Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι γράφει η Αυγή για το Νοσοκομείο Κορίνθου

- Advertisement -

Σε άρθρο με τίτλο “Γ.Ν. Κορίνθου: Δεκάδες προσλήψεις και ασφαλής εφημέρευση στο νοσοκομείο”, η εφημερίδα Αυγή, στην ηλεκτρονική της διεύθυνση, ασχολείται με το Νοσοκομείο Κορίνθου. Ακολουθεί το ρεπορτάζ…

Λίγες μέρες αφότου η ΠΟΕΔΗΝ δημοσίευσε τον «Υπέρηχο του ΕΣΥ – Σάπιο σύστημα», μια λίστα με τα «χειρότερα νοσοκομεία» του ΕΣΥ, η διοικήτρια του Γ.Ν. Κορίνθου Δήμητρα Καλομοίρη κοινοποιεί τα πραγματικά στοιχεία προς αποκατάσταση της αλήθειας…

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την αναστολή λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του νοσοκομείου, μετά από ένα χρόνο επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με 4 κλίνες και με προοπτική περαιτέρω αύξησης κλινών κατά 50% μέσα στο 2016, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου επίκειται η επαναλειτουργία και του Παιδιατρικού τμήματος.

Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας αλλά συνεχίζει τη λειτουργία του και γίνονται συντονισμένες ενέργειες από τη σημερινή διοίκηση για την απόκτηση νέου, ενώ αναληθή είναι και τα περί δανεισμού εξαρτημάτων.

Αναλυτικά οι προσλήψεις
Τους τελευταίους μήνες και μετά από μεγάλη νεκρά περίοδο προσλήψεων, τοποθετούνται στο νοσοκομείο σε κενές οργανικές θέσεις 12 νοσηλευτές, αδελφές νοσοκόμες και διοικητικοί, 4 επικουρικοί και από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσληφθεί 3 ακόμη νοσηλευτές. Επίσης έχουν προσληφθεί 6 γιατροί και τρεις επικουρικοί (πνευμονολόγος, νεφρολόγος και μαιευτήρας), ενώ αναμένονται 3 ακόμη γιατροί (ορθοπεδικός, ουρολόγος και παιδίατρος) και από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τοποθετηθεί 2 γιατροί στη ΜΕΘ και αναμένεται και τρίτος.

Τέλος, η κ. Καλομοίρη σημειώνει ότι το επίπεδο σύνταξης εφημεριακών προγραμμάτων βρίσκεται σε «ικανοποιητικό επίπεδο» εξασφαλίζοντας «συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης».

Η διοικήτρια τονίζει ότι «δεν θα επιχειρηθεί ωραιοποίηση καταστάσεων», παράλληλα όμως «δεν θα επιτρέψουμε (…) να εκτίθενται στοιχεία τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιες συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης;πλάκα κάνουμε τώρα.
    Θέλει πολύ, μα πάρα πολύ δρόμο για να φτάσει το νοσοκομείο Κορίνθου σε συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog