Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μόνο 141 χρόνια θα είναι υποθηκευμένο το Λουτράκι

- Advertisement -

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακούστηκε το ποσό που οφείλει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συγκεκριμένο εργολάβο…

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το ποσό που χρωστάει ο Δήμος στην Αλέξανδρος Τεχνική φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Όμως ο Δήμος έχει να λάβει…

– 38.500 τον πρώτο χρόνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο Περιβάλλοντας χώρος των Καταρρακτών, δόθηκαν στον εργολάβο του ΣΠΑ και την εταιρία του “Αλέξανδρος Τεχνική”.

– 1.700 ευρώ το μήνα, για τους επισιτιστικούς χώρους του Υδροθεραπευτηρίου (καφετέρια στο ισόγειο, εστιατόριο στο δεύτερο όροφο, υπαίθριο bar), άρα μιλάμε για 20.400 ευρώ το χρόνο.
Αν κάνουμε μια απλή διαίρεση, θα δούμε ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα (και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η συμφωνία για τα 38.500 που δίνονται για τους Καταρράκτες θα επεκταθεί και για τα επόμενα χρόνια), ο Δήμος για να μπορέσει να ξεπληρώσει το ποσό, θα χρειαστεί 141 χρόνια και κάτι ψηλά… Όχι κι άσχημα!
- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το υποθυκευμενο δε το καταλαβαινω για καντε το πιο λιανα? δηλαδη εγω που εχω 16 ιδιοκτησιες στο κεντρο του λουτρακιου θα ειναι υποθυκευμενες ? τι σαχλαμαρες γραφετε !!!!!!!!!!!!!

  2. Αναφέρονται προφανώς οι bloggers για τη δημοτική περιουσία! Μιλάμε για τα φιλέτα του Δήμου που ξεπουλιούνται …..
    Άσε τις σαχλαμάρες μεγιστάνα με τις 16 ιδιοκτησίες..

  3. Καλησπερα σας.

    Η οικονομικη αναλυση που κανετε ειναι εντελως απλοϊκη και εκτος της πραγματικοτητας για ενα και βασικο λογο:

    Ο Πιστωτης-Εργολαβος εξαιτιας της κατασκευης του Σπα και για να μπορεσει να το ολοκληρωσει επι της προηγουμενης θητειας Γκιωνη, οποτε και αρχισαν να μην τον πληρωνουν, εχει μεγαλο δτραπεζικο δανεισμο και αρα μεγαλο μερος του οφειλομενου ποσου της Δημοτικης Επιχειρησης προς τον ιδιο, εχει ουσιαστικα περασει στις τραπεζες απο τις οποιες εχει παρει δανεια!

    Αρα με απλα λογια, μεγαλο μερος των χρηματων οφειλεται ουσιαστικα απο την Δημοτικη Επιχειρηση στις τραπεζες του Πιστωτη-Εργολαβου και αρα αυτες δεν θα περιμενουν τα 141 χρονια που λετε για να αποπληρωθουν.

    Ηδη με την νεα νομοθεσια περι κοκκινων δανειων, θα πιεσουν τον Πιστωτη-Εργολαβο να αποπληρωσει τα δανεια του και αν αυτος δεν μπορεσει, γεγονος εξαιρετικα πιθανο αφου δεν θα παρει μαζεμενα, "ζεστα" χρηματα απο την Δημοτικη Επιχειρηση, τοτε οι Τραπεζες θα στραφουν απ΄ ευθειας αυτες στην Δημοτικη Επιχειρηση και θα χυθει πολυ αιμα….

    Κατασχεσεις, απωλεια περουσιακων στοιχειων της Δημοτικης Επιχειρησης, Πλειστηριασμοι.

    Φυσικα ο Πιστωτης-Εργολαβος θα εχει επισης προβλημα με ολα αυτα, καθως τα περιουσιακα στοιχεια που απεκτησε πτος χρηση (Εστιατορια Σπα και Καταρρακτες), ενδεχομενως να αλλαξουν ιδιοκτητη και αρα να εχει σοβαρο προβλημα αποβολης του απο τα ακινητα που εχει ενοικιασει μακροχρονιως…

    Ευχαριστω,
    Καποιος που γνωριζει προσωπα και πραγματα

  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ 2.57 .ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΛΗΡΩΣΩ ΤΟΥΤΟ.ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ (ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ) (μην γελαται κατανοω την αγωνια ολων μας)ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΤΩΝ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ …ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  5. Τα δυόμισι χρόνια που απομένουν για την ολοκλήρωση της θητείας του δήμαρχου του χθες, μου φαίνονται για περισσότερα από 140 χρόνια καθώς υποφέρει όλος ο δήμος και οι πολίτες μαζί.

  6. Ρε παιδιά για να καταλάβω και εγώ.Η Δημοτική Επιχειρηση Τουριστική Λουτρακίου,πρώην ΑΤΕΚΛ,έπαιρνε τα χρήματα για λογαριασμό του ΔΗΜΟΥ από το ΚΑΖΙΝΟ ,πολλά εκατομμύρια μιλάμε επί 18 χρόνια και τελικά βρέθηκε χρεωμένη κάποια εκατομμύρια ,τα οποία θα τα πληρώσει ο ΔΗΜΟΣ, δηλαδή ΕΜΕΙΣ.Και όμως κανείς δεν έχει κάνει χαρακίρι ακόμη.

  7. Παύλου και Γκιωνης διαχειριστηκατε τόσα εκατομμύρια τόσα χρόνια αναλογηστητε τι αφησατε πίσω σας. Λογοθετη ήσουν αόρατος χωρίς συνεργάτες. Ο γκιωνης σαν άλλος τσιπρας παραδωσε τους καταρράκτες στον εργολαβο.Εχετε μεγάλο θράσος που κυκλοφόρητε ακόμα στο Λουτράκι και εμείς πολύ υπομονή που σας ανεχομαστε.(Γερακι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog