικό μελέτης σας.

  • Κάνε πολλά διαλείμματα

Ο χρόνος συγκέντρωσης είναι περιορισμένος. Μπορείτε ανά 2 ώρες διαβάσματος να κάνετε διαλείμματα των 15-30 λεπτών, ενώ απαραίτητο είναι και ένα διάλειμμα μεγάλο για φαγητό, καφέ ή μια μικρή βόλτα. Το σπίτι και οι τοίχοι δεν βοηθάνε στην ξεκούραση. Βγείτε μια βόλτα ως το περίπτερο, ως το πάρκο, πιείτε ένα γρήγορο καφέ με τους φίλους και επιστρέφετε στο διάβασμα.

  • Ακολουθήσε μια σωστή διατροφή 

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου. Φροντίστε να τρέφεστε σωστά και να καταναλώνετε γλυκά γιατί βοηθούν στην καλύτερη σκέψη και απομνημόνευση. Μην παραμελείτε τα γεύματα και μην κρατάτε δίαιτες οι διατροφές. Στην περίοδο εξεταστικής όλα τα φαγητά επιτρέπονται! Δεν υπάρχει θερμιδομετρητής.

  • Μην αγχώνεσαι σε βαθμό…υστερίας!

Σαφώς και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, είναι μία αρκετά αγχωτική περίοδος του χρόνου, όμως δεν χρειάζεται να σε πιάνουν κρίσεις πανικού. Εστίασε στα μαθήματα, που εσύ ο ίδιος πρέπει να εξεταστείς, απόκτησε αυτοπεποίθηση και απομάκρυνε τους αγχωτικούς τύπους.

  • Μην χρησιμοποιείς σε υπερβολικό βαθμό τα social media


Περιόρισε λίγο τη χρήση των social media. Σε μία σχετικά δύσκολη και αγχωτική περίοδο, όπως αυτή, δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι στο να βλέπεις τις δημοσιεύσεις και τα check in του καθενός γιατί πολύ απλά σκορπάς τον πολύτιμο χρόνο σου και απελπίζεσαι σκεπτόμενη τις δικές σου διακοπές και στιγμές διασκέδασης.

Οι καλύτερές σου φίλες για αυτή την περίοδο θα είναι η επιμονή και η υπομονή! Ελπίζω να γέμισες τις μπαταρίες σου και να τα δώσεις όλα τώρα! Και μη ξεχνάς…..Εξεταστική είναι, θα περάσει!

                                                                                                       By Πασπαρτού

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog