Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο εντόπισε μυστηριώδες «εξωγήινο» ηχητικό σήμα!

- Advertisement -

Εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι ψάχνουμε απεγνωσμένα για ένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ύπαρξη των εξωγήινων. Τώρα ίσως φτάνουμε κοντά σε αυτή τη στιγμή καθώς φαίνεται ότι ένα ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο λαμβάνει ανεξήγητα ηχητικά σήματα από ένα αστέρι βαθιά μέσα στο διάστημα…

Η διεθνής ομάδα αστροφυσικών από το τμήμα Έρευνας Εξωγήινης Ζωής (SETI) αναφέρουν πως το ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο Ratan-600 έλαβε για πρώτη φορά αυτά τα περίεργα σήματα τον Μάιο του 2015, κάτι όμως που κρατήθηκε μυστικό έως τώρα.

Τα σήματα θεωρείται ότι έρχονται από το HD164595 που βρίσκεται στο του Ηρακλή που βρίσκεται …μόλις 95 έτη φωτός μακριά από εμάς!

Το αστέρι έχει μέγεθος όσο το 99% του Ήλιου του δικού μας συστήματος και απ’ όσα είναι γνωστά μόνο ένας πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά γύρω από αυτό, το HD 164595b, ο οποίος έχει μέγεθος αναλογο με του Ποσειδώνα αλλά πιο θερμή ατμόσφαιρα.

Φυσικά, οι επιστήμονες δεν μίλησαν ανοιχτά για «εξωγήινα» σήματα, ωστόσο σημείωσαν ότι αυτά πρέπει να βρίσκονται κάτω από διαρκή παρακολούθηση.

Μιας και το σήμα έρχεται από τόσο μακριά είναι δύσκολο να εξακριβωθεί ποια είναι η πηγή του. Θα μπορούσε να είναι απλώς ο θόρυβος από κάποιο αστέρι.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες δεν θα σταματήσουν να ελέγχουν αυτό το σήμα με σκοπό να καταλήξουν σε ένα πιο σίγουρο συμπέρασμα για την πηγή του.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog