Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέρενς Κουίκ: “Θα φύγω από την πολιτική, αν δεν παραμείνω στην κυβέρνηση”

- Advertisement -

“Είμαι μανιακός με τη δουλειά. Αν δεν συνεχίσω στην κυβέρνηση, θα γυρίσω πίσω στην ελεύθερη αγορά. Θα φύγω από την πολιτική, αν δεν παραμείνω στην κυβέρνηση. Και να φύγω από την πολιτική, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι στο πλευρό του Καμμένου”…

Αυτό είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Καθημερινής για τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο, λέγοντας “ό, τι κάνουν οι Τούρκοι, το κάνουν πολλές φορές και για εσωτερική κατανάλωση”.

Αναφερόμενος στο θέμα των θρησκευτικών δήλωσε ότι “είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και υπερασπίζομαι το δόγμα μου. Δεν μπορεί να φύγει από το μάθημα των Θρησκευτικών ο πυρήνας που είναι η Ορθοδοξία”, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος “οι ΑΝΕΛ δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει δημοψήφισμα για οποιοδήποτε μείζον θέμα”.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος “το Σύνταγμα θα αλλάξει, αλλά όπως το ψυχανεμίζεται και ο λαός. Οι ΑΝΕΛ δεν φοβόμαστε τα δημοψηφίσματα για μείζονα ζητήματα” και για τον ανασχηματισμό “είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν τον τρόπο που δουλεύουμε οι 5 από τους ΑΝΕΛ που είμαστε στην κυβέρνηση”, τονίζοντας σε αυτό το σημείο -όπου κα αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από την πολιτική σε περίπτωση που βρεθεί εκτός κυβέρνησης- πως “τον Ιανουάριο 2015 θυσιάστηκα, μπήκα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και «έκαψα» τον εαυτό μου”.

Για τα εργασιακά: “Με το ΔΝΤ συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση χρέους, αλλά διαφωνούμε στην τακτική για εργασιακά-ασφαλιστικά. Στη διαμάχη με το ΔΝΤ για τα εργασιακά, κερδισμένος βγήκε ο Κατρούγκαλος”, ενώ εκτίμησε ότι “τους νέους πρέπει  να τους πριμοδοτούμε”.

Για τους πλειστηριασμούς: “Πρέπει να προηγηθούν οι ιδιοκτήτες των περιουσιών έναντι των funds. Συμφωνώ με εκείνους που μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς” και για τα κανάλια: “Κανείς δεν τολμά να ανοίξει την κουβέντα για το πώς άρχισαν τα πέντε κανάλια”.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog