Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παραολυμπιακοί 2016: Όταν υπάρχει θέληση! Πινγκ πονγκ με το στόμα…

- Advertisement -

Ο Αιγύπτιος Ιμπραχί Χαμαντού έχασε και τα δύο του χέρια σε σιδηροδρομικό ατύχημα στην ηλικία των 10 ετών, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό…

Ο πατέρας τριών παιδιών, μπήκε στη διαδικασία να βρει καινούργιους αγωνιστικούς τρόπους προκειμένου να συμμετέχει στο αγαπημένο του άθλημα: το πινγκ πονγκ.

Πως μπορεί ένας αθλητής χωρίς χέρια να παίξει πινγκ πονγκ; Πολύ απλά βάζοντας την ρακέτα στο στόμα, ενώ για το σερβίς χρησιμοποιεί τα πόδια. Είναι ένας μοναδικός τρόπος παιξίματος που όμως του έδωσε τη δυνατότητα να βρεθεί στο Ρίο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήλπιζα να βρεθώ στους Αγώνες από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα τις προπονήσεις πριν από δεκαετίες», λέει ο 43χρονος αθλητής, ο οποίος έχει κερδίσει ασημένιο μετάλλιο στο Αιγυπτιακό Όπεν αλλά και το αφρικανικό πρωτάθλημα.

«Δουλεύω σκληρά όχι για να βρίσκομαι στο παρασκήνιο, αλλά στο προσκήνιο της αγωνιστικής δράσης και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Εκτός όλων των άλλων, θέλω να δείξω και στα παιδιά της πατρίδας μου, ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα ήθελα να τους διδάξω αυτό ακριβώς που κάνω για να μπορούν στο μέλλον να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές στις μεγάλες διοργανώσεις».

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΕΘΝΗΚΙΣΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΥΔΡΙΒΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog