Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νεμέα: Ξεκίνησε ο τρύγος στην πόλη του κρασιού (Φωτο)

- Advertisement -

Η πιο σημαντική στιγμή του χρόνου για τη δουλειά των αμπελουργών και των οινοποιών είναι αναμφισβήτητα η ωρίμαση και ο τρύγος του σταφυλιού. Ο τρύγος είναι η διαδικασία συγκομιδής των σταφυλιών προκειμένου να διατεθούν στην αγορά για κατανάλωση ως φρούτα ή να υποστούν επεξεργασία για την παραγωγή κρασιού…..

To καλοκαίρι έφυγε και ήρθε ο Σεπτέμβρης που παραδοσιακά στη χώρα μας φέρνει τον τρύγο. Μια από τις πιο φημισμένες περιοχές παραγωγής κρασιού είναι η Νεμέα στην Κορινθία, όπου παράγεται η ποικιλία του Αγιωργίτικου κρασιού και είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο.

Το LoutrakiBlog βρέθηκε στην ιστορική Νεμέα κάνοντας ρεπορτάζ για τον φετινό τρύγο! Επισκεφτήκαμε μερικούς αμπελώνες και ενημερωθήκαμε για αυτή τη δύσκολη διαδικασία.

Ο τρύγος στη Νεμέα βρίσκεται στην αρχή του, ωστόσο η βροχή των τελευταίων ημερών ήταν ήπια και έπεσε σαν δώρο στα αμπέλια έπειτα από πολύμηνη ξηρασία. Παρ’ όλα αυτά οι αμπελουργοί ευελπιστούν να μην υπάρξουν άσχημες καιρικές συνθήκες γιατί οι αμπελώνες τους έχουν κίνδυνο να καταστραφούν! Αυτή τη στιγμή στη Νεμέα έχουν 12,5 βαθμούς και οι αμπελουργοί εργάζονται σκληρά μέσα στις λάσπες για να προλάβουν το σταφύλι ώστε να μη σαπίσει από το πολύ νερό! 

Δείτε φωτογραφίες: 




                                                                                                                      By Πασπαρτού 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog