Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλα στραβά κι ανάποδα στην πρεμιέρα του ΑΟΛ

- Advertisement -

Όλα πήγαν στραβά και ανάποδα σήμερα στο Θώδειο για τους οράνιε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ερμιόνιδα…

Δεν είναι μόνο η ήττα και όπως αυτή διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι οράνιε έχασαν δύο ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού (η σοβαρότητα των τραυματισμών θα φανεί αύριο) και αναγκάστηκαν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης και ενώ πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ της νίκης να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο.

Το παιχνίδι είχε πολλή δύναμη, δυνατά μαρκαρίσματα, πολλές διακοπές λόγω μικροτραυματισμών, λίγες μεγάλες φάσεις, αλλά ο ρυθμός του δεν ήταν καθόλου κακός. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά το παιχνίδι με τους οράνιε να προσπαθούν να έχουν τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν και με αιχμή στο πρώτο μισάωρο τον πολύ δραστήριο Αποστολίδη προσπάθησαν με τη σειρά τους να αιφνιδιάσουν τους οράνιε.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22ο λεπτό, σε μια φάση που οι οράνιε στάθηκαν διπλά άτυχοι. Ο Αποστολάκης ελίχθηκε ωραία από πλάγια και έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον επερχόμενο Παπαναστασίου να είναι μόνος του απέναντι στον Πονηρό. Ο ακραίος αμυντικός των οράνιε προσπάθησε με πλασέ στην κίνηση να νικήσει από κοντά τον Πονηρό, αλλά είχε μια μικρή σύγκρουση με τον Βαλκάνο που την ίδια στιγμή έκανε πίσω βήματα. Το πλασέ ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά ο ακραίος αμυντικός των οράνιε τραυματίστηκε και μετά από μερικά λεπτά αντικαταστάθηκε από τον Λάιο.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία του Παπαναστασίου στο 25ο λεπτό με τον Αποστολίδη. Ο Παπαϊωάννου έκανε τη σέντρα από πλάγια στο δεύτερο δοκάρι, ο μεσοεπιθετικός των κιτρινομπλέ έκανε ωραία το κατέβασμα, απέφυγε τον Αποστολάκη, αλλά το πλασέ του από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διαμαντή.

Ο κ. Μεσολόγγης έστειλε τον νεοεισελθόντα Λάιο να παίξει μαν του μαν τον κινητικότατο Αποστολίδη και η επιθετικότητα των φιλοξενούμενων σίγασε έως  το 88ο λεπτό και τη φάση του Τριμπόνια. Ο δραστήριος στο πρώτο μισάωρο του αγώνα Αποστολίδης  ήταν  ένας από τους άτυχους του αγώνα, αφού σε μια φάση στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης γύρισε ο αστράγαλος του και αντικαταστάθηκε από τον Σελμανάι.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια επικίνδυνη αντεπίθεση των οράνιε, που ξεκίνησε από τον Μαυρέλη . Ο Λάιος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Πονηρό να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι οράνιε μπήκαν πιο ψυχωμένα και κυνήγησαν για να πετύχουν το γκολ, που σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού θα ήταν ικανό να τους δώσει και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο 49ο λεπτό, η πίεση του Αποστολάκη στον Πονηρό θα φέρει το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά το γύρισμα του Παναγόπουλου στο σημείο του πέναλτι, όπου καραδοκούσε ο Κωβαίος μπροστά στην κενή εστία ήταν δυνατό με τον επιθετικό των οράνιε να μην προλαβαίνει.

Στο 69ο λεπτό, ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής από τον Σελμανάι ανάγκασε τον Διαμαντή καλού-κακού να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 70ο λεπτό το δυνατό σουτ του Τιάγκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Πονηρού.

Στο 73ο λεπτό, το παράλληλο γύρισμα του Βαλκάνου έφερε τη μπάλα στον Κωβαίο που προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Πονηρό με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75ο λεπτό, η σέντρα του Παπουτσή στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Κωβαίο να κάνει σχεδόν εξ επαφής την καρφωτή κεφαλιά, τη μπάλα να χτυπάει στο έδαφος και να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πονηρού που παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει.

Στο 77ο λεπτό, ο Τιάγκο θα βρει εξαιρετικά τον Παπουτσή μέσα στην περιοχή με τον επιθετικό των οράνιε να αποφεύγει το μαρκάρισμα του αντίπαλου αμυντικού και με τον Κιοσέ με υπερένταση την ύστατη στιγμή να κοντράρει το σουτ προς την εστία του Πονηρού και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στο 80ο λεπτό, ο Σιώκος συγκρούστηκε με αντίπαλο σε μια διεκδίκηση της μπάλας και «έβγαλε» τον ώμο του. Η ολιγόλεπτη διακοπή για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον μέσο των οράνιε έδωσε ανάσες στους φιλοξενούμενους που ασφυκτιούσαν έως εκείνη τη στιγμή από την πίεση στα καρέ τους. Ο Σιώκος δεν κατάφερε να συνεχίσει και οι οράνιε έμειναν σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού με παίκτη λιγότερο, αφού ήδη είχαν πραγματοποιήσει τις τρεις αλλαγές τους.

Κάθε ομάδα μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη θα πρόσεχε την άμυνα της και δεν  θα ρίσκαρε στο υπόλοιπο του αγώνα για να κατακτήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι παίκτες του κ. Μεσολόγγη δεν συμβιβάστηκαν με αυτό. Δεν οπισθοχώρησαν, ρίσκαραν και ανέβηκαν ακόμη πιο ψηλά ψάχνοντας το γκολ της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 88ο λεπτό, όταν μετά το γύρισμα του Παιδάκη από πλάγια, ο Τριμπόνιας από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Διαμαντή.

Στο 93ο λεπτό, ο Μαυρέλης θα ανακοπεί στο χώρο του κέντρου σε μια φάση που οι φίλοι των οράνιε ζήτησαν φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν  στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες απέναντι στον Νικολάου. Ο Τριμπόνιας θα πασάρει στον Σελμανάι που θα βγει τετ α τετ με τον Διαμαντή και με πλασέ στην αριστερή του γωνία θα σφραγίσει την τελική τύχη του αγώνα.

Ο σκόρερ, παίκτης των οράνιε κατά την περασμένη σεζόν δεν πανηγύρισε το γκολ του.

Στην εκπνοή του αγώνα, στο 95ο λεπτό, σε μια παρόμοια φάση με όλους τους παίκτες των οράνιε να είναι κοντά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σελμανάι θα πασάρει στον Σκεντεράι, ο οποίος θα νικήσει τον Διαμαντή σε νέο τετ α τετ για το τελικό 0-2.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog