Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλικό ενδιαφέρον για το σιδηρόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου

- Advertisement -

Το ενδιαφέρον της Ιταλικής εταιρείας Ferrovie dello Stato (FS), η οποία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ έναντι 45.000.000 ευρώ, για τη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου, «αποκάλυψε» η συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με στελέχη του ΟΣΕ χθες στην Αθήνα…

Σύμφωνα με τον κ. Νίκα το ενδιαφέρον της Ιταλικής εταιρείας για τη γραμμή Καλαμάτα – Κόρινθος είναι σοβαρό καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να είναι βιώσιμη. Μάλιστα, ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι αν η διαδρομή Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου είναι 3 ώρες τότε μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα περισσότερο ο κ. Νίκας ανέφερε ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν για το συγκεκριμένο δίκτυο ήδη απασχολούν τα στελέχη της Ιταλικής εταιρείας.

Επενδύσεις

Σημειώνεται ότι η Ιταλική εταιρεία, που έχει αποκτήσει το δικαίωμα χρήσεις του δικτύου του ΟΣΕ, έχει εξασφαλίσει περίπου 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να κάνει επενδύσεις στις επιβατικές γραμμές. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από την ανάπτυξη του δικτύου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, εξετάζονται και άλλα τμήματα μεταξύ αυτών και αυτού που συνδέει την Καλαμάτα με την Κόρινθο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog