Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καμμένος με λυγμούς σε Ιερώνυμο: Αν μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, θα το κάνω

- Advertisement -

Ενα ιδιαίτερο στιγμιότυπο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο περιλαμβάνει δημοσίευμα της RealNews…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ του διαμήνυσε πως ό,τι του ζητήσει εκείνος, θα το κάνει: «Μακαριώτατε, εάν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν θα είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι η Τουρκία». Ωστόσο, ο κ. Ιερωνύμος δεν φαίνεται πως ήταν πρόθυμος για κάτι τέτοιο.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Εδώ δεν είμαστε για να συμφωνήσουμε σε όλα. Είμαστε για να βρούμε μαζί λύσεις», είχε αναφέρει νωρίτερα στη συνάντηση ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος απέναντι στον υπουργό Παιδείας και εξήρε το γεγονός ότι πρόσφατα σε βάπτιση που ήταν ανάδοχος ο ίδιος γνώριζε απ’ έξω το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών». «Μου είπε ο Πρωτοσύγκελλός μου ότι ο υπουργός βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απέξω το “Πιστεύω” και το “Πάτερ Ημών” και όλες τις προσευχές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, σε μια προσπάθεια συμφιλίωσης.

Ωστόσο, η ένταση σημειώθηκε λίγο αργότερα μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του Μητροπολίτη Μεσογαίας, κ.κ. Νικολάου.

Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές».
Υπουργός Παιδείας: «Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια».
Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα».
Υπουργός Παιδείας: «Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι θα λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν τα πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές».

Τα μηνύματα από την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα θετικά με την Ιεραρχία να διαμηνύει πως θα συνεχίσει να μιλά με την κυβέρνηση και τον κ. Φίλη εφόσον κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο Αρχιεπίσκοπος θα συνομιλεί ΚΑΙ με τον πρωθυπουργό, τη στάση του οποίου εκτιμά ιδιαίτερα.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog