Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αναγνώστης: Για το άρθρο σας “Το μεγάλο θέμα στο Λουτράκι που δεν “ακούμπησε” κανείς”

- Advertisement -

Διαβάζοντας το άρθρο σας “Λουτράκι: Το μεγάλο θέμα που δεν ακούμπησε κανείς όλο το καλοκαίρι!” θα ήθελα να πω πως την ζημιά (ή ένα κομμάτι της τέλος πάντων) την κάνουν οι ψαράδες…

Κάνοντας μια βόλτα τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου είδα ένα παλικαράκι πάνω σε ένα καΐκι να βγάζει από τα δίχτυα και να πετάει στην θάλασσα μεγάλες μοβ τσούχτρες (ή δεν ξέρω τι ήταν) και φορώντας γάντι πιο μικρές τσούχτρες.10αδες.(Με ένα ζουμ στην 4η φωτο θα μετρήσετε γύρω στις 6-7)Σας επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα βιάστηκα. Έχω “αλλοιώσει το πρόσωπο του αγοριού για ευνοήτους λόγους .

Θα επιθυμούσα να μην δημοσιευτεί το mail μου, άπλα σας το στέλνω επειδή διάβασα ότι θα ασχοληθείτε με το θέμα, να έχετε μια “έξτρα” γνώση. Αν και πιστεύω πως τα ξέρετε και σεις αυτά.

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πανέξυπνος ο τύπος δηλαδή … δεν φτάνει αυτές που έρχονται με τα θαλάσσια ρεύματα ,φέρνουμε και με τα δίχτυα ακόμη περισσότερες…

  2. Τι λες ρε παλικάρι??? Δε φτάνει που δε εβγαλε ψαριά, παρά μόνο τσουχτρες, θα πεις οτι φταίει κιόλας?
    Για σοβαρευτείτε λιγάκι και οι διαχειριστές του blog …

  3. Φίλε μου θα σου έλεγα ότι ζουμ θέλει το μυαλό σου να δούμε τι έχει μέσα…!
    Βγάζετε δυο φωτογραφίες, μας λέτε δυο αρλούμπες κλίσαμε..
    1 ο Ψαράς αυτός είναι ο μόνος επαγγελματίας στο Λουτράκι.
    και βγάζει το ψωμί του, οι άλλοι είναι από αποσπόντα…
    2 Αυτές της τσούχτρες όπου πετά στην θάλασσα είναι ψόφιες, δεν είναι σκουπίδια, είναι τροφή για τα ψάρια γόπες-τσέρουλες κ.α αφρόψαρα..
    3 Αυτό το ζελέ όπου μένει στα δίκτυα του πρέπει να καθαριστή, και να τα αφήσει τα δίκτυα του στο ήλιο, και πάλι να τα πλύνει…!
    4 Δηλαδή κατά το μυαλό σου (όπου του κάναμε ζουμ) πρέπει να έχει τσουβάλια να της βάζει μέσα, και να ναυλώνει φορτηγάκι για την μεταφορά στην χωματερή..?

    5 Το πρόβλημα με της τσούχτρες δεν μπορεί κανένας να το λύση, θα κάνουν τον κύκλο τους και μπορεί να μειωθούν ανάλογα των εποχών –καιρικών συνθηκών κ.α
    6 Όταν υπάρχει έξαρση και θέλετε να κάνετε το μπανάκι σας με ασφάλεια , είναι να αγοράσετε απλά γυαλιά ή μάσκα κολυμβήσεως 2-5 ευρώ, και θα της βλέπετε..!
    7 Εγώ κάνω κάτι ποιο απλό, ακολουθώ την διαδρομή άλλον κολυμβητών, η κάνω την ίδια διαδρομή επιστροφής….
    Δεν θα σε κουράσω άλλο, απλός δεν πρέπει να πιάνετε το πληκτρολόγιο και να γράφετε ανοησίες αν δεν το ξέρετε το θέμα……!
    ΥΓ Αλλα αυτο: το μεγάλο θέμα στο Λουτρακι που δεν
    θα ακουμπήσει κανεις.. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ….!!

  4. Η ζημία να καταλάβω είναι οι Τσούχτρες;κ συγνωμη δε είναι ζημία οι τσουχτρες…Στο φυσικό τους περιβάλλον είναι…λίγο προσεχτικοί να είμαστε μόνο…

  5. @Ανώνυμος
    Ενταξει το καταλαβαινουμε ,φιλος σου ο ψαρας αλλα μπαστα λιγο….
    Οταν εισαι σε καλοκαιρινη περιοδο που μαζευεις τουριστες πρεπει να τους κανεις να θελουν να ξαναρθουν.
    Μια παραλια τιγκα σε τετοιες ειναι αποκρουστικη και το μονο που κανει ειναι το κοσμο να ψαχτει για να παει σε αλλα μερη.
    Οι μεγαλες δεν τσιμπανε εχω βγαλει και γω αρκετες (οι μεγαλες ειναι θεμα πολλων χρονων στο Λουτρακι,οι μικρες μας ηρθαν φετος) αλλα μεχρι να μαθω και γω τι ειναι μου χαλουσε το μπανιο.
    Δεν γινεται ο καθενας να κανει μπανιο με τον φοβο….
    Καλα το οσο για το οτι ακουλουθεις την διαδρομη αλλων κολυμβητων ειναι απλα αστειο,αμα ειναι να σε βρει θα σε βρει.Οι τσουχτρες δεν καθονται σε ενα μερος,παρασυρονται απτα ρευματα,ειδικα φετος που ειχε και αεριδες και κυματα καποιες μερες δεν τις εβλεπες κιολας.
    Εγω αυτο που ειδα φετος ,πρωτη φορα το βλεπω στο Λουτρακι,καθε μερα ολοι να ρωτανε αν εχει τσουχτρες,κοσμος να πεταγεται με το παραμικρο,αθρωποι να ψαχνουν καποιον που να εχει σωληναριο με stick με αμμωνια,παιδακια με αποχες και ολοι να κανουν το σταυρο τους πριν μπουν.

    Το ξαναλεω καποιος ειτε ντοπιος-ειτε νοικιαζει-ειτε ερχετε ολοημερη θελει να κανει το μπανιο του ησυχος χωρις φοβιες,χωρις να κανει υποθαλασσιες ερευνες καθε 3 λεπτα, χωρις να σκεφτεται τι ειναι αυτα να μπω ή οχι.

    Τελος δεν το ξεραμε οτι θα πρεπει να παιρνει ο καθενας αδεια για να δημοσιευσει ενα θεμα ,μια απαντηση ή το οτιδηποτε του κατεβει.
    Ευτυχως τα ατομα που εχουν blog ανεβαζουν τα παντα και ετσι κρινονται και αυτοι που ανεβαζουν τα θεματα και τυποι σαν και σενα (και μενα) που σχολιαζουν.

    (υγ.αν εχεις προβλημα να δεις τις φωτο κανε πρωτα αριστερο κλικ πανω στην φωτο και μετα ενα δεξι και πατα "Προβολη εικονας" μια χαρα την ανοιγει σε πληρη αναλυση,ουτε ζοομ δεν θελει )

  6. 8:57 μ.μ. αν ακολουθείς τη διαδρομή άλλων κολυμβητών, αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνεις το μπανάκι σου στην πεντακάθαρη θάλασσα που σου ετοίμασαν οι Loutraki Divers και τους συκοφαντείς κι από πάνω. Η αχαριστία σε όλο το μεγαλείο της. Πέτρος Προλετάριος

  7. Ston 10:49 π.μ
    Φίλε μου εσύ καλά τα λες, ξέρεις το θέμα….
    Εγώ βέβαια πρέπει να καταλάβεις αυτά για να ακολουθείς την ρότα των άλλων, αυτονόητο ασπιρίνες είναι..
    Όμως τα γυαλάκια –μάσκα δουλεύουν πολύ καλά…
    Εσύ όμως δεν μας προτείνεις και τίποτα…?
    Άμα επιδεινωθεί το πράγμα …
    Το μόνο είναι να βάλουμε ανεμότρατα …!!
    (μεγάλο σακίδιο σέρνετε από καΐκι ) αλλά αυτό θα κάνει μεγάλοι ζημιά στην θάλασσα-ψαράκια κ.α …..
    Ή να ρίξουμε χημικά….!!!!!
    Πέσμας και εσύ μια λύση…?
    ΥΓ
    Άλλωστε το φαινόμενο δεν είναι μόνο στο Λουτράκι…!
    Είναι σε όλες της παραλιακές πόλις του Κορινθιακού,
    και όχι μόνο…..!!

  8. 12:28 μ.μ. τι λες ρε κολλητε του ψαρα? Για να απολαυσω εγω ενα συντομο μπανακι θα πρεπει να κουβαλαω και εξοπλισμο μαζι μου? Να ερχομαι καλυτερα με κανα βαθυσκαφος?
    Μου λες να προτεινω. Δεν ειμαι εγω ο δημαρχος για να δινω λυσεις. Γιαυτο εξελεξες τον Γκιωνη. Ειδεμη, ας ερχεται σε μενα ο παχυλος μοσθος του για να σου δινω λυσεις. Ετσι να πας να του πεις του δημαρχου που πινεις νερο στ'ονομα του. Αντε, τραβα τωρα…

  9. Αξιότιμε κύριε των 12:28, εφόσον "τα γυαλάκια –μάσκα δουλεύουν πολύ καλά…", ως ισχυρίζεσθε, και διακρίνετε ευκόλως τις όποιες τσούχτρες ή μέδουσες, ίσως θα ήταν προτιμώτερον να τα καθιερώσετε και γενικότερα εις τον καθημερινόν σας βίον -και εκτός θαλάσσης εννοώ, αλλά και ανεξαιρέτως εποχής- ίνα δύνασθε όπως διακρίνετε την πραγματικότηταν μεθ' ακριβείας και ευκρινείας, καθώς και μετά κριτικού πνεύματος, άνευ φανατισμού, αυταρχισμού και εμπαθείας. Εύχομαι και ευελπιστώ ότι η σύστασίς μου δεν θα παρεμηνευθεί ως διάθεσις προσβολής. Μετά τιμής, Σ.Δ.

  10. ΥΓ για τον 8:08 μ.μ
    O.K….
    Θα προσπαθήσω να γίνω εσύ…
    Εσύ μπορείς να γίνεις εγώ…?
    Δεν μπορείς…
    Διότι για να μπορέσεις πρέπει να βγάλεις την μπούργκα σου ..
    Βγάλτην πρώτα και έλα να μου δώσεις συμβουλές ..!
    Άλλωστε όλοι οι δημοσιογραφία στηρίζετε στην κριτική..!
    Αρκεί να μην ειναι συκοφαντικοί, και πιστεύω εγώ δεν έχω συκοφαντήσει κανέναν….??
    Λέω την γνώμη μου με στοιχεία και αλήθειες…
    Άλλο ότι πολλά τσούζουν…. δεν είναι ψέματα όμως…
    Εσύ τι κάνεις κριτικάρεις εμένα….??
    Και πολλές φόρες κάτι σαν και εσένα με συκοφαντούν….
    Διότι έτσι τους έμαθαν οι γονείς τους
    (παιδεία τους…)
    Να είναι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ..

  11. YΓ 2 ατον 8:08 μ.μ
    Πες μου το όνομά σου, να σου πως ποιος είσαι…
    Μη νομίζετε όμως πως μόνο η καταγωγή μας αποκαλύπτει πολλά για τις συνήθειες ή τον χαρακτήρα μας. Ακόμη και το ίδιο το επώνυμό μας κρύβει έντεχνα ένα μεταμφιεσμένο παρατσούκλι που με λίγο ψάξιμο μπορεί να μας φανερώσει πολλά. – See more at: http://ingossip.gr/paraxena/548088-esy-gnorizeis-ti-semainei-to-eponymo-soy-diabase-kai-tha-ekplageis#sthash.3jarMxdM.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog