Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοσίευμα εφιάλτης: Εκτός το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα – Κίνδυνος για νέο 2015

- Advertisement -

Τα πάνω κάτω φέρνει αν επιβεβαιωθεί το δημοσιεύμα του Bloomberg, που τοποθετεί χρονικά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όχι πριν από τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο δηλαδή του 2017…

Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμη πηγή της Ευρωζώνης, ενώ έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε πως το ζήτημα του χρέους δεν είναι “το βασικά πρόβλημα της Ελλάδας” και πως το θέμα θα εξεταστεί μετά το φθινόπωρο του 2017.

«Το ΔΝΤ μπορεί να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές», σημείωσε ωστόσο ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, μιλώντας στο Bloomberg. Το ΔΝΤ βέβαια συνδέει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με τη μείωση του χρέους, οπότε όπου “συμμετοχή ΔΝΤ” διαβάζετε “ελάφρυνση χρέους”.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε περίπτωση που επαληθευτεί, θα οδηγήσει σε απόλυτο εκτροχιασμό το ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες, που μπορούν να οδηγήσουν σε επανάληψη του δράματος που η χώρα έζησε πολύ πρόσφατα.

Αν οι σχετικές αναφορές επαληθευτούν καταρρέει παράλληλα και η όποια αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης πως το θέμα του χρέους θα έχει διευθετηθεί ως το τέλος του 2016. Όμως, έχει καταστεί φανερό ότι και η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πλήθος επιθέσεων από βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), οι οποίοι τον «κατηγορούν» πως τους υποσχέθηκε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου το «βάρος» για τους Γερμανούς φορολογουμένους θα είναι μικρότερο.

Πάντως ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τουλάχιστον τον Οκτώβριο, ακόμη και εάν δεν λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog