Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι μπορείς να κάνεις για να μη βαριέσαι;;

- Advertisement -

Όλοι ζούμε στιγμές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μας κυριεύει μία παθητική στάση προς τη ζωή, μία βαρεμάρα με άλλα λόγια. Ρωτήσαμε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων και μοιράστηκαν μαζί μας τί κάνουν στον ελεύθερο τους χρόνο για να μην βαριούνται…..

Στο χέρι του καθενός είναι να βρίσκουμε τρόπους να ξεπεράσουμε αυτό το συναίσθημα της παραίτησης και να βρούμε πώς να περάσουμε τις “κενές” αυτές ώρες πιο ευχάριστα και δημιουργικά. Άλλωστε η έκφραση “βαριέμαι” είναι μία δικαιολογία για να μην κάνουμε τίποτα.

Ένας παιδοψυχολόγος είπε:

Προτού παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι έχω αρχίσει να βαριέμαι προσπαθώ να διαβάσω ένα βιβλίο ή να δω μία ταινία. Πολλές φορές θα τηλεφωνήσω σε φίλους μου ή θα πάω στο γυμναστήριο για άσκηση ή κολύμπι. Μου αρέσει να αλλάζω περιβάλλον συχνά οπότε εάν νιώσω πως η ώρα περνάει και δεν κάνω κάτι με τον εαυτό μου βγαίνω έξω είτε για μία βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς μου ή κανονίζω να πάω σινεμά . Επίσης μου αρέσει πολύ να κάνω σχέδια για το μέλλον όπως για παράδειγμα να οργανώνω μελλοντικά ταξίδια σε κάποιο μέρος της Ευρώπης.

Mια δικηγόρος:
“Δεν μου αρέσει να βαριέμαι – το θεωρώ χάσιμο χρόνου και είδος τεμπελιάς. Οπότε στον ελεύθερο μου χρόνο, κυρίως τις Κυριακές μου αρέσει να διαβάζω, να ασχολούμαι με τον κήπο μου ή να μαγειρεύω μία δύσκολη και πολύπλοκη συνταγή που θα βρω στο Ίντερνετ. Επίσης ένα χόμπυ που κάνω μόνο στο σπίτι, στον ελεύθερο μου χρόνο, είναι οι δημιουργικές δραστηριότητες όπως να ζωγραφίζω, να φτιάχνω κοσμήματα και να αλλάζω τα έπιπλα στο σπίτι – πάντα όμως τα επαναφέρω στην αρχική τους θέση.”


Mία Δασκάλα είπε: 

“Θα ακουστεί περίεργο αλλά ο ήλιος με κρατάει αρκετά απασχολημένη έτσι ώστε να μην βαριέμαι. Επειδή ζω στο Λονδίνο όμως και η ηλιοφάνεια δεν είναι τόσο συχνή όπως είναι στην μάνα πατρίδα, όταν ο καιρός είναι μουντός μου αρέσει να διαβάζω ένα καλό βιβλίο ή γενικά να ασχολούμαι με την προσωπική μου περιποίηση.”


Mια Συντάκτρια είπε:
“Για να μη βαριέμαι κάτι που γίνεται πολλές φορές δηλαδή, αρχίζω και κάνω γενική καθαριότητα σε όλο το σπίτι, φτιάχνω το δωματιό μου ή καθαρίζω το κήπο μέχρι να λάμπει! Επίσης μπορεί να κάτσω να φτιάξω μία λίστα με το τι έχω να πληρώσω, πόσα έχω αποταμιεύσει και όλα τα σχετικά.
Εάν πάλι τα έχω κάνει όλα αυτά και ακόμα μου περισσεύει χρόνος, είτε θα κατεβάσω στο ίντερνετ ταινίες και μουσική για να ακούω στο αυτοκίνητο είτε θα κανονίσω καμία βόλτα με φίλους.”


Ένας Ηθοποιός έγραψε:


“Για να μην βαριέμαι σερφάρω στο ίντερνετ και προσπαθώ να βρω καινούργια ερεθίσματα σχετικα με τα ενδιαφέροντα μου και το επάγγελμά μου. Θέλω και το απολαμβάνω πολύ να ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στο κόσμο. Παράλληλα συλλέγω φωτογραφίες από έργα και παραστάσεις άλλων καλλιτεχνών που είναι κοντά στα δικά μου γούστα. Πολλές φορές όταν πάει να με κυριεύσει το αίσθημα της βαρεμάρας συχνά περπατάω οπουδήποτε, χωρίς καμία συγκεκριμένη κατεύθυνση ακούγοντας μουσική. Το περπάτημα με βοηθάει πάρα πολύ όταν δεν αισθάνομαι πολύ ανεβασμένος και το κάνω σχέδον καθημερινά για τουλάχιστον μία ώρα. Έτσι έχω καταλήξει να γνωρίσω πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους και να έχω πολύ ιδιαίτερες συζητήσεις. Μετά τη βολτά – νιώθω ζωντανός και φρέσκος.
Άλλες φορές θα τηλεφωνήσω κάποιους από τους φίλους μου να μοιραστώ μαζί τους το γεγονός ότι δεν κάνω τίποτα το συναρπαστικό εκείνη τη στιγμή έτσι ώστε να κάνω λίγη πλάκα και να ανέβει η διάθεση. Άλλωστε πιστεύω πως καλύτερα να βαριέσαι με παρέα παρά μόνος σου. Επίσης όταν διαβάζω ένα βιβλίο που έχω αφήσει στη μέση ή όταν κάνω σεξ έχω παρατηρήσει πως ο χρόνος φαίνεται να πετάει.”


Ένας μηχανικός αυτοκινήτων είπε:
“Δεν μου αρέσει να βαριέμαι και για αυτό δεν αφήνω ποτέ τον εαυτό μου να φθάσει σε αυτό το στάδιο. Είναι ένα συναίσθημα που με αγχώνει και με καταθλίβει. Όταν νιώσω πως η ώρα δεν περνάει μέσα στο σπίτι, η πρώτη μου κίνηση είναι να πάρω το αυτοκίνητο και να οδηγήσω προς τη θάλασσα. Ακούγοντας τον αγαπημένο μου ραδιοφωνικό σταθμό και απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο η διάθεσή μου πάντα ανεβαίνει. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να βρίσκεται έξω οπότε έχει τύχει να επισκεφτώ μουσεία της πόλης που δεν είχα ποτέ κατά τη διάρκεια του ελέυθερου μου χρόνου. Άλλες φορές όταν ο καιρός δεν είναι με το μέρος μου, αποφασίζω να κάνω δουλειές στο σπίτι τις οποίες θεωρώ βαρετές και δύσκολες και τις αποφεύγω συνεχώς. Οπότε κάποιες Κυριακές μπορεί να καθαρίσω τα μπαλκόνια ή τα παράθυρα του σπιτιού μου.”


Ένας Σκηνοθέτης είπε: 
“Όταν βαριέμαι μου αρέσει να καθαρίζω όλο το σπίτι ή να μαγειρεύω για μένα και για τους φίλους μου. Επίσης μου αρέσει να χαλαρώνω βλέποντας τις αγαπημένες μου σειρές. Όταν αποφασίσω να βγω έξω, βρίσκω ευχαρίστηση στο να κάνω βόλτες ή να παίζω με αδέσποτα ζώα.”



- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να ιδρύσεις έναν τουριστικό φορέα και να κάνεις πως δήθεν διαφήμιζεις τον τόπο σου για να παίρνεις και λεφτά από τον δήμαρχο.
    Έτσι γεμίζεις με το αζημίωτο τον ελεύθερο χρόνο σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog