Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Κλείδωσε” η πρώτη τηλεοπτική άδεια – Πληροφορίες πως επιταχύνουν τη διαδικασία για το δεύτερο κανάλι

- Advertisement -

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας υπό πρωτόγγνωρες συνθήκες, με τους υποψηφίους να εισέρχονται από νωρίς στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από το οποίο θα βγουν σε 48 ώρες…

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρώτη τηλεοπτική άδεια και εν συνεχεία ακολούθησε η δεύτερη φάση με νέες σφραγισμένες προσφορές από τους δύο υποψηφίους που επικράτησαν. Από τις δύο προσφορές που σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκαν σε υψηλά ποσά επικράτησε ένας και έλαβε τελικά την πρώτη τηλεοπτική άδεια.

Αφού ολοκληρωθεί η δημοπρασία για την πρώτη τηλεοπτική άδεια, θα υπάρξει διάλλειμμα, προκειμένου να ξεκουραστούν οι υποψήφιοι και εν συνεχεία το βράδυ θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια. Ωστόσο, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια επιταχυνθεί και δεν υπάρξει τελικά διάλλειμμα, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει δημοπρατηθεί και η δεύτερη άδεια.

Από τους 8 πλέον υποψήφιους μιας και η υποψηφιότητα του Epsilon κόπηκε, οι τέσσερεις βρέθηκαν εκεί και συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την Alter Ego, ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, ο Ιβάν Σαββίδης για τη DIMERA και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία.

Οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους Γενικούς Διευθυντές και συγκεκριμένα, ο Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, ο Κάρολος Αλκαλάι για το Star, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΙ και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες προσήλθαν νωρίς το πρωί στη ΓΓΕΕ, φέροντας μαζί τους βαλίτσες με προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους, καθώς η διαδικασία αναμένεται χρονοβόρα ενώ «λευκός καπνός» αναμένεται να βγει από τα γραφεία της ΓΓΕΕ μετά από περίπου 48 ώρες. Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχήμα που θα λάβει την πρώτη άδεια, είναι υποχρεωμένο να παραμείνει εντός του κτιρίου έως ότου ολοκληρωθεί για όλους η διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή πληροφόρησης.

Νωρίτερα, εξήλθε των γραφείων της ΓΓΕΕ ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, το οποίο το πρωί είχε μεταφέρει μέλος του διαγωνισμού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για το όνομά του ή αν το άτομο θα αντικατασταθεί.

Το κτίριο της ΓΓΕΕ είναι «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ και μία κλούβα της αστυνομίας είναι παρκαρισμένη έξω από την είσοδο του γκαράζ. Κανείς δεν μπορεί να παρκάρει πλησίον του κτιρίου, ενώ ήδη άλλαξε η πρωινή βάρδια των φρουρών που είναι επιτετραμμένοι με τη φύλαξη των προσώπων εντός του κτιρίου. Τέλος, οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες βρίσκονται αυστηρά σε απόσταση του κτιρίου.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog