Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπέροχες εικόνες από τον Ισθμό (Φωτο)

- Advertisement -

Πως να μην αγαπάς τις ομορφιές του τόπου που ζεις όταν αυτές είναι μοναδικές; Ο Ισθμός, για παράδειγμα ήταν γνωστός στον αρχαίο κόσμο ως το ορόσημο που χώριζε την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και διατηρείται από το 1880 ως σήμερα πηγή μεγάλου ενδιαφέροντος των Ελλήνων αλλά και των τουριστών….

Δείτε φωτογραφίες:

Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του facebook “Βόλτα στο Λουτράκι”
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να κάνω μια διευκρίνιση;;;

    Είναι εσφαλμένη η χρήση του όρου "ισθμός" διότι ο ισθμός είναι στενή λωρίδα εδάφους που χωρίζει δύο όχθες (συνήθως θαλασσών) και με τη σειρά του συνδέει δύο μεγαλύτερες μάζες εδάφους.

    Εν προκειμένω καλό είναι να γίνεται χρήση του όρου "διώρυγα", δηλ. το οποιοδήποτε επίγειο τεχνικό έργο συνήθως μεγάλου μήκους και πλάτους για παροχέτευση ή αποχέτευση νερού ή σύνδεση ποταμών, λιμνών και θαλασσών, κατ΄ είδος μεταξύ τους ή κεχωρισμένα π.χ. ποταμό με ποταμό, λίμνη με λίμνη ή ποταμό ή θάλασσα, θάλασσα με θάλασσα κ.λπ.
    Η κατασκευή (διάνοιξη) διώρυγας λέγεται διώρυξη, ή διόρυξη, από το ρήμα "διορύσσω" (= ανοίγω δίοδο σκάβοντας).

    Δευκαλίων

  2. ποτε επιτελους θα δωθει απο το ταυπεδ η διωρυγα σε ιδιωτη να δουμε ενα εργο στην καλυτερη περιοχη της κορινθου;κριμα τοσα στρεματα γης να μενουν ανεκμεταλευτα.ο δημος πρεπει να αναλαβει πρωτοβουλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog