Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορινθία: Την επόμενη Δευτέρα στους δρόμους οι 32 πρώτοι εργαζόμενοι της FULGOR

- Advertisement -

«Οι συνάδελφοι στο εργοστάσιο της ΦΟΥΛΓΚΟΡ για άλλη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας. Η εργοδοσία του Στασινόπουλου ανακοίνωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα βγάλει σε διαθεσιμότητα τους πρώτους 32 εργαζόμενους από τους 100 που έχει προγραμματίσει, γιατί όπως λέει δεν πάνε καλά οι δουλειές, την ίδια ώρα που σε διάφορα τμήματα του εργοστασίου έχει επιβάλλει εξαντλητικά δωδεκάωρα…

Όταν οι δουλειές πάνε καλά, οι εργαζόμενοι κερδίζουν εντατικοποίηση της δουλειάς, ελαστικοποίηση του ωραρίου, εκβιασμούς και τρομοκρατία. Όταν οι δουλειές δεν πάνε καλά, οι εργαζόμενοι κερδίζουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανεργία. Οι εργάτες της ΦΟΥΛΓΚΟΡ έχουν νοιώσει στο πετσί τους και τις δύο όψεις του νομίσματος. Τα αφεντικά το μοναδικό κριτήριο που έχουν είναι τα κέρδη τους, και με αυτό ανοίγουν και κλείνουν τα εργοστάσια, προσλαμβάνουν και απολύουν.

Καταγγέλλουμε τη διασπαστική στάση του επιχειρησιακού σωματείου που ουσιαστικά καλεί την εργοδοσία να διώξει, τους κακοπληρωμένους και διπλά εκμεταλλευόμενους  εργαζόμενους, που δουλεύουν στους εργολάβους και πως έτσι θα σωθούν οι θέσεις εργασίας για τους υπόλοιπους.

Καταγγέλλουμε τηστάση του ΔΣ που αρνείται να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και συλλογικά να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ να μην εμπιστευτούν το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Ενώ θα έπρεπε να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων, τους σέρνει σε τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο, σπέρνοντας αυταπάτες και αποπροσανατολίζοντας. Αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό, που έχουν διατηρήσει όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα σε ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει, δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Καμία διαθεσιμότητα – Καμία απόλυση.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

-Άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ.

-Επαναφορά των απωλειών του 13% στους μισθούς και των επιδομάτων που κόπηκαν.

-Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξαναψηφιστε αριστερά..για καλύτερες μέρες.Οι ανθωποι το δείχνουν έμπρακτα.Στο λένε.
    Σφαγή ο ιδιωτικός τομέας.Αυτο θέλουν.
    Όπως και από κοντά οι δημόσιοι υπάλληλοι για να ξαναβγαινου.

  2. Οι γνωστοί "εργοδότες" που υπάρχουν στην Ελλάδα. Πονηριά και συνεχές ρίξιμο στους εργαζόμενους και φοβέρισμα. Δυστυχώς δεν έχουμε το σθένος ,κανείς μας, όταν ξαναζητήσουν εργαζόμενους-δούλους , να μην πάει κανείς να δουλέψει σε αυτούς , ως "σεσημασμένους" για τις συμπεριφορές τους.Αλλά όλοι μας με κάποιες δικαιολογίες σκύβουμε το κεφάλι και λέμε "μάλιστα,σας ευχαριστώ" όταν μας πετάνε το ξεροκόμματο απο τα αποφάγια τους.Και ως γνωστόν όσο το γαϊδούρι δεν τσινάει, τόσο το φορτώνουν. Μέχρι να κλατάρει……
    ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΣ

  3. 11:44 μ.μ. η σφαγη εξυπνακια εγινε 2010 – 2014 με χιλαδες αυτοκτονιες και χιλιαδες κλειστα μαγαζια. Ο κοσμος δεν ξεχνα πλεον αχρηστε δεξιε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog