Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο μνημόνιο – Δεν βγαίνει στις αγορές το 2018

- Advertisement -

Την εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας…

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit”, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.

«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα», τόνισε o κ. Davras – και αναγνώρισε πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80 με 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, γεγονός που, όπως επισήμανε, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τέλος, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους, έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην Ελλάδα έχει καρταργηθεί η Δημοκρατία και η χώρα κυβερνάται από την Γερμανία και τις τράπεζες, μέσω των ντόπιων αχυρανθρώπων τους οποίους μας αφήνουν να εκλέγουμε ,αλλά όλοι εκτελούν τις εντολές και τις οδηγίες τους ανεξάρτητα από το πως αυτοπροσδιορίζονται (αριστεροί,δεξιοί,κεντρώοι κλπ). Από τα μνημόνια δεν πρόκειται να βγούμε στον αιώνα τον άπαντα αφού η λογική "Βάζω φόρους,μειώνω μισθούς και συντάξεις και γίνω λίγο από δουλίτσα, λίγο από μισθό,λίγο από σύνταξη και γενικά ολίγη από ζωή" δεν μπορεί να καταλάηξει ποτέ σε ανάπτυξη παρά μόνο σε νεα μνημόνια και δανεισμούς για να συντηρηθεί η νοσηρή αυτή κατάσταση .Είναι μια κινούμενη άμμος η οποία ή σταθερός μείνεις ή κάνεις κίνηση για να βγεις αυτή σε καταπίνει .Μόνο με απόφαση να τεντωθούμε και να πιάσουμε κάποιο κλαδί θα βγούμε.Σκοινί μην περιμένετε να μας ρίξει κανένας. Ούτε "φίλοι" ,ούτε "ομόδοξοι" , ούτε κανείς.Μην παραμυθιαζόμαστε άλλο .Εφτά χρόνια πέρασαν . "Μονάχος , βρες την άκρη της κλωστής" λέει σε ένα στίχο του ο Ν. Γκάτσος
    ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog