Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δείτε σε ποιους συλλόγους προστασίας του περιβάλλοντος μοιράστηκαν 30.000 ευρώ

- Advertisement -

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε τη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, αναφέρθηκε στις κυριότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19/9/2016….

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Νοσοκομείο Κορίνθου σκοπός της οποίας είναι η παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που θα αφορούν:

-Ωρίμανση Φακέλων έργων (νέων έργων υποδομής, συντήρησης υπάρχουσας υποδομής, προμήθειας εξοπλισμού και υλικών, κλπ) και ειδικότερα την σύνταξη και θεώρηση μελετών, τον έλεγχο πληρότητας, τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων

-Σύνταξη τευχών δημοπράτησης και διακηρύξεων (έργων . μελετών και προμηθειών μηχανολογικού εξοπλισμού)

-Επίβλεψη, παρακολούθηση των δημοσίων συμβάσεων (έργων και προμηθειών, μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ)

-Κατά Πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ). Η Εταιρεία με πλούσιο έργο δράσης σε εκτέλεση δημοτικών έργων (Σιδηροδρομικός Σταθμός, αναπλάσεις, σχολεία, πεζοδρόμια κλπ), αλλά και με την εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Κορίνθου για άλλη μία χρονιά εμφανίζεται με κερδοφόρο αποτέλεσμα. Στην απόφαση μειοψήφησε η μείζων μειοψηφία.

-Κατά Πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και κατασκευή πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην οδό Αδειμάντου της Δ.Κ. Κορίνθου». Πρόκειται για ην ολοκλήρωση του έργου της πεζογέφυρας – ποδηλατογέφυρας προς την πλευρά της οδού Αράτου που θα δώσει καλύτερη κυκλοφορία στους πεζούς και τους ποδηλάτες , ενοποιώντας έτσι το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου από τα Καλάμια μέχρι την Ποσειδωνία. Μειοψήφησε η μείζων μειοψηφία.

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η επιχορήγηση των συλλόγων προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων συνολικού ποσού 30.000 €

-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αθικίων 5.000 €

-Εθελοντές Περιβάλλοντος Χιλιομοδίου SOSTE TO 5.000 €

-Οργάνωση Εθελοντών Σολυγείας 5.000 €

-Διασωστικό Σώμα Κορινθίων ΠΗΓΑΣΟΣ 3.000 €

-Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Γαλατακίου 2.000 €

-Σύλλογος Πυροπρ/τασίας Δασών Τμήμα Κορίνθου 8.000 €

-1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου 2.000 €

-Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών με το συνολικό ποσό των 127.800 € για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων:

-Α/θμια Σχολική Επιτροπή 68.320 €

-Β/θμια Σχολική Επιτροπή 56.000 €

-Ομόφωνα εγκρίθηκε πίστωση 19.355 € για την προμήθεια ζωοτροφών και την εργασία περισυλλογής των αδέσποτων και την παροχή κτηνιατρικών εξετάσεων και θεραπευτικής αγωγής όπου αυτό απαιτείται για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Ειδικότερα προβλέπονται:

-Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η μεταφορά σε κτηνιατρείο που διαθέτει ο ανάδοχος.

-Η κτηνιατρική εξέταση των αδέσποτων σκύλων που περισυλλέγονται, η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι τραυματισμένοι ή Πάσχουν από ιάσιμο νόσημα, η από-παρασίτωση, o εμβολιασμός, η στείρωση, η ηλεκτρονική σήμανση και ή καταγραφή τους στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση

-Η επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,

-Η επίβλεψη και η φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διατροφή τους.

-Η ενεργός συμμετοχή στο δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα ζώά που διατίθενται προς υιοθεσία…»

http://korinthiannews.gr/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog