Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η πικρία του Γ. Πανούση για το πνευματικό κέντρο Λουτρακίου

- Advertisement -

Το είπε με πόνο ο Γιάννης Πανούσης σε πρόσφατη συνέντευξη του:
“Υπήρξε μία πρόταση να ονομαστεί το Πνευματικό κέντρο του δήμου Λουτρακίου σε “Αννα Συνοδινού”, μία τεράστια Ελληνίδα καλλιτέχνης που θα έδινε κύρος και στον πολιτισμό και στο Λουτράκι. Η Συνοδινού ως γνωστόν γεννήθηκε στο Λουτράκι. Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, ούτε θα ασχοληθεί. Έχουν άλλα στο μυαλό τους”….

Είναι η πικρία ενός πανεπιστημιακού καθηγητή, που με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει ότι η κοινωνία μας έχει χάσει όλα τα ηθικά και πνευματικά της στοιχεία.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που 3.000 χρόνια πριν τιμούσε όσους ενίσχυαν τον πολιτισμό και τις τέχνες.
Οι ΝεοΕλληνες δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό.

Σκεφτείτε το μόνο ως τίτλο: “Πνευματικό κέντρο Λουτρακίου-ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ

Και μόνο ο τίτλος δημιουργεί ενδιαφέρον, δημιουργεί πνευματικούς συνειρμούς. Και μόνο ο τίτλος είναι πόλος για νέους καλλιτέχνες, για νέα παιδιά, για όλους μας.
Όπως όμως έγραψα στο κείμενο για την Ειρήνη Παππά και η Αννα Συνοδινού που τα τελευταία χρόνια έμενε μόνιμα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης δεν είχε καλύτερη τύχη.
Το Λουτράκι τώρα έχει ήδη ξεχάσει την μεγάλη ηθοποιό και ξεχωριστή προσωπικότητα.
Ίσως δεν την θυμήθηκε και ποτέ! Η πικρία του Γιάννη Πανούση μάλλον θα συνεχίσει να μένει πικρία…!

Κρίμα για όσους θεωρούν ότι αποτελούν κάτι ξεχωριστό επειδή είναι κομμάτια του αυτοδιοικητικού παιχνιδιού που διεξάγεται με όρους ομάδας και παρέας και απαξιώνουν ότι σημαντικό συμβαίνει στον τόπο μας. Μπορεί και να μην το κάνουν συνειδητά. Μπορεί η έλλειψη αυτή σεβασμού να είναι έλλειψη αληθινής Ελληνικής παιδείας.
Έλα μωρέ τώρα…ποια ήταν η Συνοδινού θα πει κάποιος με ευκολία στο καφενείο και θα συνεχίσει τις σκέψεις του για καμία μικροδιαπλοκή με τα δημαρχεία!

Κάποια στιγμή κάποια άλλη γενιά Ελλήνων ίσως επαναφέρει την κανονικότητα, τον πολιτισμό και τις αξίες του αιώνιου Ελληνικού Πνεύματος.
Ίσως…! Πάντως αν στην περιοχή μας ζούσαν Κινέζοι είναι σίγουρο ότι θα είχαν προ πολλού τιμήσει τέτοιου μεγέθους προσωπικότητες. Από εμάς μην περιμένει κανείς πολλά πράγματα…..

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλήθεια γνωρίζει ο κ.Πανουσης ότι έκλεισαν το Πνευματικό Κέντρο; Τί να ονομάσουν αφού δεν υπάρχει πλέον.Αν λειτουργούσε βεβαίως πολύ καλή πρόταση.

  2. Κύριε Πανουση προσέχετε τι λέτε γιατί εκτειθεστε…
    Έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε Δημοτικό Συμβούλιο για την Άννα Συνοδινου από τον Χρήστο Μπαρλα σχετικά με τα υπάρχοντα της κ πως θα αξιοποιηθούν μελλοντικα σε δημοτικούς χωρους.Όσο για το όνομα πάλι βιαστηκατε μάλλον δεν σας τα είπαν καλα…

  3. Αποτελεί μεταφορά της πρότασης που έγινε από κάποιον σύλλογο σε εκδήλωση που ήταν παρών ο κ. Πανούσης. Προσωπικά θα διαφωνήσω με την πρόταση αυτή όχι γιατί δεν αξίζει η μεγάλη μας ηθοποιός κάθε τιμή .
    Το πνευματικό κέντρο μας είναι σαν κτίριο αλλά κυρίως και σαν δραστηριότητα τόοοοοσο υποβαθμισμένο που θα ήταν ειρωνεία εκ μέρους μας προς το μεγαλείο της κ. Συνοδινού να βεβηλώσουμε το όνομά της σε αυτό το τσαντίρι με τις ανύπαρκτες δραστηριότητες.
    Ένας άλλος Δήμαρχος , με έναν σοβαρό αντιδήμαρχο πολιτισμού θα διοργάνωναν ετησίως φεστιβάλ " ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ" καλώντας προσωπικότητες, οργανώνοντας θεατρικές δράσεις , μουσικές βραδιές προς τιμήν της (όχι φυσικά με τον Μαζωνάκη).
    Αν υπήρχε λοιπόν αυτή η ευαισθησία θα τιμούσαν τα πρόσωπα του Παντελή Ζερβού και της Άννας Συνοδινού με τρόπο που τιμά και δεν ευτελίζει αυτά τα πρόσωπα.

    Γιώργος Παπανίκος

  4. ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ 'ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ'ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΩ,ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ Η ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ? Υ.Γ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΟΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙς ΜΑΖΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ. Η ΟΧΙ?

  5. Ξέρετε εμείς οι Λουτρακιώτες έχουμε χαζέψει με σας..!!
    Και ποια είναι η Συνοδινού (για το Λουτράκι.)…??
    Και ποιος είναι Χρ. Μπάρλας…??
    Και ποιος είναι ο Γ.Παπανίκος…??
    Αισθάνομαι και εγώ, και άλλοι Λουτρακιώτες όπου δεν ασχολούνται με ηλεκτρονικές εφημερίδες, σαν ξένη στον τόπο μας…!
    Βρέ τι πάθαμε τόσο νωρίς…!!!!

  6. 1 ωρα μακρια από την Αθηνα και λες και εισαι σε κανα βουνο της ινδιας με μια χουφτα ιθαγενεις ! κοιτα εδώ σχολια και χαλια!
    δεν δεχεστε κριτικη και προταση από έναν πανεπιστημιακο ανθρωπο , με τον οποιο δεν συμπλεω ιδεολογικα να συμπληρωσω , αλλα δεχεστε να σας κουμανταρουν 3-4 ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν καν τις βασικες γνωσεις διοικησης.. !
    καθιστε στη μιζερια σας !αυτό σας αξιζει !

  7. 9:22 παντελώς άσχετος με την Συνοδινου… Ισως ξέρεις περισσότερα για τον Τερλεγκα την Χαρά Βέρα κ άλλους ίδιας εμβέλειας καλλιτεχνες

  8. 9:36 @@
    Φίλε μου, να πας και γρήγορα από εκεί όπου ήρθες…
    Εμείς εδώ καλά ήμασταν-ήμαστε τόσες δεκάδες χρόνια…!!
    Δεν ζητήσαμε ποτέ σωτήρες από την Αθήνα
    (από το παράθυρο…!)
    Ούτε ποτέ βάλαμε αγγελία : ζητούνται μέτοικοι…
    Άντε μου…… να σε δω που θα πας…??
    Και εκεί όπου θα πας, τα ιδία θα τους λες ιδιοφυία μου…!
    @@ 10:30 π.μ
    Τι δουλειά έχει η εμβέλεια του κάθε ανθρώπου με το Λουτράκι , αυτό θέλω να μου συνδέσεις…??

  9. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΟΥΣΤ!

  10. 2.47 ποσο φαινεται οτι δεν εχεις φυγει ποτε απο το χωριο σου .Λοιπον κατσε με τα γιδια σου να βοσκας και να φτιαξεις κανα τυρογαλο με την τρουπια φορμουλα ολημερης και οληνυχτης ..Το Λουτρακι χαντακωσατε με τα μυαλα που κουβαλατε .. οσο για τα παραθυρα που ανεφερες γιδακι ..βλεπεις οτι δε βρωμιζουν τα χερια τους καποιοι ..μυριζει κοπρια απο χλμ και αξιζει να ασχολουνται με καλυτερα πραγματα .. πιο επιπεδου .Ακομα και πανεπιστημιακος καθηγητης σας ξεφτυλισε δημοσια !

  11. Προς 2:47
    Εσύ θες να μας πεις οτι είσαι η ιδιοφυία του χωριού; Κ τόση φαγούρα βλέπω, τρως κοκκαλακια και συ ;
    Αφου ρε φιλε τα κανατε σκατά μονοι σας , ας έρθουν ξενοι να βοηθήσουν να δουμε ασπρη μερα !

  12. Ston 10;28 π.μ
    Μόνο στο Λουτράκι τα κάνεμε σκατά..?
    Ολόκληροι η Ελλάδα δεν τα έκανε σκατά…?
    Συμμετέχοντος και του κου Πανούση …
    Να φωνάξουμε τους Γερμανούς για την Ελλάδα..?
    Και εσένα για το Λουτράκι…??
    Να μας τα φτιάξετε…..!
    Άντε ρε….
    ΥΓ Βέβαια δεν γράφονται αυτά…?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog