Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: Το ιστορικό Πυροφυλάκειο Π5

- Advertisement -

Στις 8-7-2016 ήρθε η ώρα να πέσει το ιστορικό πυροφυλάκιο Π5 στην Δασική θέση “ΚΛΙΣΚΕΣ”  Περαχώρας που ελέγχει κυρίως την κηρυγμένη “Ιδιαιτέρου  φυσικού κάλλους” περιοχή της βουλιαγμένης…

Ο σύλλογος προέβη στην κατεδάφιση του αφού πέρασαν 26 χρόνια από την ανέγερση του. Όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς συντηρήσεις  το κρατήσαμε όρθιο και λειτουργικό παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα σημεία επιλογής των πυροφυλακίων μας λόγω μορφολογίας και  ανάγλυφου  του εδάφους.

Στις 24-8-16 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του Π5 δεύτερης γενιάς οι οποίες τελείωσαν  1-8-2016. Με την εμπειρία τόσων ετών προβλέψαμε τρία αδύνατα σημεία για την εύκολη επισκεψιμότητα  και όχι μόνο αποκλειστικά  από άτομα νεαρής ηλικίας  που είναι

1) η άνετη ανάβαση με σκάλα και κουπαστή
2)  το ύψος του  λόγω προβλήματος υψοφοβίας
3) περιμετρική βεράντα για αίσθημα ασφαλείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου με απόφαση του  παραχωρεί την χρήση του σε όλους τους εν δυνάμει εθελοντές και εθελοντικές ομάδες προστασίας των Γερανείων. Μοναδική Παράκληση προς τους τους επισκέπτες και  χρήστες να σεβασθούν  τον πολυετή αγώνα του συλλόγου   για την σωτηρία του φυσικού πλούτου των Γερανείων μας συμβάλλοντας στην διατήρηση του περιβάλλοντος χώρου και του πυροφυλακίου σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Για το 2017 και επειδή το οργανόγραμμα του  συλλόγου όσο αφορά την επισκευή και αντικατάσταση των πυροφυλακίων μας ολοκληρώθηκε και με την ευχή ότι ο δήμος μας από το κονδύλι της πολιτικής προστασίας θα μας ξανά ενισχύσει θα επανδρώσουμε με πυροφύλακες για το δίμηνο Ιουλίου -Αύγουστο τα πυροφυλάκια Π1-Π3-Π5. Τέλος σε συνεργασία με το σύλλογο προστασίας δασών Αγίων Θεοδώρων  και εφόσον το δασαρχείο Κορίνθου μας εγκρίνει την κοινή πρόταση μας για νέα χάραξη πρόσβασης στο πυροφυλακειο του συλλόγου( η υπάρχουσα είναι άκρως επικίνδυνη)  στην θέση Αυγό των Αγίων Θεοδώρων το οποίο ελέγχει το 40% της δασικής κάλυψης των Γερανείων και το 100% των Αγίων Θεοδώρων θα το ανακαινίσουμε από κοινού και θα επανδρωθεί και αυτό.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»                            
Λ.ΚΑΤΣΩΝΗ 4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ Τ.Κ 20300                        
ΤΗΛ.ΦΑΞ. 27440-65388 ΚΙΝ:694 5757383              
E-MAIL kyngerania@hotmail.gr- httpwww.kyngerania.gr

Ο Πρόεδρος    
Θυμής Μιχάλης                                                                                           

Ο Γεν. Γραμματέας
Κιφοκέρης Παύλος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog