Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοίγει το εργοστάσιο της Pepsi στο Λουτράκι – Όλες οι λεπτομέρειες για το μεγάλο deal

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία του εργοστασίου της PepsiCo-HBH στο Λουτράκι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutrakiblog.gr…

Προηγήθηκαν μακροχρόνιες συζητήσεις, διάρκειας περίπου δυόμισι ετών, σχετικά με την τύχη του
εργοστασίου, στις οποίες ενεπλάκησαν αρκετά ονόματα εταιρειών και από τον κλάδο των αναψυκτικών.

TO DEAL ME THN HELLENIC WATER

Ωστόσο, η Pepsi έδωσε τα χέρια τελικά με την εταιρεία Ελληνικό Ύδωρ Ε.Π.Ε. (Hellenic Water) και εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης της νέας εταιρείας στην περιοχή του Λουτρακίου.

Όπως πληροφορούμαστε από υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στις διαπραγματεύσεις όλο αυτό το διάστημα, οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας, ενώ απαιτείται συνολικά χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών για να επανέλθουν οι εγκαταστάσεις σε πλήρη λειτουργία.

ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ FELIROMA

Σημειώνεται ότι η Ελληνικό Ύδωρ είναι θυγατρική του ομίλου ελληνοκυπριακών συμφερόντων, Feliroma Foods LTD,, με έδρα τη Λευκωσία.

ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε διάστημα το αργότερο 30 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της ιδιοκτησίας από την Pepsi στην Ελληνικό Ύδωρ, ενώ παράλληλα θα εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες με σκοπό, στις αρχές του 2017, να ενταχθεί το εργοστάσιο σε παραγωγική
διαδικασία.


ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, ΟΧΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Η Ελληνικό Ύδωρ θα παράγει αποκλειστικά φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, ενώ – όπως μας διαβεβαιώνει το συγκεκριμένο στέλεχος – δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελληνικό Ύδωρ Ε.Π.Ε. για παραγωγή αναψυκτικών ή άλλων προϊόντων.


ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ 100.000 ΦΙΑΛΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ


Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, η επιχείρηση έχει παραγγείλει τρεις ακόμα γραμμές παραγωγής, με σκοπό την ένταξή τους στις ήδη υπάρχουσες, για την ενίσχυση της παραγωγικής δύναμης του εργοστασίου σε περίπου 100.000 φιάλες/ώρα. Σημειώνεται ότι το στήσιμο της μονάδας θα βασιστεί στα πρότυπα της πράσινης ανάπτυξης, με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς και άλλων εναλλακτικών μορφών ενέργειας.


100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ


Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσλήψεις 100 ατόμων, τα οποία θα εντάξει στο δυναμικό της, θέτοντας εκ νέου σε λειτουργία το εργοστάσιο.


TO ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Σε ό,τι αφορά το στρατηγικό προσανατολισμό της Ελληνικό Ύδωρ, θα είναι κατεξοχήν εξαγωγικός, με στόχο το 80% της παραγωγής να διοχετεύεται εκτός Ελλάδος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Προσεχώς, η Hellenic Water αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ένα ακόμα επενδυτικό πλάνο, το οποίο αφορά στη δημιουργία μονάδας κατασκευής πλαστικών συσκευασιών PET, ούτως ώστε να προχωρήσει στην καθετοποίηση της παραγωγικής της διαδικασίας. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώην εργοστάσιο της Pepsico HBH ανέστειλε οριστικά τις δραστηριότητές του το 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετώπιζε.

Παρά τις βλέψεις επενδυτικών εταιρειών κατά καιρούς, τόσο με το ενδιαφέρον στραμμένο στον κλάδο των αναψυκτικών, όσο και σε εκείνον της κατασκευής εμπορικού κέντρου, δεν ευοδώθηκαν, με δεδομένο το γεγονός ότι ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως βιομηχανικός και, όπως είχε αναφέρει
χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λουτρακίου, παλαιότερα “δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει η χρήση του”. Έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εκδοθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφέρεται από τον Γιώργο Λαμπίρη, συντάκτη του συνδρομητικού περιοδικού FnB Daily.

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χίλια μπράβο σε εκείνον η εκείνους που φρόντισαν να γίνει αυτό. Είναι τεράστια ανάσα για την πόλη μας γιατί τα παιδιά μας θα εργαστούν και ανάπτυξη στην πόλη θα έρθει.
    Και πάλι μπράβο σε όλους που συμμετείχαν.

    Γιώργος Παπανίκος

  2. Η βιομηχανία εμφιάλωσης "Hellenic Water" στο Λουτράκι αναζητεί:

    – Χημικούς και Χημικούς Μηχανικούς (ΑΕΙ) με απαραίτητη εμπειρία σε αντίστοιχη βιομηχανία
    – Υπεύθυνους αποθήκης και αποθηκάριους με απαραίτητα καλή γνώση Αγγλικών
    – Χειριστές κλαρκ, χειριστές μηχανημάτων
    – Εργάτες παραγωγής.

    Αποστολή βιογραφικού: kabal01ster@gmail.com (link sends e-mail) ή τηλ. επικοινωνία: 2741072621 κος Καρράς Χαράλαμπος

    http://career.duth.gr/portal/?q=node/27636#.V_5fJuB97IV

  3. Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που παίζουν με τον πόνο του άνεργου κόσμου και δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες για υποτιθέμενες θέσεις εργασίες.
    Από τον Μάρτιο τρέχαμε στην Αθήνα δίνοντας βιογραφικό επί βιογραφικών και παρακαλώντας όποιον γνωρίζει ελληνικά γι αυτή την περιβόητη θέση εργασίας.
    100 άτομα προσωπικό δεν είχε η ΗΒΗ ούτε την δεκαετία του '90 που όλη η Ελλάδα έπινε νερό Λουτρακίου και το εργοστάσιο δούλευε 24 ώρες το 24ωρο.
    Ναι, είχα δουλέψει και εγώ τρείς σεζόν εκεί…

  4. Για να τρέχεις από τον Μάρτιο φιλέ μάλλον κάτι ήξερες. Η αγγελία ανέβηκε Ιούνιο – Ιούλιο. Είσαι μια θεότητα ΚΑΙ βλάκας. Παίζει με τον πόνο σου όποιος δεν σου ανοίγει την πόρτα όταν εσύ πας το βιογραφικό σου; Μήπως να σου δώσουμε και την τσέπη του άλλου να κάνεις το κουμάντο σου ρε αδερφέ;

    Ο άλλος λέει να πάρουν νερό πρώτα οι δημότες… μάλιστα. Μήπως να σας κάνουμε και αέρα σε μερικούς;

    Στα διάλα πΧιά!

  5. Ποιός είναι "βλάκας" και…άσχετος επί του θέματος (συμπληρώνω εγώ τώρα) φαίνεται.
    Αν εσύ πιστεύεις όλη αυτή τη μπαρουφολογία που αναφέρει το άρθρο σε καθιστά σε ειδική κατηγορία ανθρώπου.
    Επίσης εγώ μίλησα εχοντας δουλέψει κάποτε σε αυτό το εργοστάσιο.
    Καλό θα ήταν να προσέχεις περισσότερο τους χαρακτηρισμούς σου.
    Αν δεν είσαι ικανός να απαντάς εντός ορίων καλύτερα κρατα τις απόψεις σου για τις κουβέντες στο καφενείο που θα κάνεις.

    * Ήξερα από το Μάρτιο και εγώ και όλο το Λουτράκι και τρέχαμε στην Αθήνα.
    Προφανώς εσύ θα ήσουν αλλού.

    ** Εξαιρετική η επισημη ανακοίνωση περί προσλήψεων από το καλοκαίρι από μία εταιρεία που ακόμα και τώρα δεν έχει δεν υφίσταται στο Λουτράκι!

  6. Ρε παιδιά έλεος. Τσακώνεστε για ποιο λόγο; Το blog το διαβάζουν και άνθρωποι εκτός Λουτρακίου και θα πιστεύουν ότι εδώ ο ένας μισεί τον άλλο. Δηλαδή που είναι το κακό αν κάποιος υπέβαλε αίτηση από τότε που πρωτογράφτηκε αυτό τό ενδεχόμενο . Επίσης πολλές φορές οι εταιρείες βιογραφικά που υποβάλλονται πρίν την δημοσίευση αγγελίας τα αγνοεί για να τηρεί κανόνες ίσων ευκαιριών. Ας χαρούμε για αυτή την εξέλιξη και τσακωνόμαστε μετά ,αφού πρώτα 100 παιδιά μας εργάζονται. Δεν είναι δυνατόν να μιζεριάζουμε ακόμα και όταν ανοίγει ένα εργοστάσιο.

    Γιώργος Παπανίκος

  7. ε ρε γλυψιμο που εχει να πεσει για προσληψεις και δεν ειναι εκλογες κοντα !
    Δεν ειναι ντοπια αλυσιδα και θα βγαλουν τα ροπαλα εδω με τα νερα παλι .. !

  8. Ανώνυμε άνθρωπε που κράζεις ότι παίζουν με τον πόνο σου ( μεταξύ άλλων ), θα σου απαντήσω αντίστροφα:

    "Εξαιρετική η ανακοίνωση.." κτλ:
    Εν ολίγοις λες: Δεν σε ανάγκασε κάνείς να πας. Λες ότι γνώριζες/ατε από τον Μάρτιο ότι θα ανοίξει, έκανες αιτήσεις/έδωσες για βιογραφικά, σε μια εταιρεία που ΘΑ άνοιγε. Για να προλάβεις. Και καλά έκανες αφού έτσι ήθελες/σκέφτηκες. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να "φωνάζεις" ότι σε κοροϊδεύουν. Πήγες μόνος σου, πριν να δώσουν "επίσημη αγγελία" ( πονηρόπιτα Λουτρακίου ) και επειδή δεν έχει γίνει το deal με τους δικούς σου χρόνους, σκούζεις. Μάλιστα 😛 Πάλι καλά που έχω δουλειά ( συνεπώς ναι, με πολλά προβλήματα για τα οποία δεν γκρινιάζω/λέω παπαρΓιές όπου σταθώ και όπου βρεθώ εν είδει ειδήμονα καφενείου.

    Είμαι ικανότατος να απαντάω εντός ορίων. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν δεν μπορείς να διαχειριστείς ή να αντιληφθείς τις απαντήσεις που σου δίνω, σ'ένα ελεύθερο blog, επώνυμα. "Τα 'Χιτλεράκια' σου και σ' άλλη παραλία" αν δεν σ' αρέσει ο αντίλογος. 😉 😛

    Έχεις δουλέψει τρεις ολόκληρες σεζόν στο εργοστάσιο; Εντυπωσιάστηκα. Να προτείνεις να σου δώσουν το managment ως ειδήμων ( και σε αυτό ).

    Προφανώς και είμαι ειδική κατηγορία ανθρώπου: αυτή η οποία δεν αντέχει μετά από τόσα χρόνια να υπάρχουν τα ίδια μυαλά στο Λουτράκι. Όσο για τα γραφόμενα του άρθρου, ίσως κάτι να ξέρει και κάποιος άλλος, όχι μόνο εσύ.

    Τέλος, αν θέλεις να πιστεύεις ότι είμαι άσχετος επί του θέματος ή/και βλάκας, κανένα πρόβλημα. 🙂

    ΥΓ: Άνθρωπε Γιώργο Παπανίκο:

    Στο Λουτράκι ζούμε τόσα χρόνια. Νερό, αέρα και ρουφιάνους, σωστά; Περιμένεις προκοπή; ( Εγώ ναι, και το παλεύω )
    Καλή είδηση είναι το ότι θα ανοίξει ( όταν γίνει ). Προσωπικά δεν κάθομαι να τσακώνομαι μέσα σε blog, σε σχόλια και άρθρα γιατί είναι βλαχιά, κουτοπονηρΓιά κ.α. Απλά, δυστυχώς για κάποιους, όταν βλέπω βλακείες απαντάω και 'γω ως χρήστης του internet.

    Με το καλό 🙂

  9. Λουτρακιωτες ξερόλες , δεν ειστε ευχαριστημένοι με τίποτα, κλεινει το εργοστάσιο, σας φταιει που εκλεισε, ανοιγει το εργοστάσιο, σας παιρνει το νερό, και τωρα όλοι οι απόφοιτοι δημοτικού θα έχετε την απαίτηση να παρετε τις θέσεις επειδή είστε Λουτρακιώτες …. δεν γίνεστε άνθρωποι με τίποτα….

  10. @Ανώνυμος
    Φυσικά και θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που βγαίνουν και λένε δηλώσεις Ράδιο Αρβύλα.Χρειάζεται να γίνει πολύ μεγάλη επένδυση ούτως ώστε να καταφέρει να λειτουργήσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο σε ψηλό επίπεδο,α΄ν αναλογιστείτε ότι το εργοστάσιο της PepsiCo ΗΒΗ είναι ένα από τα πιό ιστορικά εργοστάσια εμφιάλωσης στον δήμο Λουτρακίου και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα διαφημιζόταν το φυσικό μεταλλικό νερό του Λουτρακίου.Θα έπρεπε να σκέφτονται από πρίν τί κουβέντες θα πούνε.Εργάστηκα σε αυτό τον χώρο κοντά στα 7 χρόνια.Είναι κρίμα να βγαίνει ο κάθε ένας και να λέει ότι του κατεβεί στο κεφάλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog