Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί φέτος

- Advertisement -

«Είναι μύθος ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έχουμε αύξηση των πλειστηριασμών -το αντίθετο!» υποστήριξε – Υπόδικος ο Κοντομηνάς – Οι καναλάρχες έμειναν τρία μερόνυχτα στα καμαράκια και το μήνυμα είναι ότι ο νόμος τηρείται – Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια – Ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να μου πει αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens…

Στο ερώτημά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «αν υπήρξε σκάνδαλο Siemens σε αυτή τη χώρα» επανήλθε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.

Παράλληλα, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους, εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τα «κόκκινα δάνεια» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι για τα «κόκκινα δάνεια» οι πολίτες βλέπουν τα σπίτια τους να μπαίνουν σε πλειστηριασμούς. «Εσείς τι θα δώσετε;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντεπιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη για την «Καλογριτσιάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αντέτεινε: «… Λες και 40 χρόνια η διαπλοκή αυτής της χώρας ήταν ο Καλογρίτσας».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, υπερασπιζόμενος και τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «λαγό». «Είναι λαγός ο κ. Σαββίδης, που πλήρωσε 20 εκατ. και θα βάλει 60; Αν ξέρετε πολλούς τέτοιους λαγούς, να πάμε μαζί για κυνήγι, να κονομήσουμε σε αυτή τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, «ειρωνεύτηκε» τη βασική θέση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι «το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο θα το ρύθμιζε η αγορά», λέγοντας: «Όπως το ρύθμισε επί 27 χρόνια… Που όταν εφαρμόστηκε ο νόμος και σταμάτησαν τα “θαλασσοδάνεια”, άρχισαν να πηδάνε από τα παράθυρα».

«Κανένας δεν μας έχει στο χέρι. Εσείς είστε για την καρέκλα. Αυτήν χάσατε και δεν αντέχετε ούτε ενάμιση χρόνο» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι φέτος έγιναν μόνο 500 πλειστηριασμοί και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη: «Τώρα σας έπιασε ο πόνος», λέγοντας χαρακτηριστικά πως στα προηγούμενα χρόνια των Μνημονίων έγιναν περισσότεροι πλειστηριασμοί, αλλά τα ΜΜΕ δεν έγραφαν γι’ αυτά. «Είναι μύθος ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έχουμε αύξηση των πλειστηριασμών -το αντίθετο!» υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός «τα έβαλε» και με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ομιλία της κυρίας Γεννηματά έμοιαζε με εκείνη του κ. Μητσοτάκη. «Οφείλετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις» κάλεσε την -απούσα, την ώρα εκείνη- Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενος στη ρήση της για τα «ορφανά του Τσοχατζόπουλου», που η ίδια κατά την πρωτολογία της υποστήριξε ότι βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είστε τα φυσικά και αναγνωρισμένα τέκνα των πολιτικών της περιόδου Τσοχατζόπουλου» αντέτεινε στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος, εκτός από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, και σε εκείνες των Μαντέλη και Παπαντωνίου, μεταξύ άλλων.

«Θα σας κυνηγάνε τα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη» υπογράμμισε, ζητώντας να σταματήσει «η συκοφαντία εις βάρος των αγωνιστών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν έβρισκαν πια την ταυτότητά τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας, επανήλθε στην υπόθεση της Siemens, εγκαλώντας προσωπικά τον πρόεδρο της ΝΔ, με πλείστες αναφορές στον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος, όπως είπε, «διέφυγε επί των ημερών σας». «356 φορές είχε συνομιλίες και επαφές με εσάς και με μέλη της οικογένειάς σας ο κ. Χριστοφοράκος» εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, καλώντας τον να πει την αλήθεια.

Η πρωτολογία Τσίπρα: Τώρα το νταβατζιλίκι τελείωσε πραγματικά

Νωρίτερα, κατά την πρωτολογία του, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πρωτοφανή προσωπική επίθεση -για μη προεκλογική περίοδο- κατά του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων -που είμαι- τότε εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός γα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με την «αρωγή του κ. Χριστοφοράκου».

Επιπροσθέτως, το αφήγημα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει δύο κόσμους, όπου στη μια πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις τις διαπλοκής και η ΝΔ και στην άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις. Υποστήριξε μάλιστα πως οι δυνάμεις της διαπλοκής επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με «μια μορφή μεταμοντέρνου πραξικοπήματος»

Επισήμανε, δε, ότι «το νταβατζηλίκι τώρα τελείωσε κανονικά», υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Χάρηκα πιο πολύ γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι (σ.σ. καναλάρχες) πήραν την βαλιτσούλα τους και κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και δεν βγήκε κανείς. Γιατί τηρείται ο νόμος! Αυτό είναι το μήνυμα. Εδώ τηρείται ο νόμος. Το νταβατζηλίκι τελείωσε κανονικά» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι πριν από δέκα μέρες οι φορολογικές αρχές της χώρας παρέλαβαν από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας νέο CD με 475 μεγαλοκαταθέτες ευρωπαϊκής τράπεζας. Σημείωσε, δε, ότι τα στοιχεία είναι του 2010, που σημαίνει ότι πιθανά αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

«Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος»

«Διεξάγεται ένας μεγάλος πόλεμος» είπε ο πρωθυπουργός, για να εξηγήσει: «Από τη μια οι δυνάμεις της διαπλοκής – διαφθοράς και φοροδιαφυγής προσπαθούν για παλινόρθωση του παλιού συστήματος. Από την άλλη βρίσκονται οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και με αυτές θέλει να είναι η κυβέρνηση. Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη σε αυτό τον τόπο και κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για την πατρίδα. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε λιθαράκι σε αυτή την διαδικασία. Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από τους κόπρους του Αυγεία».

Υπάρχει σκάνδαλο Siemens, ναι ή όχι;

Κλείνοντας, δε, την ομιλία του κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για την υπόθεση Siemens. «Όταν εγώ ήμουν στις καταλήψεις, εσείς ξεκινάγατε τα πολιτικά σας βήματα με την στενή αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Μιλάτε εδώ για συμφωνία της αλήθειας. Σας καλώ να αποκαταστήσετε αυτή την αλήθεια. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων -που είμαι- εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Ανεβείτε στο βήμα για να απαντήσετε σε ένα πράγμα. Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens, ναι ή όχι;» ανέφερε.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας άνοιξε την πρωτολογία με τον τρόπο που την έκλεισε. Δηλαδή, με προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν θα αποδράσετε

«Δεν θα σας αφήσουμε να αποδράσετε» είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, για να συνεχίσει: «Σήμερα θα  απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες και για τα πεπραγμένα σας. Δεν εμφανιστήκατε χθες. Ο καθένας έχει την δική του ιστορία και εσείς την δική σας. Από την πρώτη στιγμή εκλογής σας στο αξίωμα του αρχηγού σπεύσατε να το αποδείξετε, συμμαχώντας με το πιο παλιό και διεφθαρμένο κομμάτι της κοινωνίας. Με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη, παίρνοντας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα» ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Ενώ βρεθήκατε τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και με νωπή την λαϊκή ετυμηγορία που έδωσε ξεκάθαρη εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς σχεδόν από την πρώτη μέρα ζητήσατε εκλογές, αδιαφορώντας για την οικονομία και την κατάσταση της χώρας».

Μεταμοντέρνα απόπειρα πραξικοπήματος

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «απόλυτη ταύτιση με το παλιό μιντιακό σύστημα. Εχετε επιδοθεί σε λυσσώδη επίθεση, αδυσώπητο πόλεμο κατά της προσφάτως εκλεγμένες κυβέρνησης της χώρας», ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που συντελείται από το μιντιακό σύστημα δεν είναι κάτι απλό. Θα είναι αντικείμενο μελέτης για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης και της πολλάκις εκπεφρασμένης στην κάλπη λαϊκής εντολής. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μιας μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος -όχι στρατιωτικού, αλλά μιντιακού, με όπλα την συκοφαντία την προπαγάνδα και το ψεύδος».

Θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση

«Σήμερα παρακολουθούμε την 3η πράξη την λυσσαλέα προσπάθεια του παλιού συστήματος και των συνεργατών τους στα ΜΜΕ να κρατήσουν την χώρα στο σκοτάδι. Τηρείτε την αρχή ότι το ψεύδος που συνεχώς αναπαράγεται καθίσταται στο τέλος αλήθεια. Το κάνετε, γιατί θέλετε να συγκαλύψετε και να ρίξετε την κυβέρνηση. Γιατί η κυβέρνηση έπαψε να τους κάνει τα χατίρια» συνέχισε και πρόσθεσε: «Στο τέλος όμως δεν θα μείνει τίποτα να παίξετε, γι’ αυτό και δίνετε μάχη οπισθοφυλακών. Ολες σας οι ελπίδες να καταρρεύσει η χώρα σβήνουν. Τα μεγέθη συνηγορούν ότι περάσαμε σε φάση ανάκαμψης».

Αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το 3ο Μνημόνιο για να πληρώσουμε τα δικά σας σπασμένα

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε στις προηγούμενες κυβερνήσεις την ευθύνη για το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε η δική του κυβέρνηση. «Μας κατηγορήσατε ότι χρεώσαμε την χώρα επειδή αναγκαστήκαμε να πάρουμε 3ο δάνειο, για να πληρώσαμε τα σπασμένα τα δικά σας 40 ετών.

Έχετε την ευθύνη για την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25 μονάδες. Εμεις το 2016 επιστρέψαμε σε θετικούς ρυθμούς. Ακόμα και οι πιο σκληροί από τους πιστωτές μας προβλέπουν ανάπτυξη κοντά στο 3%.

Μας κατηγορήσατε ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης και εμείς παρά τις δυσκολίες καταφέραμε πλεόνασμα μεγαλύτερο από αυτό που αφήσατε εσείς. Η πρώτη αξιολόγηση κλείνει οριστικά και σύντομα θα εκταμιευτούν τα χρήματα της δόσης».

Πιο εύκολα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος παρά μη διαπλεκόμενος

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση δεν πείθει τους πολίτες, γι’ αυτό και «στοιχηθήκατε πίσω από τους χρεοκοπημένους καναλάρχες και δυσαρεστημένους εκδότες που περνούν για πρώτη φορά από το δημόσιο ταμείο, γι’ αυτό και εξαπολύουν πρωτοφανή πόλεμο λάσπης. Δεν παλεύετε για να πείσετε ότι δεν είστε διαπλοκόμενος. Πιο εύκολα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος. Ο στόχος σας δεν είναι να πείσετε ότι δεν έχετε σχέση με την διαπλοκή, αλλά ότι “όλοι το ίδιο είμαστε. Όμως, δεν είμαστε το ίδιο».

Ύβρις η απόπειρα σπίλωσης του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς

«Για λογαριασμό σας το σύστημα διαπλοκής επιχείρησε να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και της σημερινής κυβέρνησης και αυτό είναι ύβρις. Όμως μετά έρχεται η Νέμεσις» είπε ο κ. Τσίπρας, για να συνεχίσει υποσχόμενος να αναφερθεί σε «ονόματα και διευθύνσεις».

Ειδικότερα, είπε ότι επί 27 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν φρόντισαν να προχωρήσουν σε αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

«Πέραν από τα 50 εκατ. ευρώ που εισπράξαμε, έγινε και ένας διαγωνισμός που έφερε 255 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Ήδη στο σύνολό τους κατευθύνονται σε δράσεις εξαιρετικά αναγκαίες για την οικονομία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσείς χαρίζατε δάνεια με αέρα, ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο και πληρώνουν. Ο διαγωνισμός αποδείχθηκε αδιάβλητος» είπε μεταξύ άλλων, για να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι επιχείρησε να υπονομεύσει την διαγωνιστική διαδικασία.


Κάνετε bullying στους δικαστές

«Απειλήσατε υπουργούς με ειδικά δικαστήρια. Τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού με διώξεις. Καλλιεργείτε κλίμα μπούλινγκ κατά των δικαστικών λειτουργών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Ξαφνικά ανακαλύψατε Συριζαίο καναλάρχη και τον Συριζαίο επιχειρηματία και την αριστερή διαπλοκή. Ποια ήταν η χάρη που υποτίθεται κάναμε; Του συμπεριφερθήκαμε με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερθήκαμε στο Mega, το Ε και τον Καρατζαφέρη… Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, καλύτερα να ρωτήσετε τον κ. Θεοδωρικάκο γιατί είναι εταίροι. Μην ρωτάτε εμένα».

Είμαι ευτυχής

«Ξέρετε γιατί είμαι ευτυχής με τον διαγωνισμό; Γιατί όλοι διαπίστωσαν ότι αυτοί που για χρόνια φάνταζαν τεράστιοι και ογκόλιθοι δεν ήταν τίποτε άλλο από απλοί επιχειρηματίες σαν τους άλλους και πρέπει και αυτοί να τηρήσουν το νόμο. Χάρηκα πιο πολύ, γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και δεν βγήκε κανείς. Γιατί τηρείται ο νόμος. Το νταβατζιλίκι τώρα τελείωσε κανονκά» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο που με ενθουσιάζει είναι ό,τι βγαίνει από την περιβόητη εξεταστική επιτροπή. Έχει γίνει ο τόπος του μαρτυρίου σας, γιατί πηγαίνουν ένας-ένας εκεί οι ογκόλιθοι και μιλάνε και παρακολουθεί ο κόσμος. Και ποιοι σκελετοί δεν έχουν αποκαλυφθεί. Να σταχυολογήσω τι ειπώθηκε εκεί: Ο Ψυχάρης ομολόγησε ότι πήρε δάνειο 15 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις αέρα. Σε αυτή την επιτροπή ο κ. Μπόμπολας παραδέχθηκε ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και ότι το Mega έκλεισε γιατί οι μέτοχοι δεν θέλησαν να βάλουν χρήματα στο κανάλι.  Ο κ. Βαρδινογιάννης ομολόγησε ότι η συνήθης πρακτική για δανειοδότηση είναι γκρίζα πρακτική. Ο κ. Αλαφούζος παραδέχθηκε ότι οι τρέπζες δάνειζαν πέραν κάθε λογικής τα ΜΜΕ. Θα έχει και συνέχεια. Θα παρελάσουν κι άλλοι».

Είστε απελπισμένοι συνήγοροι υπεράσπισης της διαπλοκής

– Ο Κοντομηνάς βγήκε στο μεσημεριανό για μακαρονάδα

«Έρχεστε σήμερα εσείς μετά από όλα αυτά να μιλήσετε για διαπλοκή, κατηγορώντας εμάς. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και εσείς εμφανίζεστε ως απελπισμένοι δικηγόροι της διαπλοκής» είπε, για να προσθέσει: «Έρχεται μαζί με εσάς ο κ. Κοντομηνάς, που μας αποκάλυψε σε μια μεσημεριανή εκπομπή που βρέθηκε εκεί για να φάει καμία μακαρονάδα γιατί του κόψαμε την σύνταξη. Ο κ. Κοντομηνάς, που απολογείται στη Δικαιοσύνη, εμφανίζεται τιμητής νομιμότητας και στέλνει κασκαντέρ με περούκες… απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όπως το έκανε και στο παρελθόν».

Νομίζετε ότι θα φοβηθώ;

«Ακούστε κάτι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ… Νομίζετε ότι εγώ θα φοβηθώ; Θα κάνω πίσω;» είπε ανεβάζοντας τους τόνους και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα. Δεν θα κάνουμε πίσω, όσο κι αν μας απειλούν. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ξέρετε γιατί δεν έχω δεσμεύσεις; Γιατί όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βρείτε εξοπλιστικά, μίζες και θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτό και δεν θα κάνουμε πίσω».

Αναφορικά με την Τράπεζα Αττικής, είπε: «Πήγατε να στήσετε σκευωρία και με την Τράπεζα Αττικής. Αλλά πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι. Ψάξτε κι άλλο, αλλά ηθικό αυτουργό του ΣΥΡΙΖΑ για θαλασσοδάνειο δεν θα βρείτε. Οποιο θαλασσοδάνειο δόθηκε από Αγροτική και Αττικής δόθηκε από δικά σας στελέχη προς δικούς σας φίλους»..

Επιπροσθέτως, για τα κομματικά δάνεια υποστήριξε ότι η αρχή του «σκανδάλου» ξεκίνησε το 2012 με την τροπολογία Γιαννίτση, που προέβλεπε ότι οι επιχορηγήσεις προς τα κόμματα θα είναι ακατάσχετες, προκειμένου να μην τα δεσμεύσουν οι τράπεζες για τις δανειακές υποχρεώσεις.

«Θα τα επιστρέψετε τα λεφτά ή θα συνεχίσετε να λειτουργείτε παρασιτικά εις βάρος του ελληνικού λαού;» είπε και πρόσθεσε «Τι τα κάνατε τα λεφτά; Τα φάγατε; Βγάλατε φωτογραφίες από τα νέα γραφεία. Αυτή είναι η εξυγίανση; Θα πληρώσετε; Θα πληρώστε τα 210 εκατ. ευρώ που χρωστάτε στον λαό και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή. Δανεικά και αγύριστα, όπως δανεικά και αγύριστα είναι και τα προσωπικά σας δάνεια στον Κήρυκα Χανίων κατά 300.000 ευρώ» είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αν χάσω κανένα 50ευρω θα ψάξω να το βρω

Απευθυνόμενος, δε, προς την αρχηγό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, είπε: «Έρχομαι και σε εσάς κυρία Γεννηματά . Δεν ξέρω αν θα απαντήσετε εσείς ή ο κ. Βενιζέλος. Τι έγινε με τα 15 εκατ. ευρώ που εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα ορκωτών λογιστών. Δεν τα είχατε αυτά τα χρήματα στα βιβλία σας. Εγώ σε κανά παλιό σακάκι μπορεί να ξεχάσω κανά 5ευρω ή 10ευρω. Το 50ευρω θα το ψάξω όμως! Θα πω κάπου το είχα και το έχασα. Εσείς δεν ενδιαφερθήκατε για τα 15 εκατ. ευρώ; Πείτε κάτι. Μια αλήθεια. Και εσείς αυτά τα χρήματα δεν είναι σαν τα οικόπεδα που κληρονομεί κάποιος από τους παππούδες, αλλά χρήματα που τα δανειστήκατε από τις τράπεζες και είναι το αίμα του ελληνικού λαού και πρέπει να τα επιστρέψετε πίσω».

Η Δικαιοσύνη να ξαναβρεί το θάρρος της

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν γίνονταν παρεμβάσεις. «Σε αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγορείτε εμάς για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι και τα δύο κόμματα υπήρξατε γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων. Καμία υπόθεση όμως σήμερα δεν θα πάει στο αρχείο. Κανένας δικαστής δεν θα νιώσει πάνω από το κεφάλι του τη δαμόκλειο σπάθη της κυβέρνησης. Μία είναι η ευθύνη του δικαστή. Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του με αυταπάρνηση. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της περίστασης, θα μας έχει δίπλα του. Αυτό δεν είναι παρέμβαση» είπε.

«Για εσάς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι η ακρωτηριασμένη Δικαιοσύνη. Για εμάς είναι η Δικαιοσύνη που ερευνά ευθύνεςμ όσο ψηλά και αν βρίσκονται» τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ και για την φοροδιαφυγή είπε: «Το πάρτι τελείωσε. Ελέγχονται θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν κρύψει χρήματα».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog